Şimdi Ara

USB'den film HDMI üzerinden filme göre daha akıcı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
4.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • televizyonum sony 55hx850. Bilgisayarım amfiye, amfim televizyona bağlı. Hdmi üzerinden film izlerken sanki görüntü çok fazla akıcı değil gibi, motionflow yetersiz kalıyor. Usb'den direk televizyona bağladığım dandik 1.5 gblik mp4 ler bile çok daha akıcı ve güzel görünüyor göze, sanki gördüğüm FPS daha yüksek gibi, neden olabilir? Kafayı yedim bununla, baya araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Bu durumdan eminim, göz aldanması vs değil. USB'den izliyorum, hdmi üzerinden 30gblik mkv den bile daha akıcı, ne yapabilirim?

• mkvyi çalıştırdığın bilgisayarın özellikleri ne. Senin sorunun bilgisayardan kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

mkvyi çalıştırdığın bilgisayarın özellikleri ne. Senin sorunun bilgisayardan kaynaklı.

pek sanmıyorum, i3 işlemci 6850 ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

quote:

mkvyi çalıştırdığın bilgisayarın özellikleri ne. Senin sorunun bilgisayardan kaynaklı.

peki hangi programı kullanıyorsun? Filmleri ekran kartına mı çözdürüyorsun? Belki tv nin ayarlarında bir sorun daolabilir aklıma başka bir şey gelmiyor malesef
  • quote:

quote:

quote:

peki hangi programı kullanıyorsun? Filmleri ekran kartına mı çözdürüyorsun? Belki tv nin ayarlarında bir sorun daolabilir aklıma başka bir şey gelmiyor malesef

filmleri ekran kartına çözdürme veya çözdürmeme seçimi nasıl oluyor anlatabilir misin? bu da hep merak ettiğim bir şeydir, emin olamıyorum yardımcı olursan sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

filmleri ekran kartına çözdürme veya çözdürmeme seçimi nasıl oluyor anlatabilir misin? bu da hep merak ettiğim bir şeydir, emin olamıyorum yardımcı olursan sevinirim

Kullandığın programdan ayarlıyorsun ve filmi işlemci yerine ekran kartı çözüyor. Normalde full hd mkv bir filmde işlemci kullanımı %80 lere ulaşırken bu işi ekran kartına yaptırırsan %10 seviyesinde işlemci kullanımı oluyor. Kullandığı programın ayarlarını googleda arama yaparak bulabilirsin

• Msi Gt 680 laptopla,hdmi 1.4 kablo(3 metre) ile ve daumpotplayer program ile lg 42lw4500 tv ye bağlayarak 1 gram takılma olmadan her türlü izliyorum..Sorunsuz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kullandığın programdan ayarlıyorsun ve filmi işlemci yerine ekran kartı çözüyor. Normalde full hd mkv bir filmde işlemci kullanımı %80 lere ulaşırken bu işi ekran kartına yaptırırsan %10 seviyesinde işlemci kullanımı oluyor. Kullandığı programın ayarlarını googleda arama yaparak bulabilirsin

Vallahi dün çözdüm işi ama çok saçma bir şekilde, illaki tvyi asıl monitör olarak seçip pc monitörünü devre dışı bırakırsan, ccc ayarlarında normalde olmayan bir satır ekleniyor "my digital panels" diye bir satır. Buradan ekstra hızlandırmayı arttırdım, görüntü tanımından 1080p 24hz seçtim, şu an usb'den izlerkenki gibi akıcı oldu şükür :) gerçekten tv'den anca verim almaya başladığımı hissettim diyebilirim.

şimdi reclock'u kurup tekrar karıştıracağım, zira seçeneklerim şu an çoğaldı diyebilirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vallahi dün çözdüm işi ama çok saçma bir şekilde, illaki tvyi asıl monitör olarak seçip pc monitörünü devre dışı bırakırsan, ccc ayarlarında normalde olmayan bir satır ekleniyor "my digital panels" diye bir satır. Buradan ekstra hızlandırmayı arttırdım, görüntü tanımından 1080p 24hz seçtim, şu an usb'den izlerkenki gibi akıcı oldu şükür :) gerçekten tv'den anca verim almaya başladığımı hissettim diyebilirim.

şimdi reclock'u kurup tekrar karıştıracağım, zira seçeneklerim şu an çoğaldı diyebilirim

Konu hort olacak ama bende aynı sorunu yaşıyorum üstadım avatarı tv usb üzerinden izlerken akıcı ama 2 tane hdmı kablo denedım 2 pc de ikisindede tv de görüntü akıcı değil. Nasıl asıl monitör olarak tanıtıcaz ?

