|
USB 3.0 Pini Kırıldı...
-
-
Sorunu kısmen çözdüm. Cat 6 kablodan 1,5 cm boyunda bir tel kopardım ve soydum. Sonra teli sonuna kadar kasadan gelen USB kablosunun kırılan pine gelen kısmına sonuna kadar soktum. Dışarıda çok ufak bir pay kalacak şekilde telin fazlasını kestim ve kabloyu porta taktım. Önce eski ucuz bir USB bellek taktım ve okudu. Sonra USB 3.0 bellek taktım onu da okudu. Sonra da harddisk taktım, onda da sorun olmadı. Sorun çıkarana kadar böyle kullanmayı düşünüyorum. Sizce tamire yönelik başka bir şey yapmalı mıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 29 Ekim 2015; 22:33:08 > -
Hocam 2. bir usb 3.0 portu yokmu anakartında ? Bende 2 tane var 1 i boşta şu anda. Anakartım gaming 9 ac -
Sizin anakart daha yeni anakartlardan sanırım hocam. Yeni anakartlarda iki tane 19 pin koymaya başlamışlar. Benimki hem yıl olarak eski olduğu hem de giriş-orta seviyede olduğu için bir tane var hocam. 3 tane USB 2.0 var. Onlardan biri kopsa bu kadar sorun olmazdı. Maalesef 19 pin USB 3.0 portlarının pinleri USB 2.0 pinlerinden daha ince.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hasan07-36
Sizin anakart daha yeni anakartlardan sanırım hocam. Yeni anakartlarda iki tane 19 pin koymaya başlamışlar. Benimki hem yıl olarak eski olduğu hem de giriş-orta seviyede olduğu için bir tane var hocam. 3 tane USB 2.0 var. Onlardan biri kopsa bu kadar sorun olmazdı. Maalesef 19 pin USB 3.0 portlarının pinleri USB 2.0 pinlerinden daha ince.
Geçen sene almıştım hocam. Üst seviye oyuncu anakartı olarak geçiyor.
2 soket olmamasına üzüldüm ama bu şekilde çalışıyorsa iyi.
Bozulursa bir bilgisayarcıa ver derim belki lehim mehim birşeyler yapabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun hocam. Burada bazı ince işçilik yapabilen telefon tamircileri var. Onlardan birine verebilirim problem olursa.
Ben bir de kasaya 5.25 inç yuvaya USB 3.0 ön panel takmıştım. Bu panelin kablosunu kasanın arkasından dışarı çıkarıp arkadaki USB 3.0 portlarına dönüştürücüyle takmıştım ama sanırım kablo uzun olduğu için porta bağladığı bellekler çalışırken harddisk çalışmıyor. -
Düzeldiğinden emin olman için yaptığın data transferleri (dosya kopyalama) sonrası MUTLAKA CRC veya MD5 hash kontrolü yap. Bağlı cihazın SMART değerlerine de dikkat et hata rapor ediyor mu diye.
Pin o kadar kolay kırılmaması lazım, zaten SATA/USB 3.0 gibi sonradan çıkan teknolojiler eksi IDE ve USB 2.0 konnektörlerini mumla aratır oldu. Rezil bir form faktör bence. -
Anakart nedir aynı sorunu yaşamaktayım bende çalışıyor gerçi ama o pin kaldı bağlantı kablosunun içinde -
Teşekkürler hocam. Kırılan pinin işlevi VCC olduğu için pek şüphelenmemiştim bu durumdan ama yine deneyim hocam.
Aynen çok sıkıntılı hocam özellikle USB 3.0 konnektörü. Pinlerin kalınlığı USB 2.0 konnektörlerinden çok daha ince. Kırılma, kopma olmasa da konnektör kabloyu çok zayıf kavrıyor. Bu da kablo USB 3.0 kablosuna göre çok daha kalın olduğu için yerinden çıkmaya meyillenmesine neden oluyor. Soket hem kabloyu daha iyi kavrayacak şekilde hem de daha sağlam olmalıydı.
