Şimdi Ara

USB'den film HDMI üzerinden filme göre daha akıcı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
4.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

mkvyi çalıştırdığın bilgisayarın özellikleri ne. Senin sorunun bilgisayardan kaynaklı.

pek sanmıyorum, i3 işlemci 6850 ekran kartı

peki hangi programı kullanıyorsun? Filmleri ekran kartına mı çözdürüyorsun? Belki tv nin ayarlarında bir sorun daolabilir aklıma başka bir şey gelmiyor malesef

Aynen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

Bakınız arkadaşlar..Kullandığınız tv herne olursa olsun PC'Bağlantısında PC'Paneli monitör olarak görür bu ne demek..

HDMI 1.4 çıkışlı ekran kartından ATI Olsun NVIDIA olsun farketmez direk TV'ye görüntü verdiğiniz zaman bile PC en fazla masaüstünü 1920x1080p 60Hz görür o Hz tazeleme hızınız paneliniz gerçek 600 Hz olsada PC' 60 Hz'den yukarıya çıkmaz sadece geniş bir monitörünüz olur artık, TFT-LCD-PLAZMA- LED TV'leriniz kaçin inçse artık hangi paneli kullanıyorsanız:)))

Arkadaş demişki:USB'den film HDMI üzerinden filme göre daha akıcı?? neden çünkü USB den izlediğin her hangi bir video materyal hangi formatta olursa olsun (xvıd,dvd-mpeg2,mpeg4,mkv,AVC,M2ts) Hiç fark etmez TV kendi işlemcisinden yani sisteminden bunu ekrana yansıtıyor çünkü tv bağımsız olarak müdahilesiz bütün özeliklerini görüntüde kullanıyor o yüzden fps yada frame atlaması olmadan usb den direk video izlemek daha akıcı daha sağlıklı oluyor

Bütün yeni nesil 3D TV'panellerde bu olay böyledir :

Bir olay daha söyliyeceğim: Gerçek panel Hz oranı 200 Hz'olan veya daha üstü bir tv gerçek diyorum yazılımla felan olmayacak şekilde tazeleme tepkime süresi işlemcisinde bitiyor herşey l TV bölümünde tartışıyoruz bu konuyu zati,PC Bağlantısı ister HTPC olsun ister notebook olsun ekran kartınızdan alacağınız max rakam 1920x1080p 60 Hz dir' işte PC TV'nin gerçek değerlerini yani bütün olanaklarını görmez, PC'Televizyonu monitör olarak görür ve bluray playerda veya Media tank'larda veya USB'den ve HD BOX Kutulardan aldığınız yağ gibi akıcılık PC'den hangi player kullansanızda durum değişmiyor..

Mesela 3D Olayı için 120Hz gerçek rakam denilsede PC bağlantısında PC'panele 60Hz den yukarı görüntü sığdıramıyor.lakin BD Player,media tank,usb,hd box ,oynatıcılardan panel hertürlü gerçek işlemcisini yazılımını herşeyi bütün gücünü TV'ekrana verir ..

İşin özeti: PC'ile TV arasında bağlantı yapıcak olanlar bir nevi büyük ekran monitör diye TV'lerini kullanıcaklar durum bundan ibaret ..

Resimde kırmızı işaretlediğim yer gibi 1080p masaüstü ama Hz oranı 60Hz TV'200 Hz gerçek değeri olsada 60Hz yukarı çıkmaz pc bağlantısında

USB'den film HDMI üzerinden filme göre daha akıcı??

şükür, teknik bir açıklama geldi.

ATI'nin ayarlarında ölçeklemeyi GPU yapsın yapmasın gibi bir durum var o da benzer bir mantık sanırım. örnek o ayarı açınca 1024-768 olan bir çözünürlüğü sağına soluna siyahlık koyarak gerçek ratio'sunda yani 4-3 olarak gösteriyor fakat kapatırsak görüntüyü yayıyor...

neyse asıl soruma geleyim.. ben hardcore izleyiciyimdir, FPS atlaması vs hemen yakalarım ve gözümü rahatsız eder. TV fena değil (55HX850), blur-shear-bleed-ghost vs yok. ama 60fps panel ayarında FPS atlaması olabiliyor. Bunun için ben film izlerken 24 fps izliyorum, zaten görüntü de 23,97 olduğu için genelde (max 24 fps) bu tam oturuyor ve görüntü yağ gibi oluyor.
    Ama anladığım kadarı ile güzel bir media player alsam, PC'den bağlamak yerine bu playerdan izlediğimde daha net ve akıcı görüntü mü elde edeceğim?
    Bu soruya net olarak cevabınız "evet" ise, bana bir öneride bulunabilir misiniz? Bizimkilere izlesinler diye philips'in bilmemne3000 gibi bir player'ını almıştım ama sanırım bana daha düzgün bir şey mi lazım??

Teşekkür ederim şimdiden.

• örneğin bunun oynatma kalitesi yeterli midir?
    http://www.vatanbilgisayar.com/hmp7001-mkv-media-player.html
  • quote:

örneğin bunun oynatma kalitesi yeterli midir?

Şu anda inanın zarzor girdim nete hani işlerim dolayısıyla malum spor idman derken akşam 7 bilemediniz en geç 8 gibi burda olucam uyarmı size...
  • quote:

quote:

Şu anda inanın zarzor girdim nete hani işlerim dolayısıyla malum spor idman derken akşam 7 bilemediniz en geç 8 gibi burda olucam uyarmı size...

bekliyoruz beyim :)

• quote:

Yeterlidir hocam ama o fiyata daha farklı markalara yönelmeniz faydalı olur . Hem daha fazla format oynatma seçeneği hemde farklı işlevlerinden dolayı.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_283/tt.htm

Bu başlıklardan bazılarına bakın isterseniz, az çok bir fikir oluşur zaten kafanızda.

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Estahafurullah, Hayırlı akşamlar öncelikle

Şimdi sizin beklentiniz (23,976 fps ve 24 fps) filmleri fps ve frame atlaması olmaksızın izlemek yani ister mkv,remux,yada,ISO, farketmez çünkü görüntü akıcılığı video formatında değil sadece kullandığımız kaynak üzerindedir bu konuyu şöyle açalım,siz TV'nin USB özelliğinden formatlar ıizlediğiniz için TV'bütün işlem gücünü yazılımını yani görüntüye ne kadar işleniş katarsa bunu yansıtıyor yani bu ne demek oluyor TV'bütün özeliklerini kendi bünyesinde ekrana yansıtıyor HTPC'niz TV bağlıyken bu akıcılığı almamanız normal, çünkü HTPC'Yani PC veya notebook olsun TV verdiği sinyal ve Hz akışı bellidir bu en baba ekran kartı ve düşüg segment ekran kartında'da aynıdır sonuç değişmez..

Şöyle fazr edelim örnek SONY şu anda amiral gemisi bir tv aldık varsayarsak 2014 seri ve PC'yi ekran kartının atıyorum Asus GT730 gibi bir kartın HDMI Çıkışını kullanarak TV'ye bağladığımız zaman çözünürlük max 1920x1080p 60 hz veya 1080p 24 fps gibi bir rakam + 24 fps'çok daha iyidir sizin yukarda yaptığınız gibi..

PC'ile TV arasında bağlantı tamamen farklı bir olay çok anlatılıcak şey var ama herkesin anlıyacağı dilden konuşmak gerek fikir babında,çünkü hay öyleki sizin TV modelinizde (BDPlayer,mediya player,hd box,usb,konsol,karasal hd tunerden ) izlediğiniz yayınlar TV'nizde daha akıcı TV'hangi özellikleri aktif edersek ona göre görüntüye yanıt verir..örnek: Monıtıon flow özelliğini aktif edersek görüntü yağ gibi kaparsak titreşimli görüntü gibi aşağıda video ile örneğini göstericem..

İşte şöyle birşey kullanıcılar açısından sorun oluyor çok iyi bir HTPC yani 2000tl değerinde bir kasa ile neden TV'de istediğim gibi akıcılık ta film izliyemiyoruz yada işlem edemiyoruz iş tamamen ekran kartlarının sıkıntısında,çünkü PC'TV leri monitör olarak görüyor,yada daha basit bir dilde söylemek gerekirse TV'200 Hz ise PC'TV'ye bağlı iken ayarlardan masaüstü çözünürlüğünü TV'keşke 1920x1080p 200 Hz olarak görse sonuç 60Hz dimi, çünkü temel birim böyle lakin bu çok sorunmu hiçte değil..

Şimdi sizin isteğiniz tahminimce şu örnek videoda olduğu gibidir. bknz: Video'da 50 hz yayın akışındaki görüntü fps ve frame kaybı olarak 200 Hz açıkken akıcı bir şekilde fps yada frame atlaması kaybı olmadan görünmesi gibi..sizin istediğiniz de bu, PC''TV ye bağlı iken örnekteki gibi 200 hz yayınındaki gibi akıcılık ileizlemek videoyu izleyin

• quote:

Estahafurullah, Hayırlı akşamlar öncelikle

Şimdi sizin beklentiniz (23,976 fps ve 24 fps) filmleri fps ve frame atlaması olmaksızın izlemek yani ister mkv,remux,yada,ISO, farketmez çünkü görüntü akıcılığı video formatında değil sadece kullandığımız kaynak üzerindedir bu konuyu şöyle açalım,siz TV'nin USB özelliğinden formatlar ıizlediğiniz için TV'bütün işlem gücünü yazılımını yani görüntüye ne kadar işleniş katarsa bunu yansıtıyor yani bu ne demek oluyor TV'bütün özeliklerini kendi bünyesinde ekrana yansıtıyor HTPC'niz TV bağlıyken bu akıcılığı almamanız normal, çünkü HTPC'Yani PC veya notebook olsun TV verdiği sinyal ve Hz akışı bellidir bu en baba ekran kartı ve düşüg segment ekran kartında'da aynıdır sonuç değişmez..

