1000 mw dıye usbe vırlesler pıyasada satılıyor ama 1000 mw ozellıgınden hıc yaralanan gormedım 8187lrtl cıp settınden alfa 1000 mw den yararlanmıstım bı sıra acest moın moduna aldım alfayı catıda olan wırless ıle sın yal degerını baktım alfa antensız olarak catıdakı cıgaza baglanıyordu 1000 mw olmadan antenlı bıle zor goruyordu ama ayarları kaybettım alfa cıgazını bozdum yenı alfa1000mw aldım içinde eskı alfaya gore ufak degısıklık vardı 1000 mw ozellıgını kullanmaya calıstım wınxp de ama olmadı kullanamıyorum wın7 de RtlUI2 programıyla mw degerını artırıyorum ama sınyalda bır artı goremedım
alf cıgazların nasıl mw degerını artırıldıgını sıze anlatayım 1000 mw ozellıgını kullanmadan normal cıgazlardan pek farkı yok bu cıgazların bu cıgazların tam 49 db ortalama 50 wat da calısıyor bu cıgazlar ama bu ozellıgı kullandım 2 usb 1000 mw ile cok uzak mesafede yayınlar yapılması mumkun ve bu cıgazlar 10 watlık bossıtarlardan daha guclu oldugunbıldııreyım rtl programı 9 db yanı 8 mw den yukarı kulllanmamıza ızın vermıyor 8187_PWRC bılgısayarımıza kuruyoruz ondansonra rtl programına hedef bul dıyoruz 8187. ını dosyasına tıklıyoruz TxPowerPercentage_SHOW="1" 1 olan yerı sıfır yapıyoruz kaydedıyoruz rtl programını calıstırı yoruz rtl programın ıp adresı olan yere bakıyoruz orda 5.0 mw mw degerını burdan goruyoruz ccx sekmesıne tıklıyoruz dbm degerını 30 za alıyoruz kaydedıyoruz programın ip adresı olan yere bakıyoruz 1000 mw yazıyormu eger bın yazıyorsa 1000 yazıyorsa 1000 mw den yararlanamıyoruz ccx sekmesınde kısıtlı 7dbm olanyerı 100 dbm olaması ıcın rtl sıtesınden guncel drevır ındırıyoruz donanım yonetıcısınden 8781l dırevırı gostererek guncellıyoruz 7 dbm olan yer yuz oluyor her sy burıya kadar tamam ama 1000 mw ozellıgınden suanda yararlanamıyorum bozdugum 1 wat alfada yararlanıyordum sımdıkı alafada bukadar ugrasmama ragmem yararlanamıyorum wın7 dıde bu ozellıgı RtlUI2 programla mw degerını artırıyorsunuz ama 1000 mw ozellıgınden yararlanmıyor sımdı mw degerlerınden yararlanmak ıcın bı yere kadar yol aldık bundan sonrasını sıze bırakıyorum ilk aldıgım cıgaz dan 49 dbm yanı 70 wat da calıstıda bu yontemle sımdıkı cıgazdan nıye calısmıyor anlamıs degılım
sorunun power(guc beslemesıyle ) le alakası oldugunu dusunuyorum alfa 1 wat cıgazı calıstırırken bende 1 watlık bossıtarın adaptoru vardı 6.5 wolt cıkısı vardı tam hatırlamıyorum ama galıba bu adaptorden 70 wat cıkısı elde ettım kımsenın 70 wat cıkıs elde etmedıgıne gore deme kkı bosstarın adaptorunden bu cıkısı elde etmıs olabılırım bossıtartın adapterı yandı test yapamıyorum 100 mw ıle 10 km mesafe dekı antene bag lana bılırsınız normal bır yonlu antenle 1000 mw ıle 60 km baglandılar 1000 mw az bır sınyal degıl yanı 70 wat ıle kac km sınyal dagılır bılmıyorum 1 watlık bossıtarın adapterını actım baktım cok zengın yapısı vardı rtl x programın calıstıgını fark kettım ccx sekmesı calısıyor cunku uzatma kablosu ıle kullandıgımda ccx sekmesınde db artırdıgımda sınyal gıdıyordu demekkı calısıyor calısmasa hıcbırsey olmazdı sorum guc beslemesınden kaynaklanıyor gıbı gozukuyor ıyı bır bobınlı devre yapmam lazım galıba bobın wıfı sınyalını cok etkılıyor 40 tane bobınlı 2.4 ghz duzgun calısabılecek akıcı power devre sı yapmayı dusunuyorum 40 bobınden akım azalacagını hesaba kattım bu ıslerden ugrasanlar ıcın belkı faydası olur 70 wat ısı gercek ama performas olurmu olmazmı bılemem ama acespoınt modunda duz gun calısıyor bunu dıye bılırım cunku denedım cıgazı bozdum usb powerın 5 ayaklı entegresı cok ısınıyordu onuda devredısı bırakıp baska uygun normal gırıs cıkıslı entegre koyup bu sorun hallona bılıyor(entegrenın gırıs cıkısını olcum cıgazı ıle olcmenız lazım yoksa yana bilir cıgaz ) uygun gırıs cıkıslı entegre bulmak lazım ısınıyorlar tabı ama daha verımlı olur kanaatım uygun ettegre bulmak sart (ornek ufak cıkıslı dıyot ama calısıyor ama performansı ıyı degıl cok ısınıyor ) usb powerınız calısmıyabılır olcum cıgazıyla bakın 5 ayaklı entegreyı eger yanmıssa normal ufak dıyot(buyuk dıyot olmasın yanar buyuk ıhtımalle cıgaz) leyımleyın cıgazınız calısması lazım baska sorunu yoksa daha performanslı entegrede koya bılırsınız cıgaz ıle olcerek tabı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme