Şimdi Ara

USB Aygıtı Tanınamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım dell inspiron 6400, win xp sp2 sürücü kaldırma kurma, bios güncellemesi alakalı alakasız herşeyi denedim. USB'ler mp3 çalayırları, hdd'ları, flash diskleri yani hafızası olan hiç bir aleti görmüyor (usb aygıt tanınmadı uyarısı alıyorum). Fakat kamera fare joystick gibi harici donanımları anında görüyor. Sonunda format attım yine bi gelişme olmadı. Nette bi yeryerde okumuştum; notebook'un pilini çıkarıp, aleti fişten çekip, 1 kaç kere açmaya çalışıyorum. Sonra notebokun pilini ve fişini (veya ikisinden herhangi birini) takıp bilgisayarı açtıktan sonra usb'ye harici bellek takınca keyfine göre bazen tanıyor, bazen 2.0 aleti 1.1 olarak tanıyor, bazen olması gerektiği gibi tanıyor bazen içindeki bir kasörü tıklayınca "yanıt vermiyor" diyor, beni deli ediyor. Sorun büyük ihtimalle elektriksel. Garantisi de bitti notebook'un dahili diskim 80gb tam çıkmazdayım yani. %100 çözüm olmasa bile tahmini olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

• Demişsin ki, bazen 2.0 bazen de 1.1 olarak görüyor.

2.0 USB girişine 1.1 USB aygıtı takarsan, 1.1 olarak görür. 2.0 olan USB aygıtını kafasına göre 1.1 yada 2.0 olarak görüyorsa sorun aygıtta gibi gözüküyor.

Ama tekrar demişsin ki; bellek tarzı donanımları görmüyor, WebCam gibi donaımları hemen görüyor. Bu durum aklıma şeyi getiriyor: Acaba diyorum, senin USB girişin 1.1'de; belleklerde 2.0 mı..? WEbcam falan da 1.1 olabilir mi..?

Aslına bakarsan şuan için kafam karıştı

Kısa devre yapıo olabilir mi ara sıra..? Biliyorsun, zorlama olunca hemen kısa devre yapabiliyorlar..
  • cevabınız için teşekkür ederim, aygıt 2.0 hıgh speed fakat aynı aygıtı 2.0, 1.1 veya hiç görmeyebiliyor usb girişlerim 2.0 denediğim bütün aygıtları başla bilisayarda da deniyorum. Yani aygıtların bozuk olma ihtimalide yok şu ana hadar 2 tane harici hdd, 2 tane mp3 player, 2 tane flash diskte denedim, yukarıda dediğim işlemi tekrarlamadığım sürece sonuç alamıyorum.

Zorlamadan ne kasttetiğinizi anlıyamadım biraz açabilir misiniz?
    quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

Demişsin ki, bazen 2.0 bazen de 1.1 olarak görüyor.

2.0 USB girişine 1.1 USB aygıtı takarsan, 1.1 olarak görür. 2.0 olan USB aygıtını kafasına göre 1.1 yada 2.0 olarak görüyorsa sorun aygıtta gibi gözüküyor.

Ama tekrar demişsin ki; bellek tarzı donanımları görmüyor, WebCam gibi donaımları hemen görüyor. Bu durum aklıma şeyi getiriyor: Acaba diyorum, senin USB girişin 1.1'de; belleklerde 2.0 mı..? WEbcam falan da 1.1 olabilir mi..?

Aslına bakarsan şuan için kafam karıştı

Kısa devre yapıo olabilir mi ara sıra..? Biliyorsun, zorlama olunca hemen kısa devre yapabiliyorlar..

• Rica edeirm!..

Kısa devre olmasını sebepleri:

1 - Usb cihazınızın ağırlığı Usb portuna fazla gelmiş olabilir.
    Bu nasıl olur demeyin. Birçok adaptör çeşidi var Usb protları için. Bunları kullanırken ister istemez kısa devreye sebeb olabiliyoruz.

2- Usb kablolarından sıkılanlar, Usb ara birimi olarak uzun kablodan çok, 4-5 cm uzunluğunda kablo kullanıyorlar. Bunu Usb portuna taktığınızda ucuna da bellek tarzı cihazınızı takıyorsunuz. Ağırlıktan dolayı zorlama oluyor ve kısa devre kaçınılmz oluyor gibi..

3- Bunların hiçbirini yapmamış olabilirsiniz. Ama cihazları sköüp takarken Usb portu zarar görmüş olabilir.

Kasanızdaki tüm Usb portları için bu sorun geçerli mi.? Ön Usb ve arka Usb portları..?
  • 1- Denediğim 2 hdd'da 2.5" yani adaptör kullanmadım. Sanırım kısa devre olsa hiç bir aleti görmezdi.
    2- Kablo ile ilgili bir sorun olsa flash disc'lerde bu sorunu tekrarlamazdı diye düşünüyorum. (evet hdd'larda y tipi kabloda kullandım sonuç değişmedi)
    3-Bahsi geçen cihaz notebook ve sadece bi kereliğine ekranı değişmesi için servise gitti. Ana kart vs olan bölümü açtıklarını sanmıyorum.

