Şimdi Ara

US PSN ve TR PSN Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • US PSN : Ara yüz daha iyi , oyunlar çok ucuz , oyunlarda PSN de Amerikan bayrağı gözükür , Dil : İngilzce

TR PSN : Ara yüz sıradan , oyunlar çok pahalı , kutulu fiyatı gibi resmen. oyunlarda PSN de Türk bayrağı gözükür , Dil türkçe

US PSN oyunlarda daha avantajlı , TR PSN TÜRK BAYRAĞI VAR , Çok şekil oluyo oda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

quote:

Orijinalden alıntı: ErrayN

oyunu us psn'den satın alsam, sonra tr psn hesabıma geçip oynayabilirim sorun yok bu olayda galiba?

eğer us psn'e geçersem tr psn'deki trophyler falan silinecek yanlış mı biliyorum?

Oyunları oynarsın, sadece trophlerin hesaplarında kalır, silinmezler.

US hesabındaki tropi ile , TR hesabındaki troph farklı olur. Ben troph'i ile ilgilenmediğim için pek önem arzetmiyor benim için.Biraz cebimizin dostu olmalıyız.

Aa 1 dk 1 dk ! 2 hesap açabiliyoruz yani. TR ve US hesap açıp; oyunları US'ten indirip TR hesabımla oynayabiliyorum. Yanlış anlamamışım dimi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sev_Snape

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

quote:

Orijinalden alıntı: ErrayN

oyunu us psn'den satın alsam, sonra tr psn hesabıma geçip oynayabilirim sorun yok bu olayda galiba?

eğer us psn'e geçersem tr psn'deki trophyler falan silinecek yanlış mı biliyorum?

Oyunları oynarsın, sadece trophlerin hesaplarında kalır, silinmezler.

US hesabındaki tropi ile , TR hesabındaki troph farklı olur. Ben troph'i ile ilgilenmediğim için pek önem arzetmiyor benim için.Biraz cebimizin dostu olmalıyız.

Aa 1 dk 1 dk ! 2 hesap açabiliyoruz yani. TR ve US hesap açıp; oyunları US'ten indirip TR hesabımla oynayabiliyorum. Yanlış anlamamışım dimi hocam ?

Aynen öyle us psnden aldığınız oyunları tr hesabınızdan oynayabilirsiniz us psn hesabınız ps3te kayıtlı olduğu sürece

• Sanırım 10 hesap açma hakkın var. Ben iki hesap kullanıyorum, bir sorun teşkil etmiyor. US PSN'den indirdiğin oyunu rahatlıkla TR hesabında da oynayabilirsin. Lakin DLC falan almak istediğin zaman oyunu hangi hesaptan alıysan, eklentilerde aynı hesaptan almak zorundasın, aksi takdirde oynamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 2 Aralık 2013; 15:38:05 >
  • PS3 gerekli mi ? Xbox sahibiyim PS3'üm veya Vita'm yok. Nasıl bir işlem peki ? PS3 kiralayıp US PSN almam yeterli olur sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

Sanırım 10 hesap açma hakkın var. Ben iki hesap kullanıyorum, bir sorun teşkil etmiyor. US PSN'den indirdiğin oyunu rahatlıkla TR hesabında da oynayabilirsin. Lakin DLC falan almak istediğin zaman oyunu hangi hesaptan alıysan, eklentilerde aynı hesaptan almak zorundasın, aksi takdirde oynamazsın.

Tamam hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • Türkçe dublajlı veya Türkçe alt yazılı oyunları USA PSN den aldığımız zaman Türkçe dil desteği olmuyor diye biliyorum.

Mesela;

The Last of US
    Gran Turismo
    Uncharted
    Killzone
    PES
    vs.

Bu oyunlar USA PSN den alınınca Türkçe dil destekli olacaklar mı, USA 1. bölge olduğu için ben Türkçe dil desteği olacağını hiç ama hiç zannetmiyorum. Çünkü kutulu oyunların sadece 2. bölge olanlarında Türkçe dil desteği oluyor.

Güzelim oyunları ucuza alıp birde Türkçe oynayamamak var.

