Şimdi Ara

UPS veya Akım Korumalı Priz [ öneri ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İmzadaki sisteme sahibim ve UPS ya da akım korumalı priz almak istiyorum malum sistem pahalı.

UPS almayı düşünüyordum fakat bir arkadaşım "UPS alacağına akım korumalı priz al eğer bilgi - belgen kaydetmeden gümlemesin, sistemin 5 dakika daha açık kalabilsin istiyorsan UPS al eğer kayda değer bir şey yapmıyorsan Akım Korumalı Priz de işini görür çünkü power supply'in kaliteli" dedi bence de mantıklı olan böyle olması diye düşünüyorum, sizin bi öneriniz bir yorumunuz var ise eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

UPS alacaksam önerileriniz neler?
    Akım Korumalı Priz alacaksam önerileriniz neler?

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlgilenen yok mu arkadaşlar?

• Elektrik sorunlarında güzel bir psu kullanıyorsanız bilgisayarınızı genel olarak yeterince korur. Genel olarak diyorum çünkü psunun, upsin, prizin, .... koruyamadığı şeyler de çok nadiren dahi olsa olabiliyor.
    Piyasadaki marka modeller hakkında bilgi sahibi değilim. 10 küsur senedir 1000valık ups kullanan birisi olarak upsin avantajlarınından bahsedebilirim. Elektrik gittiğinde yapmış olduğunuz iş yada oyundaki ilerlemenizi kaybetmemenin yanı sıra hızlıca telefona veya laptopa dosya atabilirsiniz. Telefonun pili azsa şarj edebilirsiniz. Modemi upse bağlarsanız telefonla wifiyi kullanabilirsiniz. Şimdiye kadar akünün ömrünün bitmesi dışında bir sorun yaşamadım. Bu da 50 liraya ne 2 tane akü alıp kendiiz değiştirerek çözebilceğiniz bir sorun.
    Elektrikler gittiğinde kitap okurum aradaki fiyat farkına değmez demediğiniz sürece ups tavsiye ederim. Güçsüz bir ups alırsanız bilgisayar yükdeyken upsin kaldırdığından fazla güç çekerseniz ups kapanır. Yeterli bir ups almanız gerekir. İmzamdaki sistem + Msi R9 390 Gaming ekran kartıyla 1000lik upsde sorun yaşamadım.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaadra -- 7 Ağustos 2016; 17:18:24 >

• Yaadra kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim, benim power supply'in modeli Evga 650 Watt Supernova 80+ Gold Modüler arkadında eco mod tuşu falan var, yani sistem dediğim gibi pahalı bir sistem her parçasını özene bezene iyice araştırarak aldım, 2 senedir oturduğum evde 2 defa elektrik kesintisi yaşadım ama çok yağmur yağar ve şimşek çakması çok yaşanıyor. Haliyle korkmamak elde değil. Elektriklerin gitmesi halinde beklerim aslında çok önemli değil benim için gittikten en fazla 10dk sonra geri gelmişti zaten, bekleyebilirim dediğim gibi ama her ihtimale karşı UPS almam gerekiyor mu ve sizin kullandığınız UPS markası ve fiyatı nedir? Tekrar cevabınız için teşekkür ederim

• Birşey değil. Powercom'un 100valık eski bir modelini kulalnıyorum. Görüntüsü şuna benziyor: http://highclass.net.au/product_images/UBNT.jpg. Ben aldığımda Powercom güzel bir markaydı. Ozaman zaten fazla ups markası yoktu. Şuanda hala güzel upsler üretip üretmediğini bilmiyorum. Aldığımdan beridir upsleri takip etmiyorum. Daha iyi karar verebilmeniz açısından insanların pek bilmedikleri veya kullanamdıkları avantajları size söylemek istemiştim. binaya, elektrik hattına yıldırım düşmesi bahsettiğim ender olan kurtarılamıyan durumlardan birisi. Bu durumda iyi bir ups belki elektriği keserek kasayı koruyabilir. Bu özelliği duymuştum diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Priz de aynısını yapıyor mu bilmiyorum. İsterseniz apartman yönetiminden çatıya paratoner taktırmalarını isteyin. Tüm apartmanın ve çevredeki binaların elektronik cihazlarını korur. Hatta uğraşçak biri varsa çevreden para bile toplanılabilinir. Bu konuyu tanıdık veya çevredeki bir elektrikçiyle konuşabilirsiniz. Açıkcası her dediğine inanmamanızı tavsiye ederim. Kendi yapacağı iş olabilir diye sizi yönlendirmeye çalışabilir.

• Yaadra kullanıcısına yanıt
    Anladım, haklısınız ben her ihtimale karşı bi UPS aliyim o galde 1000vA benim işimi görecektir sanırım.

UPS önerisi olan varım arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora Yıldırım

Anladım, haklısınız ben her ihtimale karşı bi UPS aliyim o galde 1000vA benim işimi görecektir sanırım.

UPS önerisi olan varım arkadaşlar?

yerli marka olarak tunçmatik online 1kva önerebilirim.
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, online yerine Line Interactive kullansam yeterli olmaz mı ki online olanlar biraz tuzlu sanki

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kesintisiz_güç_kaynağı

Burada UPS ile ilgili çok yararlı bilgiler var. Aslında online almak yerine Line-interactive de seçilebilirmiş. Line interaktive olanlar daha verimli çalışıyorlarmış online UPS'lere göre ve online UPS'lerde fan olurmuş verdiği gürültü fazlaymış, boyutları büyükmüş, kullanım yerleri genelde iş yerleriymiş, sürekli aküden beslendiği için ömürleri de kısa oluyormuş. O halde Line-interactive UPS alınabilir diye düşünüyorum. Sizce?

• Ya ups değilde akım korumalı priz dikkatimi çekti. Almayı düşünüyorum ama hepsi 1,5 mt flan tunçmatiklerin. Ama böyle bi 5mt flan lazım :D
  • Akım korumalı prizler benim de dikkatimi çekmedi değil şimdi okadar parayı UPS'e vereceğime zaten power supply'im kaliteli akım korumalı priz de işimi görür sonuçta kaydetmeden kapanmasın diyeceğim bir durumum yok aslında, kapanabilir kaydetmeden de kapanabilir yeniden yazarım veya oynadığım oyunun o kısmını yeniden oynarım sıkıntı değil önemli olan makinaya, anakarta veya ekran kartına zarar gelmesin, 1.5m benim için yeterli olur ama uzatmak istersen elektrikçiden kablo alıp prizin içini açıp lehim yapabilirsin o kablo çıkış yerine veya kabloyu ortadan biyerden kesip kabloya ek de yapabilirsin :D
  • Bora Yıldırım kullanıcısına yanıt
    Yada bi tane 1,5 lik alıp prize takıp onun ucuna 5 mt lik normal takıcaksın :D
  • Aynen, o da bir seçenek :D
  • ups öyle çalışmalarım kaydolmasında sorun olmasın falan diyenler için olması lazım ama sizin için korumalı priz iş görür şahsen evde 3 metre normal uzatma kabloya tunçmatiğin 1.5m korumalı prizini kullanıyorum.
    Bende sanırım öyle yapıcamda. Öyle olacağına bu direk kablosu olmadan prize takılanlardan alıp 3lüyü oraya bağlasak nasıl olur?
  • Yani. Bence öyle olması daha mantıklı olur ama UPS yerine Akım Korumalı Priz kullanılabilir mi ben hala ordayım
    Benim için elektrik gittikten sonrası önemli değil. Giderken yanında bişeyler götürmesin
  • Aynen benim için de aynı şekilde önemli olan giderken bişeyler götürmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bora Yıldırım -- 8 Ağustos 2016; 16:15:03 >
    O zaman ups e para bayılmaya gerek yok. Kaliteli bir tunçmatik flan alınca sorun çözer sanırım. :)
  • Gittim bundan sipariş verdim :P Kargo ücretsiz en iyi fiyat bundaydı.

http://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/tuncmatik-enerji-koruma-prizi-powersurge-6li-siyah-tsk5097-P112372116

Edit: Prize direk olaarak takılandan vazgeçtim elimin altında olmasını istediğimden dolayı. Prize normal bi üçlü bağlayıp ucunada bunu bağlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kioshi -- 8 Ağustos 2016; 17:10:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.