Selamlar..Yeni bilgisayar topladım.Montajını yaptım ancak usb den boot edemiyorum...a read disk error occurred ctlr+alt+del hatası veriyor...İso dosyasını usb ye atmak için Microsoft win7 tools programını kullanıyorum Bios taki tüm sıralama opsiyonlarını denedim.. hdd priority kisminda da 1.sıraya, boot sıralamasında da 1. sıraya aldım fayda etmedi. Hazırladığım win7 usb yi başka bilgisayarlarda denedim, boot etti ve yüklemeye geçti.O nedenle usb de sorum yok muhtemelen( Fat32 ve NTFS şekillerinde formatladım ve ayrı ayrı denedim) Zaten Bios da F12 ile priority yi değiştirdiğimde usb görünüyor, yani usb girişinde de problem yok gibi.
Forumda bu konu yazılmış onu okudum tüm önerileri denedim, yapmadığım tek şey bios güncellemesi..Sizin aklınıza bir şey geliyor mu? Kaçırdığım bir şeyvar mı ? Yardımlarınızı bekliyorum?
En son olarak, farklı marka bir USB Bellek ile de denemenizi öneririm.
Mod derken neyi kastediyorunuz? NTFS ve Fat 32 ye çevirip denedim.Fark olmadı.
Farklı bir usb kullanıp denemedim. Bir de onu deneyelim.Teşekkürler.
Moddan kastım,
Bios içerisinde Harddisk modları olmaktadır. AHCI,SATA,RAID,IDE buradan modu değiştirmenizi önerdim.. Şayet belli bir modda kullanmak sizin için şart değilse, SATA yada IDE moduna alarak kurmayı deneyin demek istemiştim.
Aynı anakarttan bendede var ve ne hikmetse aynı sorunları bende yaşıyorum. Optik okuyucuyu en başa alıyorum boot etmesi için ama nedense boot etmiyor. F12 ile deniyorum yine olmuyor. BİOS flashladım yine değişen birşey yok. İlk aldığımda böyle değildi. PSU değiştirdim ondan sonra oldu :S
quote:
Orijinalden alıntı: MrPerFormance
Aynı anakarttan bendede var ve ne hikmetse aynı sorunları bende yaşıyorum. Optik okuyucuyu en başa alıyorum boot etmesi için ama nedense boot etmiyor. F12 ile deniyorum yine olmuyor. BİOS flashladım yine değişen birşey yok. İlk aldığımda böyle değildi. PSU değiştirdim ondan sonra oldu :S
Merhaba,
Kullanmış olduğunuz işletim sistemi kalıbını değiştirin, sorun bunda olabilir.
Farklı bir DVD/CD Rom veri kablosu ile denemeniz lazım. Yine farklı bir DVD/CD Rom ile denemeniz gerekebilir.
iki ayrı optik okuyucu farklı işletim sistemi optikleri denememe rağmen değişen birşey olmadı. Durum şu ki ben hangi sıraya koyarsam koyayım bios benim oluşturduğum boot sıralamasına uymuyor.Aldığımda böyle değildi.
Sanırım bendeki sorun kurduğum vmware esxi den kaynaklı. Esasında sistem benim ayarladığım boot sıralamasına uyuyor. Fakat boot için bekliyor. Sol üst köşede bir çizgi yanıp sönüyor. en az 3 dakika kadar bekliyor ve sonra taramaya başlıyor. Diskimdeki esxi server ı temizledim ve sorun ortadan kalktı. Artık bekletmiyor. Sanırım esxi server birşeyler yerleştiriyor bir yerlere anlayamadım :S
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme