Şimdi Ara

URAP sıralamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce bu listeler gerçeği yansıtıyor mu? Özyeğin, Tobb, Yeditepe, Bahçeşehir gibi üniversiteler ilk 50 de bile değil. Belki ilk 10-20 giremezler ama bu kadar geride oldukları doğru mu? Özyeğin 63. Tobb 49. Bahçeşehir 64. Yeditepe 45.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Akademik sıralama bu düz en iyi üniversiteleri sıralayalım demiyorlar. Bu okullar iyi olabilir ama ülkeye bir katma değer yaratmaya çalışmıyorlar demek ki. Belki akademik olarak da yanlış bir sıralamadır bilmiyorum ama o yüzden yazmadım. SBÜ Hamidiye arkadaş için bir psikolog parası toplayalım veya 2 günde bir SBÜ öven konu başlığı açın yoksa adam kafayı yiyecek.
  • hayır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır

• Bomboş iş şu sıralama olayları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle yansıtmıyor

• Urap akademik performansa göre yapılan bi sıralama , benim açtığım konuyu incelersen orda bazı veriler paylaşmıştım . Yeditepe tıp özelinde konuşursam sbü hamidiye kadar iyi değil hem akademik olarak hem klinik olarak hem de kadro olarak

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt
    en iyi okul senin anladık onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senyval -- 25 Ağustos 2024; 1:22:24 >
  • Senyval S kullanıcısına yanıt

İyi anlaman güzel , hiçbir şey için geç değil merkezi geçişle değiştirmeni öneririm 👍

• Akademik sıralama bu düz en iyi üniversiteleri sıralayalım demiyorlar. Bu okullar iyi olabilir ama ülkeye bir katma değer yaratmaya çalışmıyorlar demek ki. Belki akademik olarak da yanlış bir sıralamadır bilmiyorum ama o yüzden yazmadım. SBÜ Hamidiye arkadaş için bir psikolog parası toplayalım veya 2 günde bir SBÜ öven konu başlığı açın yoksa adam kafayı yiyecek.

• Gerçeği yansıtmak derken ne demek istediniz bilemiyorum. Ama evet sıralamalar sahte değil, metodoloijisine göre gerçeği yansıtıyor.

Hiç makale çıkarmayan, araştırma yapmayan, bilim üretmeyen okullar, bu tarz bir sıralamada performansları ölçüsünde sıralamalarını almışlar.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Yani gerçekten Özyeğin 60 üniversiteden kötü mü?
    Devlet üniversitelerinin imkanları olsun, birçoğunun şehirleri (Atatürk üni Erzurum mesela) olsun bariz şekilde daha yetersiz bunlara bakılmıyor mu bu liste hazırlanırken? Bu vakıflarda üstlerdeki birçok devlet üniversitelerinden daha donanımlı profesörleri var, akademik sıralamada önemli değil mi?

Hocam siz bu sıralamanın ölçütlerini okudunuz mu?

• URAP'ın metodolojisi fazla akademisyeni/öğrencisi olan büyük üniversitelere çok fazla avantaj sağlıyor, küçük üniversiteler o yüzden daha aşağıda. 300 akademisyeni olan bir üniversitenin atıf sayısı konusunda sadece tıp fakültesinde 100-200 akademisyen barındıran üniversitelerle yarışmasını bekleyemezsiniz zaten. Yoksa Atatürk Üniversitesi Boğaziçi'nden daha iyi bir üniversite mi?

• Dayanağım yok ama genelde bilgi edinirken qs ranking bakıyorum

• Kompany K kullanıcısına yanıt

Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun ?

Genelde ülkenin en iyi akademisyenleri doktorlar oluyor özyeğinde tıp fakültesi yok , diğer mühendislik okullarına göre de daha zayıf yani altlarda olması çok normal . Onun dışında yeditepe , özyeğin bunlar koç bilkent sabancı seviyesinde okullar değil , yeditepe tıpta aynı şekilde koç seviyesinde ya da hacettepe seviyesinde ya da sbü hamidiye seviyesinde bi okul değil . Yeditepe tıp yazıyorsan sana ekstra imkanlar sağladığı için yazman lazım , umarım sağlıyodur bu tarz imkanlar

Sizce türkiyenin en iyi vakıf üniversitesi nedir peki? (Genel olarak)

SBÜ 'de bu seviyede bir üni değil kendini kandırma bence. Hacettepe, Ankara bunların yanına yaklaşamaz. O kadar iyi olsa sıralamasına etki ederdi bu durum. Kaç yıldır 8-9 k Akdeniz seviyesinde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senyval -- 26 Ağustos 2024; 0:3:59 >

Kendini kandırma derken ? Okul ilk açıldığında yükseliş trendindeydi ve benim girdiğim zamanda 5 k civarından alıyordu . Sonrasında neden böyle oldu peki ? fakültenin ilk girenleri okulun sorunlarını yaşadılar ; sistemsel bazı sorunlar , hastane seçememeleri ( altyapı kurulmadığından ötürü ) , okulun binasının restorasyonu gibi sorunlardan dolayı okul gerileme trendine girdi . Hastane seçme sorunu okul açıldıktan sonra yanılmıyosam 2. Veya 3. Staj grubunda çözüldü , fakültenin fiziki şartları son 1-2 senede iyileşti ve şu anda iyi durumda . Onun dışında öğrenci profilleri iyileşti ve bazı klüpler de açılmaya başladı. Bana inanmıyorsan önce git sbü hamidiye tıpın geçmiş sıralamalarına bak ve bu yıl yükselmiş mi ona da bak çünkü istanbuldaki çoğu tıplar geriledi hatta senin yazdığın yeditepenin sıralaması mesela resmen çakılmış . İşin özeti sbü hamidiye yeni açıldı sıralamalara yansıması zaman alır ama kaliteyi gösteren ölçeklere baktığımızda kalitesini ortaya koyuyor , istatistiklerin yalan söyleyecek hali yok herhalde ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.