Şimdi Ara

Ürünü birden fazla kategoriye eklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapmakta olduğum bir ticaret sitesinde bir takım sorunları çözemiyorum yardım edebilerseniz sitenin büyük bir bölümü bitmiş olacak.

Sorun şu : Ürün eklerken aynı ürünü bir kaç kategoriye ekliyorum.
    Örnek : Herhangi marka bir telefonu hem Telefon Kategorisine hemde o markaya ait alt kategorisine ekliyorum.

Fakat aynı ürünü bir kaç kategoriye eklerken, seçmiş olduğum kategori sayısı kadar aynı isimde ürün ekleniyor.

Benim yapmak istediğim ise ne kadar fazla kategori seçilmiş olsada, ürünü eklerken sadece bir kayıt girmesi.

Bunu yaparken kullandıgım kod şu :

foreach (ListItem item in CheckBoxList1.Items)
    {
    if (item.Selected)
    {
    System.Data.SqlClient.SqlCommand cmd = DBTools.Komut("insert into Urunler (Adi,Foto,Sehir,Fiyat,Tarih,Ozellik,ID,PB,Indirim) values (@Adi,@Foto,@Sehir,@Fiyat,@Tarih,@Ozellik,@ID,@PB,@Indirim)");

cmd.Parameters.AddWithValue("@Adi", txtpname.Text.Trim());
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Foto", Picture_Name);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@ID", item.Value.ToString());
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Tarih", DateTime.Now);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Ozellik", FCKeditor1.Value);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Sehir", ddltown.SelectedValue);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Fiyat", txtprice.Text.Trim());
    cmd.Parameters.AddWithValue("@Indirim", txtsaleprice.Text.Trim());

}
    }

Umarım anlatabilmişimdir, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylemania -- 4 Şubat 2015; 18:01:36 >

• Sahibinden.com da benzer bir yapıyı kullanıyor. Kullanıcı olarak markaların bir kategori olması beni rahatsız ediyor. Sebebiyse bir markanın ürününü diğeriyle karşılaştıramıyor olmam.
    Veritabanını yeniden tasarlamanı tavsiye ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stylemania kullanıcısına yanıt
    şu mantıgımı arıyorsun http://www.kislaliyiz.com/Eticaret2.aspx
  • stylemania kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım kadarıyla 3. bir tablon daha olması gerekiyor. ilişki tablon. yapısını şu şekilde düşün

ID---KategoriID----UrunID
    1 ------1 ------------ 2
    2 ------2 ------------ 2
    3 ------3 ------------ 2

bu tabloda gördüğün gibi 3 ayrı kategoride 2 numaralı id ye sahip ürün var. sorgulama işlemini bu tablo üzerinden yapacaksın.

Select UrunAdi,Fiyati From Urunlertablosu As U left join IliskiTablosu As I on U.ID=I.UrunID Where I.KategoriID=2

gibi bir kullanımın olacak. Sorguları kafadan yazdım yazım hataları olabilir. önemli olan senin mantığı anlaman. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan5434 -- 5 Şubat 2015; 10:54:26 >
  • Aynı şeyi bir kaç kategoriye ekliyorsan bir yanlışlık var zaten . Yapıyı değiştirme yoluna gitmelisin . Yukarda ki arkadaşın dediği gibi ilişki tablosunda tutmalısın sonrasında. Soruyu yanlış eklemiyorsam.
  • 3. bir tablo olmasi mantiktikli bu sekilde sorunu halledebilecegimi zannediyorum .. Tesekkur ederim .
  • xalpay, asil amacim dedigin gibi yapmakti fakat string'lerle aram pek iyi degil. Ara tablo ekleyerek yapmayi basardim biraz karisik oldu fakat sonuc olarak istedigim sekilde veriyi ekleyip gosterebiliyorum.
    Ilgilinen herkese tesekkur ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Birden fazla aynı resimleri silme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dedigin gibi bundan baska tablo karmasasi. Fakat string kulllanarak yapabilseydim benim acimdan daha iyi olurdu cunku ileride yapacagim diger projelerde yardimi olurdu. Bu sekilde yaptigim biraz karisik oldu, ara tablo bir de trigger kullanarak hem arama islemleri hemde eklemede istedigim sonucu alabiliyorum.

String kullanarak ekleme ve gosterme isleminin nasil yapilabilecigi hakkinda yardimin dokunabilirmi acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.