• Toshiba kullanıyorum laptop olarak, Fn+ F5 tuşlarına basınca 4 seçenek çıkıyor ve sadece HDMI seçiyorum ve görüntü sadece TVde oluyor..

Buna benzer bir kısayol olabilir sizin bilgisayarda da araştırp kurcalayın biraz..

İşlemci ekran kartı çözdürme olayı konusunda pek emin değilim açıkçası fark edeceğini düşünmüyorum.. Ama bende de söyle birşey oluyor mesela bir music parcasi acayim laptoptan HDMI 1.4 ile tvye bağlı olarak idare eder oluyor. Ancak DLNA ile tvden açınca ses cok daha iyi geliyor bunun sebebini cozemedim daha :(

Minix x8s alıp bu dertleri unutmak istiyorum aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 10 Haziran 2014; 15:45:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptım tabiki hocam ama yok yok yok hala akıcı degil bi tek benim tv demi sorun var anlamadım philipsi aradım yok onlarda yardımcı olmuyor ne yapıcagımı şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

yaptım tabiki hocam ama yok yok yok hala akıcı degil bi tek benim tv demi sorun var anlamadım philipsi aradım yok onlarda yardımcı olmuyor ne yapıcagımı şaşırdım.

masaüstünde sağ tıkla çözünürlüğe gir (screen resolution) -> gelişmiş ayarlar (advanced settings) -> monitör -> buradan 24hz seç (full hd akıcılığı için bu lazım sana, ben böyle izliyorum)

Tabiki bunları görüntüyü TV'ye verdikten sonra yap. Ayrıca çözünürlük ayarlarında görüntüyü TV'ye verdiğinde "görüntüyü tekrarla" veya "görüntüyü genişlet" deme, o zaman tek monitör gibi davranmaya çalışırlar. "Görüntüyü 2. ekran (veya 1. hangisi tv ise) üzerinde göster de sadece onda gözüksün.

Bunun dışında hiç player olayına girdin mi? VLC veya GOM player denedin mi?

HDMI kablosu ile sorun yaşamazsın çünkü hdmi dijital veri aktarır, VGA gibi değildir. Ya 1'dir ya 0. Ya tam ayna gibi görüntü alırsın ya da çok sorunlu bir görüntü alırsın, hatta alamazsın.

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstadım akşam eve gittiğimde deneyip haber veririm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

yaptım tabiki hocam ama yok yok yok hala akıcı degil bi tek benim tv demi sorun var anlamadım philipsi aradım yok onlarda yardımcı olmuyor ne yapıcagımı şaşırdım.

masaüstünde sağ tıkla çözünürlüğe gir (screen resolution) -> gelişmiş ayarlar (advanced settings) -> monitör -> buradan 24hz seç (full hd akıcılığı için bu lazım sana, ben böyle izliyorum)

Tabiki bunları görüntüyü TV'ye verdikten sonra yap. Ayrıca çözünürlük ayarlarında görüntüyü TV'ye verdiğinde "görüntüyü tekrarla" veya "görüntüyü genişlet" deme, o zaman tek monitör gibi davranmaya çalışırlar. "Görüntüyü 2. ekran (veya 1. hangisi tv ise) üzerinde göster de sadece onda gözüksün.

Bunun dışında hiç player olayına girdin mi? VLC veya GOM player denedin mi?

HDMI kablosu ile sorun yaşamazsın çünkü hdmi dijital veri aktarır, VGA gibi değildir. Ya 1'dir ya 0. Ya tam ayna gibi görüntü alırsın ya da çok sorunlu bir görüntü alırsın, hatta alamazsın.

