Ben en çok bilkenti beğeniyorum genel anlamda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
URAP sıralamaları (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Bizim okulun üniversite hastanesi ya da yeni açılan okullar gibi tek bir hastanesi yok . Bu yüzden hastanedeki kadrolar yök de gözükmüyor . Yökde gözüken kadro yanılmıyorsam temel bilimciler ve bazı üniye bağlı doktora yapan kişiler sanırsam ( incelemedim çünkü okulun sitesinde direk var zaten kadro ) . Ondan dolayı bunu bilmiyor olabilirsin ya da geçen sene bazı tipler vardı sürekli okulumda 19 prof oldugunu iddia edip bu yök atlas fotosunu spamlıyolardı amacın bu değildir diye tahmin ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim bir amacım yok haklı olabilirsiniz, nereden bilebilirim ki ben bu bilgiyi. Her üniversitenin akademik kadrosu belli YÖK'te. SBÜ farklıysa belirtilmeli o zaman bu durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıralama konusunu ise yükseliş trendi ve düşüş trendi şeklinde açıkladım bakman gereken sıralama bandı öncelikle 2016-2020 arası sonrasında ise 2020-2024 arası . Okulun sıralaması sürekli yükselişteyken okulun ilk öğrencileri 4 olduğunda yani staja başladıklarında düşüş trendine geçiyor çünkü hastane seçemediler , bir de kampüste sıkıntıydı o zaman ve düzeltilmesi biraz zaman aldı . Benim tıp yazdığım dönemde gazi ingilizce ile sıralama bandı da yakın diye hatırlıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 26 Ağustos 2024; 0:41:21 >
Ancak top ünilere yıllardır yaklaşamamış sonuç olarak belki iyidir bilemem. Öğrenci gözüyle bu böyle. Ayrıca geçen sene tavan 4175'miş yani Cerrahpaşa, Ankara , Hacettepe'ye girebilecek hiç kimse seçmemiş bu da bazı şeyleri gösteriyor diye düşünüyorum.
Yeditepe tıpı eleştirme sebebim ise biraz overrated buluyorum yoksa kötü bi okul değil ve öğrenci profili çok iyi bence . Bizim hastanelerde yeditepe çıkışlı asistanlarla konuşmuştum amerikaya giden , match alan falan vardı . Onun dışında ortamı iyi bence yani yeditepe üzmez
Sbü şu anda top üni sadece sıralamalara yansıyacak kadar popülaritesi henüz yok genel gözlemim bu şekilde . Yani okul sistemsel olarak biraz karışık bireysel araştırmayanın bilgi sahibi olması çok mümkün değil
Ben Yeditepe'nin bu ünilere göre daha geride olduğunu biliyorum zaten ama devlet üniversitelerinin özellikle İstanbul'dakilerin deprem riski yüksek, binaları eski, yıkılıyor. Bu sebeple Cerrahpaşa ve Çapa'yı eledim. Ben de biliyorum daha kötü olduğunu ama ülkemizin gerçekleri maalesef. Sizin üniversiteniz zaten yüksek sıralardan alan bir üniversite iyidir kesinlikle sadece en top olanlardan iyi olmadığını düşünüyorum, kendi fikrim bu. Sizin fikrinize de saygı duyarım.
Bu şekilde düşünmen normal çünkü köklü top üniler yıllardır varlar ve genel popülariteleri yüksek , yeni açılan bir okulun hemen insanların gözünde yükselmesi zaten okuldan bağımsız zor bir durum . Onun dışında da tabiki herkes kendi okulunun iyi olduğunu düşünebilir , ben de genel anlamda öyle düşünüyorum okulumdan memnun oldugum ıcın ve genel forumda karşılaştıgım durumlardan ötürü de öğrencilere tanıtım yapıyorum çünkü okul hakkında genel bir bilgisizlik var ( örneğin yök atlastaki 19 prof mevzusu gibi ya da başka mevzular ) . Sadece tanıtım yaparken okulun mesela koç tıptan bile iyi olduğu mevzular var ve ben bunları söyleyince tartışma çıkabiliyor çünkü hani nasıl koç tıptan iyi olabilir mevzusu gibi . Senin fikirlerine tabiki saygı duyuyorum ben de , genel anlamda da söylediğin şeyler çok mantıksız değil sadece eksik noktalar var ( açıkladığım sebeplerden ötürü ) , tıp hayatında da başarılar diliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 26 Ağustos 2024; 1:18:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
MUAHAHAHHAHAHAHA
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X