Şimdi Ara

USB bellek solucanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya saçma gelebilir ama usb belleğin modeli filan nedir? üzerinde kilit milit olabilir mi? gözden kaçmıştır, insanlık hali.
  • çok afedersiniz , izmire gitmek zorunda kaldım da ne yazık ki internet bulamadım . Şimdi tekrar geldim dediklerinizi deneyip size bildireyim tekrar çok teşekkür ederim şimdiden

----Ne yazıkki olmuyor, yazıma korumalı diyor ama artık ümidi kestim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasi -- 21 Temmuz 2012; 21:29:16 >
  • Ubuntu ile dene demiş bir arkadaş, denedin mi? Eğer denemediysen dene. Eğer denediysen komut satırında dosyaların sahibini ve kimlerin okuyup yazabileceğini değiştirebilir, o şekilde silebilirsin.
  • bugün onu deneyeceğim bakalım umarım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasi -- 22 Temmuz 2012; 14:52:50 >
  • sonrada ntfs ile formatlayıp 1 klasör açıp sadece okunabilir izni ver. içine başka klasörler açıp tam yetki ver.

böylece autorun gibi virüslerdende korunursun
  • arkadaşlar ubuntuyu yükledim, belleği taktım bu sefer de okumadı. sanırım linuxların ntfs okumama gibi bir sıkıntısı var. bunun üstesinden nasıl gelicem acaba
  • Merhaba, Linux bölümünde usb belleği elle bağlamak ve dosya izinlerini değiştirmek nasıl yapılır diye konu açarsanız çok daha çabuk ulaşabilirsiniz sonuca. Bir tek bana mecbur kalmazsınız, o açıdan. Bir de Ubuntu ile neler yüklü geliyor neler gelmiyor bilmediğimden hata payı olabilir aşağıdakilerde, o yüzden de Linux bölümünde hızlıca düzeltilir (ben mesajınızı görmezsem biri benden önce görür) hata varsa.

Önce bir soru, usb belleğiniz NTFS ile mi formatlı? Genelde FAT32'dir, o yüzden soruyorum.

Gelelim ne yapacağımıza:
    diski takıp masaüstüne gelince "terminal" denen uygulamayı açacağız ve şu komutları yazacağız:
    sudo su 
    fdisk -l

birincisi yönetici vasfını kazanmak, ikincisi bilgisayarda hangi diskler var sıralamak için.
    Misal, aynı harddiskte iki bölümünüz varsa (C: ve D:) bunlar /dev/sda1 ve /dev/sda2 olarak görünür. İkinci harddisk ya da usb bellek /dev/sdb1 olarak görünür. Bu mantıkla usb bellek hangisi kavrayabilirsiniz. Diyelim /dev/sdb1 , şu komutları giriyoruz:
    mkdir /media/usbbellek

Şimdi eğer diskimiz fat32 ise şunu yapıyoruz:
    mount -t vfat /dev/sdb1 /media/usbbellek

diyoruz ve eğer fat32 ile formatlanmışsa usb belleğimiz görünüyor. Eğer NTFS ise hata verir, şunları yaparız o zaman:
    aptitude install ntfs-3g 
    mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/usbbellek

Şimdi geldik sona. Silmek istediğimiz klasörün adı "abc" olsun, şunu yapıyoruz:
    cd /media/usbbellek 
    rm -rf abc

• sayende usbyi bağladım çok sağ ol , ama ubuntuda hala dosya sadece okumaya açıktır diyor :(
  • Dosyanın adı ve tam yolunu yaabilir misin buraya?
  • çok afedersin dosya derken usbyi kastettim , içindekileri görebiliyorum ama silemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.