Deneyen var mı?
  • Up^
    Son mesaj üzerinden bir hayli zaman geçmiş ancak, bende psn plus alma aşamasındayım. Tr hesap mı us hesap mı alsam tam karar veremedim. Sizce hangisi daha mantıklı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

Up^
    Son mesaj üzerinden bir hayli zaman geçmiş ancak, bende psn plus alma aşamasındayım. Tr hesap mı us hesap mı alsam tam karar veremedim. Sizce hangisi daha mantıklı?

tabiki ucuz olanı al yani us psn den al. ikisine aynı şey sonuçta. farkı fiyatı
  • Konunun üzerinden bayağı geçmiş olsa da her konuda US PSN daha mantıklı. Ucuzluk bakımından daha karlı oluyor
  • Her türlü US sever atar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF

Konunun üzerinden bayağı geçmiş olsa da her konuda US PSN daha mantıklı. Ucuzluk bakımından daha karlı oluyor

Üstat ben de o şekilde düşünüyordum da, 2 yıl önce açılan bir konuda Türkiyede oyun piyasasının gelişmesi için ve Türkçe içeriğin artması için Tr PSN oldukça övülmüş ve teşvik edilmiş.
    Anladığım kadarı ile geçen 2-3 yıllık sürede herşey aynı tas aynı hamam. Bu fiyat politikası ile devam ederlerse bizden bi yol olmaz.
    Akşam gidip US hesabımı açayım madem.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

quote:

Orijinalden alıntı: MS-TF

Konunun üzerinden bayağı geçmiş olsa da her konuda US PSN daha mantıklı. Ucuzluk bakımından daha karlı oluyor

Üstat ben de o şekilde düşünüyordum da, 2 yıl önce açılan bir konuda Türkiyede oyun piyasasının gelişmesi için ve Türkçe içeriğin artması için Tr PSN oldukça övülmüş ve teşvik edilmiş.
    Anladığım kadarı ile geçen 2-3 yıllık sürede herşey aynı tas aynı hamam. Bu fiyat politikası ile devam ederlerse bizden bi yol olmaz.
    Akşam gidip US hesabımı açayım madem.

Teşekkürler

Tr oyunlara destek vermek icin kutulu bandrollu oyun almaniz lazim aral,d&r gibi yerlerden. tr psn den alinan oyunlarin sony tr ye bir katkisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu anda en iyisi us psn. Ps3 zamanında tr psn son derece ucuzdu o zaman tr psn açıp kullanmaya başlamıştım hala onu kullanıyorum ama şu anda pişmanın tr olarak açtığım için. Keşke xbox'taki gibi hesap bölgesini değiştirme seçeneği ekleseler. Oyun satın aldığın zaman bölge çok fark etmiyor ama dlc'ler büyük sıkıntı. Us psn cod aw pro edition aldım, ana hesabım tr olduğu için silah dlc'leri çalışmıyor. Şimdi tr psn'den oyun için indirimleri kolluyorum geçen hafta indirimle 225 Lira'ya düştü şaka gibi. US psn'de oyunun indirimsiz fiyatı bu zaten. Hesap bölgesi değiştirme seçeneği çıktığı gün us bölgesine geçireceğim hesabımı. Zaten dolar kurunun artışından sonra tr bölgesinde yeni zamlar da eli kulağındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkTranqlty

Şu anda en iyisi us psn. Ps3 zamanında tr psn son derece ucuzdu o zaman tr psn açıp kullanmaya başlamıştım hala onu kullanıyorum ama şu anda pişmanın tr olarak açtığım için. Keşke xbox'taki gibi hesap bölgesini değiştirme seçeneği ekleseler. Oyun satın aldığın zaman bölge çok fark etmiyor ama dlc'ler büyük sıkıntı. Us psn cod aw pro edition aldım, ana hesabım tr olduğu için silah dlc'leri çalışmıyor. Şimdi tr psn'den oyun için indirimleri kolluyorum geçen hafta indirimle 225 Lira'ya düştü şaka gibi. US psn'de oyunun indirimsiz fiyatı bu zaten. Hesap bölgesi değiştirme seçeneği çıktığı gün us bölgesine geçireceğim hesabımı. Zaten dolar kurunun artışından sonra tr bölgesinde yeni zamlar da eli kulağındadır.

