|
Üretken yapay zekayı 2024’te “soğuk duş” bekliyor
-
-
"Büyük miktarda bilgi işlem gücü tüketiyor." Eğittiği verilerin veri tabanını oluşturmak için bu gerekli sonsuza kadar sürmeyeceği aşikar sonra eğitilen veri bankasını firmalara satacak. Asıl sorun biz Aİ konusunda neredeyiz. Onlar mı bizler mi soğuk duş alacak. Adamlar yolu geçmiş olacakken bizler bu işe yeni başlayacağız böylece hazırı varken neden uğraşalım düşüncesiyle onları üreten değil satın alan toplum olacağız. Bırakın birilerin zararını kendimiz bu zararın neresindeyiz asıl ona bakmalıyız.
-
Yooo veri eğitmese de kullanılması da enerji tüketiyor büyük veri merkezi ile çalışıyor her zaman tüketecek bu enerjiyi çözüm bulunmazsa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapay zeka eğitimiyle ilgilenmemişsiniz sanırım pythonda bunun için elinde bir sürü veri olması gerekiyor görsel metin vss hangi alanda eğitim verecekseniz tabiki bunun için ise eğitirken bilgisayar bana süre vermişti setin büyüklüğüne bağlı olarak 6 ay felan çalışması gerekiyor ve yükte işlem için ekran kartı işlemcisi kullanıyordu. Fakat aynı datanın eğitilmiş veritabanıyla yapmak istediklerimi en fazla 5 dk alıyordu.
Dediğim gibi chatgpt kullanırken aslında arkada sahipleri bu verileri biriktirip sürekli eğitme derdindeler doğal olarak da enerji sarfiyatı artıyor en son ki yenilikler durup dururken çıkmadı ne zaman insanlara sunuldu o günden beri verilerle bu hale geldi. Nete bağlanma görme duyma gibi fonksiyonları bu sayede sağlandı. Metin tabancı bir yapay zeka için muazzam veri setleri olmalı onlarıda bizler sağlıyoruz doğal olarak.
-
Bunun için python kodlama dilini hakim olmanız gerekiyor ben hazır veritabanı setini ve hazır kodları kullanarak eğitilen setten ürün çıkarmaya çalışmıştım lakin sizin bu işe başlamanız için gereken alt bilgiyide doldurmanız gerekiyor. udemy yada youtbe üzerinden başlayabilirsiniz fakat işin ciddi anlamda yapmak istiyorsanız mutlaka ekip olmalı tek kişi zor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X