Şimdi Ara

usb bellek format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • netbook uma format atmak için usb belleğime ismini hatırlamadığım bir programla windows xp attım. Yani belleği taktığımda ayrı bir cd sürücüsü oluşuyordu ve içinde xp görünüyordu. Bellek ise ayrı bir bölümde gözüküyor yani bellek 2ye bölünmüş halde şu an. Ama şimdi eski haline döndüremiyorum. Biçimlendirmeyle olmuyor. Yardım ederseniz sevinirim.

• Bilgisayarım sağ tuş yönet, disk yönetimi, oradan flash bellekteki 2 bölümü de silip yeni ve tek bir bölüm oluştur. Aynı ekran üzerinden format at.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadric

Bilgisayarım sağ tuş yönet, disk yönetimi, oradan flash bellekteki 2 bölümü de silip yeni ve tek bir bölüm oluştur. Aynı ekran üzerinden format at.

sağ tıkladığımda birimi sil seçeneğini seçemiyorum. yani inaktif durumda. Ne yapmalıyım?
  • Live linux dağıtımlarından biriyle deneyebilirsin. Gparted ile mesela.

http://sourceforge.net/projects/gparted/files/latest/download?source=files

Yukarıdaki linkteki imajı indirip CD ye yazacaksın. 119mb boyutunda. Sonra bu cd ile başlatacaksın sistemi, linux açılacak. Orada direk partition manager gibi birşey olmalı. Windowsta yap dediğim şeyin aynısını orada dene bakalım olacak mı.

Dikkat et flash diskteki birimi siliyorum diye harddiskleri silme sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 10 Nisan 2012; 17:39:40 >
  • Mesajına tekrar baktım ve notbook dediğini gördüm. Şu durumda yukarıda yazdıklarım biraz değişikliğe uğrayacak.

Şöyle ki, eğer 2. bir usb belleğin var ise gene aynı siteden

http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php

Buradaki adımları uygularsan live linux ile açıp deneyebilirsin.

2. bir flash imkanın yoksa elindeki bölünmüş olan usb ile de deneyebilirsin. Muhtemelen gparted yüklendikten sonra flashdisk ile işin kalmıyordur, o durumda birim silme vs işlerini yapar muhtemelen.

------------------ SON OLARAK -------------------------

Bütün bu linux olaylarına girmeden "easeus partition master" programını indirip birde oradan birim silme vs. olaylarını dene.

• teşekkürler hocam deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.