****inde yeniyim daha doğrusu hep okuyan oldum ilk defa bir şey yazıyorum. Konu başlığını daha önce gördüm ama bulamadım, o yüzden yeniden açtım. Yanlış bir işlem yaptıysam kusura bakmayın.
US Robotics 9114 marka modem kullanıyorum (kız arkadaşım kullanıyor). 10 yıl önce kurulmuş ve öyle kalmış şifre bile değişmedi. Geçenlerde komşunun çocuğuna wireless şifresini vermiş bizim hatun çocuk 1 ayda 60 gb interneti yemiş. Bizde mac adresi üzerinden yasaklayalım dedik, modem arayüzüne girmeye çalışınca 10 yıl önce değişmiş olduğunu hatırladık ve ne şifre ne de kullanıcı adını biliyorduk. Bende erkeklik yaparak modemi sıfırlayıp arayüz şiflerini de sıfırlayarak yeniden kurarız gibi bir gaflete düştüm. Ama ne yaptıysam ne ettiysem internete bağlanamıyorum dün gece 03:00'e kadar uğraştım, modem hakkında çok fazla yazı da yok ortalıkta. Modem üzerindeki bütün ışıklar yanması gerektiği gibi yanıyor wireless ile bağlanabiliyoruz ama veri alışverişi yapamıyoruz.
Birde bilgisayar kurdu bir adam değilim biraz meraklıyım o kadar bir şey yapacağım zaman forumların yönlendirmesi ile yaparım.
WAN ayarlarından mı,IP adresimi PPPoE PPPoA(her ne iseler) ve bunların bi sürü ıvır zıvır bilgi ve verileri var. Her erkeklik yapan Türk erkeği gibi bende hatunun gazabından kurtulamıyorum.
Bana yardımcı olabilecek, değerli zamanını ayırıp benim gibi internet cahili bir adama biraz detaylı anlatabilecek bir arkadaş var ise çok minnettar olurum.