SATA kablolarında da bir takım problemler yine oluyor. SATA portları birbirine çok yakın olduğu için yukarıdaki kabloyu çıkaracak olsam da aşağıdan itibaren tüm kabloları sökmek durumunda kalıyorum çünkü parmağım mandala basmak için araya girmiyor. İlginç olan diğer durumsa elimdeki aynı marka-model iki SSD'ye taktığım SATA kablosu mandalı tınlamıyor hiç. Çekince hemen çıkıyor, hatta kabloları düzenlerken de kendiliğinden yerinden çıkıyor.
-
Anakart Gigabyte 970A-UD3P hocam. Pin kablonun içinde kaldığı için temas edip çalışıyordur. Ben de o kablonun içine ince bir tel sokarak çalıştırabildim zaten. -
Servis yolu gözüktü o halde bana daha ilk sökmemde kopmuş malzeme kalitesi berbat Msı 970 gaming'de pişman etti aldığıma -
Ben bu konuda değilde başka bir konuda yazmış olduğum SATA sorunundan dolayı biraz pişmanım hocam. Yoksa olacağı zaman çoğunda bu sorunun olabileceğini düşünüyorum çünkü soketin kendisi zayıf.
Sizde 19 pinden hangisi koptu hocam? Bende kopan pin şu resimde en altta bulunan Vbus piniydi. Dolayısıyla taktığım USB cihazına güç gelmiyordu. Belki sizde kopan pin yukarıdaki ID o pin bildiğim kadarıyla işleve sahip olmadığı için de çalışabilir.
Edit: Resim:http://www.moddiy.com/product_images/uploaded_images/52db786de56c4379eb54503a4d5be98a.jpg
Ben bu şekilde çalıştırdığım ve bir ay bilgisayar devre dışı kalacağı için servise yollamadım. Bir de servisin garanti dışı bırakacağını tahmin ettiğim için yollamadım. Siz servise yollarsanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 31 Ekim 2015; 14:14:37 >
-
ülkemde ne cehverler var ama imkanımız yok işte ..
süper bir çözüm olmuş bence kopan anakartın resmi var
ben çözümü yaptığınız ve sonuç aldığınız şekli resi olarak merak ettim
birde başka kıran büken varsa onlara da yardımcı olur bence resmin olması
diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 3 Kasım 2015; 23:52:45 > -
Hocam bakin duruma gore arza olmazsa devam edin ama baktiniz bi sorun var telefoncular yapar. Benim emektar nokyanin da sarjin girdigi pin kirilmisti adamlar yapmisti olaysiz...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hasan07-36
Sorunu kısmen çözdüm. Cat 6 kablodan 1,5 cm boyunda bir tel kopardım ve soydum. Sonra teli sonuna kadar kasadan gelen USB kablosunun kırılan pine gelen kısmına sonuna kadar soktum. Dışarıda çok ufak bir pay kalacak şekilde telin fazlasını kestim ve kabloyu porta taktım. Önce eski ucuz bir USB bellek taktım ve okudu. Sonra USB 3.0 bellek taktım onu da okudu. Sonra da harddisk taktım, onda da sorun olmadı. Sorun çıkarana kadar böyle kullanmayı düşünüyorum. Sizce tamire yönelik başka bir şey yapmalı mıyım?Hocam bu çözümünüzle kullanmaya devam ettiniz mi? Ne kadar süre böyle kullandınız. Aynı vbus pinini ben de kırdım. Belirttiğiniz yöntemi uyguladım kasa önü usb 3.0 çalışmaya başladı. Uzun vadede bir problem kısa devre vb bi problem olmaz inşallah. Çözümünüz gayet akıllıca. fiziksel olarak kopan bağlantıyı kurmuş olduk.
-
Yok hocam çok uzun süre devam edemedim. Bir süre sonra tel de temassızlık yaptı ve artık çalışmıyor. Bir süre tek portla idare edip, daha sonra güç bağlantılı USB Hub aldım. Zaten bir ara kasa ön paneline gelen kablonun uzunluğu ile harddisk kablosunun uzunluğu sorun yarattığından harici harddiskte veri kaybetmiştim. O günden beri kasa önündeki USB 3.0 portlarına pek güvenmiyorum.
-
Yeni aldığım üst düzey msi anakartta da aynı problem benim başıma geldi maalesef. Ön panel usb 3.0 girişi 2'den 1'e inmiş oldu. Ters takmadım. Sadece zorlandı, ben de zorlayarak takmaya çalıştım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X