tr psn dolar degil euro kurundan etkileniyor dostum avrupa bolgesindeyiz amerika degil o yuzden bi oyun 60 dolar olarak cikiyorsa onu dolar kuru ile degil euro kuruyla carpiyorlar bide ustune kar payi cok uçuyor fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaughtyPLYR -- 18 Şubat 2015; 16:08:22 >

• Hem kutulu hem de digital oyun alacaksanız dikkat etmeniz gerekn bir nokta var. Sadece DLC'ler değil aynı zamanda oyun save'leri de bölge kilitli.
    Örneğin 2. bölge bir oyunu kutulu olarak aldınız oyuna hala devam ederken dijital sürümündeki indirimi görüp oyunu dijital olarak US PSN'den aldınız diyelim.
    kutulu oyundaki save'lerinizi dijital sürümde kullanamıyorsunuz bölge farkı yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebube

Hem kutulu hem de digital oyun alacaksanız dikkat etmeniz gerekn bir nokta var. Sadece DLC'ler değil aynı zamanda oyun save'leri de bölge kilitli.
    Örneğin 2. bölge bir oyunu kutulu olarak aldınız oyuna hala devam ederken dijital sürümündeki indirimi görüp oyunu dijital olarak US PSN'den aldınız diyelim.
    kutulu oyundaki save'lerinizi dijital sürümde kullanamıyorsunuz bölge farkı yüzünden.

Ayni oyunu neden alirki bir insan elinde kutulu oyun varsa digitalini niye alsin?

• Konu acilali bir hayli olmus hortlatilmis bari bizim de corbada tuzumuz bulunsun. 4 ay kadar oldu ps4 alali. Basta tam bilgim de olmamasi nedeni ve turkce oyunlar icin kutulu oyun aldim cebim yandi. Sonrasinda bu kardeslik olayini cozdum ve su anda oynamadigim oyun yok gibi. Tabiki us psn her turlu önde gerek indirimleri gerekse oyunlari ucuzlugu konusunda. Ah bir de turkce dil secenegi ya da en azindan altyazi destegi saglansa kaymakli ekmek kadayifinin uzerine bal dokulmus gibi olacak :)

• Şu bölge farklarının olması ne kadar saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingShady

quote:

Orijinalden alıntı: nebube

Hem kutulu hem de digital oyun alacaksanız dikkat etmeniz gerekn bir nokta var. Sadece DLC'ler değil aynı zamanda oyun save'leri de bölge kilitli.

Ayni oyunu neden alirki bir insan elinde kutulu oyun varsa digitalini niye alsin?

Yolda senet buldum mu ödüyorum aynı zamanda. O derece alığım.
    Şaka bir yana anlatayım. :)
    Kutulu oyunu taksitle alabilirim. Elimdeki kutulu oyunu takas için kullanabilirim. Ya da satabilirim.
    Kutulu oyunu yer darlığı çektiğimde istediğim zaman siler istediğim zaman yüklerim.
    Aynı zamanda ikinci elde kutulu oyunların fiyatları daha uygun oluyor.

Geçtiğimiz ay BF4 US PSN'de 24 dolar'a satılıyordu. Elimde kutulu olmasına rağmen aldım.
    Kutulu BF4'ü deKillzone'la takasladım. Henüz campaign'i bitirmemiştim. Tüm save'lerim gitti.
    BF4'ün campaign'i evlat olsa sevilmez o yüzden tekrar başlamaya da üşeniyorum. Ama takıntılı adamım bitirmeden de duramam.
    Daha vahimi var.
    Aynı durumu şimdi Dragon Age Inquisition için yaşıyorum. 100 saat harcayıp oyunu bitirdim. İlerde yeni DLC gelirse diye oyunu digitalden almaya kalksam save'ler gidecek.
    E US PSN kullanıyorum. DLC'de bölge kısıtlaması var o yüzden istesem de şu anda DLC'yi indiremem. Arapsaçı resmen.
    US PSN kullanıyorsan kutulu oyuna bulaşmayacaksın bunu anladım ben bu işten.
    Ya da playasia'dan falan getirteceksin. Kargo yolu bekleyeceksin.
    Sorsan oyunlar region free. DLC'yi bıraktım save'e bile region lock koyan zihniyete ne diyeyim. Alttan alta herkes bölgesini bilecek kardeşim diyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.