Şimdi Ara

Ürün çekimi için makro lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternet üzerinden gümüş takı satan bir firmada çalışıyorum. Ürün resimlerini canon marka, modelini bilmediğim bir compact makine ile çekiyorduk. Şu anda canon rebel t5i(700d) makinemiz bulunuyor. Fotoğrafçılıkla ilgili pek geçmişimiz yok. El yapımı yeterli düzeyde bir ürün çekim çadırımız mevcut. Bu makinenin stock lensi ile 18-55mm çekim yapmaya çalıştığımızda gümüş yüzüğün (yaklaşık 2 cm genişliğinde) bir ucu net olurken diğer ucu bulanık oluyor. Öncelikle bunun sebebini söyleyebilirseniz sevinirim.
    Daha sonra ise macro lens ile daha hoş ve tatmin edici sonuçlar alacağımızı öğrendik. Makinemiz ile uyumlu sigma marka lens almak istiyoruz. Maliyeti çok arttırmamak için. Sahibinden de ikinci el araştırmalarımda 17-70 mm lensin 800-900 civarı olduğunu gördüm ancak 70-300 temiz bir lensi 250 tl ye kadar bulabiliyoruz. Ve ayrıca macro uzatma tüpü denen bir alet de bulunuyor. Bunlardan hangisini almamızı öneririsiniz. Farklarını söyleyebilir misiniz? Okuyup ta cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

• 1m2u3r4o 1 kullanıcısına yanıt
    ohoo, öğreneceğin çok şey var senin. öncelikle 18-55mm ile nasıl arkayı bulanıklaştırmayı başarıyorsunuz şaştım, çoğu kişi bunu yapmak için f-1.8 lenslere ayrıca para verip alıyor. neyse siz her tarafının net çıkmasını istiyorsanız av modunda f/5.6- f/8 de falan çekin.

macro lens konusuna gelirsen sigma 17-70 ve 70-300mm lensler tam olarak makro lens değillerdir. macro lensler sabit odaklı olur ve 1:1 büyütme sağlarlar. kısaca tamron 90mm f/2.8 macro,sigma 105mm macro,tamron 60mm macro,canon 100mm macro işte bunlar gerçek makro lenstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcudur_abbas -- 26 Kasım 2015; 23:24:34 >
  • Ürün çekiminde izlenebilecek iki yol var.

1 - Yeterli diyaframda ki bu diyafram için makine, lens ve ışık faktörlerini bir araya getirmek gerekiyor, çekim yapılır. Lens ile ne kadar uzaktan ve kaç diyaframda çekmek gerektiğini ürüne göre ayarlayabilirsiniz. Bunu bizim buradan söylememiz için piyasadaki tüm lensleri yazıp, her biri için tek tek mesafe yazıp şu kadar ışık gücünde şu diyaframda çekin dememiz lazım ki bu imkansız.

2 - Rail sistemi ile aynı nesneyi birden fazla çekip ( makro) fotoğrafları stacking işlemi yapmak. Bu cidden uzmanlık gerektirebilir.

Ürün çekimi için hele ki yüzük kolye vs çekimler için makro lensler iyi lenslerdir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta 1:1 büyütme yapıp yamadığı dır. 1:1 büyütme yapan lensler oldukça pahalı olabiliyor. Ben bu lensi kullanıyorum.http://www.fotopazar.com/canon-ef-100mm-f28l-is-usm-macro-lens

Daha önce 105mm Sigma lens kullandım ancak bu lens başka bir kalitesi var diyebilirim.

Aslında web için ürün çekmek çok zor değil. Belirli bir kaliteyi yakalamak elbette gerekiyor fakat bu ilk etapta zorlanabileceğiniz fakat alıştıktan sonra oldukça hızlı bir şekilde halledebileceğiniz bir konu.
    Ayrıca kalite istiyorsanız da hem ekipman olarak hemde teknik olarak belirli şeyleri yerine getirmeniz gerekiyor.

Önmcelikle webden ürün çekimi ile ilgili videolar izleyin. Daha sonra makro çekim tekniklerine bakın. İlla stacking yapın demiyorum ama nasıl çekildikleri ve ne ekipmanlar kullandıklarını, hangi ekipmanlar ile ne kadar kalite elde edebileceğinize kanaat getirdikten sonra karar vermeniz daha doğru olacaktır.

• 18-55 size yeterli büyütme veriyorsa diyaframı kısarak çekim yapın. Yani f değerini arttiracaksiniz (11 16) gibi. Tabi diyafram kısılınca makineye az ışık girer ve bu durumda ya tripotla uzun pozlama yapacaksınız yada ışık şiddetini arttiracaksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.