Kasamdaki tüm usb portları için (2 yanda 2 arkada olmak üzere 4 tane) aynı durum geçerlidir.
  • Kabloda sorun var demedim, sadece uzun kablo ile uğraşmak istemeyenler küçük bir Usb kablosu alıp, onu kullanıyorlar dedim.
    Bu da çoğu zaman kısa devvreye neden oluyor.

Kısa devre olduğu zaman zaman zaman görebilir. Temessızlık gibi..

Bu anlattıklarımın sizin konunuzla pek alakası yok gibi

Şuan için aklıma birşey gelmiyor..

Ne zamandır bu sorunu yaşıyorsunuz..?
    Servisten sonra oluştuysa bu sorun, bence geri getirin servise..
  • http://www.usbuzmani.com/

İstersen buraya da bir bak!..
  • olsun, ilginiz için teşşekür ederim
    evet notebook garantiden geldikten yaklaşlık 1 ay kadar sonra oluştu bu durum. Ek olarak elime ulaştığında garantisi zaten bittiği için pek garanti kapsamında ilgileneceklerini sanmıyorum (zaten ekranı garanti kapsamına aldırmak için bayağı bi yaygara kopardım).
    O zaman bende saçma soru sorma hakkımı kullanmak istiyorum acaba usb portların yıpranma gibi bi durumu olabilir mi? bi tane usb hub alıp denesem acaba sonuç değişir mi?
  • Yıpranma denmez tabi.. Ama zamanla hor kullanmaktan oluşan sorunlar neden olmasın..?
    Garanti'den geldikten sonra oluşan bir sorun için, bence garanti kapsamına girmesi için uğraşmalısın..!

Usb Hub'ı nereye takacaksın
  • hazır konu açılmışken benimde usb ile ilgili sorunum var. Gereqsiz kardeş sanırım sen anlıyorsun bu işlerden. daha önce kullandığım joypad i format attıktan sonra pc tanımadı, uzun uğraşlar sonucunda tanıttım ancak bu kezde oyunu açınca çalışmıyor. joypad bozuk deil arkadaşın bilgisayarında çalışıyor. acaba sorun nedir? nasıl hallaedebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: saltanat1299

hazır konu açılmışken benimde usb ile ilgili sorunum var. Gereqsiz kardeş sanırım sen anlıyorsun bu işlerden. daha önce kullandığım joypad i format attıktan sonra pc tanımadı, uzun uğraşlar sonucunda tanıttım ancak bu kezde oyunu açınca çalışmıyor. joypad bozuk deil arkadaşın bilgisayarında çalışıyor. acaba sorun nedir? nasıl hallaedebilirim?

Estağfurullah, elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

Oyunun "Kontrol Ayarları" bölümünde muhtemelen bi seçenek falan vardır, JoyPad için...
    Sanırım...
  • var ama onunla alakası yok. oyunu açtığımda joypad in elektriği kesiliyor.
  • Fotmat attıktan sonra, başka bir işletim sistemi falan mı kurdun..? Vista gibi...

Demişsin ya; formattan önce tanıyordu, sonra tanımadı. Çok uğraştım falan diye...

Çok uğraştım derken..? Tanımıyorsa tanımıyordur...
    Faklı olarak ne yaptınız...?

Dediğim gibi.. Farklı bir işletim sistemi kurduysnız, belki elinizde bulunan mevcut sürücünüz o sisteme uygun değildir...

Bunlar sadece benim varsayımlarım!..

İstersen aşağıdaki adrese bir bak...

http://www.usbuzmani.com/

• psu nun gücü yetmiyor yada driver çakışması olabilirmi? çünki bir tanıyor bi tanımıyor. yani joypadi bağlıyorum usb den oyunu açıyorum ses çıkartıyor ( hani bir donanim taktığın zaman usb den o ses çıkar ya işte o ses ) 1 ses çıkartıyor joypad çalışıyor aradan birkaç saniye geçiyor yine aynı sesi çıkarıyor bu kez joypad çalışmıyor.
  • Usb portların sağlam mı..? Yani diğer çevre birimlerini sorunsuz olarak çalıştırıyor mu?
  • Evet Mp3 player ve Card Reader taktım çalıştırıyor.
  • Bilemiyorum, hiç kullanmadım JoyPad

Umarım çözersin sorununu biran önce..

• yaw bende 500gb lacieyi taktım aygıt tanınmadı dedi

ama eski 160lık sorunsuz çalışıyodu

extra güç kablosunuda taktım tık demiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.