dediginizi yaptım ama hala aynı üstadım. gom player kullanıyorum

• uzaktan daha fazla yardımcı olamayacağım kusura bakmayın.
    olmadı hala garanti kapsamında ise servis çağırıp sorununuzu anlatın, bakıp incelemek ve fikirlerini söylemek zorundalar
  • Cok anlamasakta kendi bildiklerimden ve tahminlerimden birkac madde yazayim belki bir yardimi olur.
    1. Laptop klavyesinde 2. Ekran tusu var. Bu ayarlara gore degisik fonksiyonlarda olabilir. Bende laptop lcd-2. Ekran ve genislet diye cikiyordu. Ya iki ekrandan biri yada ikisinide ayni anda secebiliyorsun. Bu tus yoksa yada fonksiyonsuzsa ve kart nvidia ise masa ustu sag alt kosede, tepside nvida logosundan ayarlar ya da denetim masasindan benzer ayarlar var. Ati ise bilmiyorum.
    2. Bahsettiginiz kasilmalar tahminime gore cozunurlukten dolayisiyla donanimsal yetersizlik ya da ayarsizliktan kaynaklanabilir. Oynaticilarda yazilimsal cozucu ve donanimsal cozucu yada yazilimsal hizlandir ve donanimsal hizlandir gibi secenekler oluyor. Bunlari kurcalayarak bir sonuca varabilirsiniz. Ve hala cozum yok ise filmlerin cozunurluklerini tespit edin. 720 de ve 1080 hangisinde yapiyor. Eger sadece 1080 de ise sorun cozunurluk dediklerimi uygulayin ve cozulmuyorsa 720 den yukari filmle ugrasmayin derim.
    3. Codeklede alakali olabilir. K-lite codek pack mega full biryerden edinin. Yukluyse kaldirin yeni versiyon yukleyin. Gibi gibi benden bukadar. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler üstadım ama altından girdik üstünden çıktık yok yani olmuyor
  • ekranı (televizyonun çözünürlüğünü) 60hz değil 24hz yap. bu ayarları kaydettikten sonra videoyu aç. bir de böyle dene bakalım
    ben öyle izliyorum
  • denedim ama sorun gene aynı üstadım en iyisi bi mediaplayer alıp yapmakta tek onu denemedım
  • Bakınız arkadaşlar..Kullandığınız tv herne olursa olsun PC'Bağlantısında PC'Paneli monitör olarak görür bu ne demek..

HDMI 1.4 çıkışlı ekran kartından ATI Olsun NVIDIA olsun farketmez direk TV'ye görüntü verdiğiniz zaman bile PC en fazla masaüstünü 1920x1080p 60Hz görür o Hz tazeleme hızınız paneliniz gerçek 600 Hz olsada PC' 60 Hz'den yukarıya çıkmaz sadece geniş bir monitörünüz olur artık, TFT-LCD-PLAZMA- LED TV'leriniz kaçin inçse artık hangi paneli kullanıyorsanız:)))

Arkadaş demişki:USB'den film HDMI üzerinden filme göre daha akıcı?? neden çünkü USB den izlediğin her hangi bir video materyal hangi formatta olursa olsun (xvıd,dvd-mpeg2,mpeg4,mkv,AVC,M2ts) Hiç fark etmez TV kendi işlemcisinden yani sisteminden bunu ekrana yansıtıyor çünkü tv bağımsız olarak müdahilesiz bütün özeliklerini görüntüde kullanıyor o yüzden fps yada frame atlaması olmadan usb den direk video izlemek daha akıcı daha sağlıklı oluyor

Bütün yeni nesil 3D TV'panellerde bu olay böyledir :

Bir olay daha söyliyeceğim: Gerçek panel Hz oranı 200 Hz'olan veya daha üstü bir tv gerçek diyorum yazılımla felan olmayacak şekilde tazeleme tepkime süresi işlemcisinde bitiyor herşey l TV bölümünde tartışıyoruz bu konuyu zati,PC Bağlantısı ister HTPC olsun ister notebook olsun ekran kartınızdan alacağınız max rakam 1920x1080p 60 Hz dir' işte PC TV'nin gerçek değerlerini yani bütün olanaklarını görmez, PC'Televizyonu monitör olarak görür ve bluray playerda veya Media tank'larda veya USB'den ve HD BOX Kutulardan aldığınız yağ gibi akıcılık PC'den hangi player kullansanızda durum değişmiyor..

Mesela 3D Olayı için 120Hz gerçek rakam denilsede PC bağlantısında PC'panele 60Hz den yukarı görüntü sığdıramıyor.lakin BD Player,media tank,usb,hd box ,oynatıcılardan panel hertürlü gerçek işlemcisini yazılımını herşeyi bütün gücünü TV'ekrana verir ..

İşin özeti: PC'ile TV arasında bağlantı yapıcak olanlar bir nevi büyük ekran monitör diye TV'lerini kullanıcaklar durum bundan ibaret ..

Resimde kırmızı işaretlediğim yer gibi 1080p masaüstü ama Hz oranı 60Hz TV'200 Hz gerçek değeri olsada 60Hz yukarı çıkmaz pc bağlantısında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 3 Eylül 2014; 1:57:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.