Şöyle fazr edelim örnek SONY şu anda amiral gemisi bir tv aldık varsayarsak 2014 seri ve PC'yi ekran kartının atıyorum Asus GT730 gibi bir kartın HDMI Çıkışını kullanarak TV'ye bağladığımız zaman çözünürlük max 1920x1080p 60 hz veya 1080p 24 fps gibi bir rakam + 24 fps'çok daha iyidir sizin yukarda yaptığınız gibi..

PC'ile TV arasında bağlantı tamamen farklı bir olay çok anlatılıcak şey var ama herkesin anlıyacağı dilden konuşmak gerek fikir babında,çünkü hay öyleki sizin TV modelinizde (BDPlayer,mediya player,hd box,usb,konsol,karasal hd tunerden ) izlediğiniz yayınlar TV'nizde daha akıcı TV'hangi özellikleri aktif edersek ona göre görüntüye yanıt verir..örnek: Monıtıon flow özelliğini aktif edersek görüntü yağ gibi kaparsak titreşimli görüntü gibi aşağıda video ile örneğini göstericem..

İşte şöyle birşey kullanıcılar açısından sorun oluyor çok iyi bir HTPC yani 2000tl değerinde bir kasa ile neden TV'de istediğim gibi akıcılık ta film izliyemiyoruz yada işlem edemiyoruz iş tamamen ekran kartlarının sıkıntısında,çünkü PC'TV leri monitör olarak görüyor,yada daha basit bir dilde söylemek gerekirse TV'200 Hz ise PC'TV'ye bağlı iken ayarlardan masaüstü çözünürlüğünü TV'keşke 1920x1080p 200 Hz olarak görse sonuç 60Hz dimi, çünkü temel birim böyle lakin bu çok sorunmu hiçte değil..

Şimdi sizin isteğiniz tahminimce şu örnek videoda olduğu gibidir. bknz: Video'da 50 hz yayın akışındaki görüntü fps ve frame kaybı olarak 200 Hz açıkken akıcı bir şekilde fps yada frame atlaması kaybı olmadan görünmesi gibi..sizin istediğiniz de bu, PC''TV ye bağlı iken örnekteki gibi 200 hz yayınındaki gibi akıcılık ileizlemek videoyu izleyin

cevaplar için çok teşekjkürler...

o zaman şunu diyebilir miyiz? alacağım bir mkv player'a 2.5" harici bir hdd bağlasam ve filmi böyle izlersem daha akıcı görüntü mü elde ederim?

aslında ben kaynağı kaybetmeden kullanmak istiyorum. örnek, tv'yi pc'ye bağlayınca otomatikman biraz kaybım olacak, ve motionflow açarak aslında TV'ye şunu demiş olacağım: "sen bir önceki frame'e bak, onun gidişhatına göre yaklaşık 3 tane frame uydur araya koy."

bunun yerine direkt olarak görüntüyü böyle izlemek mümkün müdür o zaman player ile?

ya da sorunun bir başka hali: tv'ye usb takarak izlediğim filmin aynı kalitesini mkv player ile alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: mühbir

quote:

Yeterlidir hocam ama o fiyata daha farklı markalara yönelmeniz faydalı olur . Hem daha fazla format oynatma seçeneği hemde farklı işlevlerinden dolayı.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_283/tt.htm

Bu başlıklardan bazılarına bakın isterseniz, az çok bir fikir oluşur zaten kafanızda.

siz ne önerirsiniz? bir aralar bakmıştım, hangi player'da hangi işlemci var vs (philips'te yanlış hatırlamıyorsam realtek vardı) ama şimdi uğraşmak istemiyorum. en kralı nedir? 200-300 arası, çok da abarmasın. player bu :D

• crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    ya da sorunun bir başka hali: tv'ye usb takarak izlediğim filmin aynı kalitesini mkv player ile alabilir miyim? Demişsiniz, evet alabilirsiniz çünkü Bu gibi media player box kutular işlem gerektirmez yani direk görevi video oynatmaktır iş TV'De bitiyor PC'ile TV arasındaki bağlantı ap ayrı bir olay PC'TV bağlantısında iş PC'ye düşüyor çünkü TV bir nevi monitör kalitesi görüyor tabi tepkime süresi iyi bir Tv 'ise + ekran kartı hani marka modelse ona göre ayarlarıda unutmamak lazım..

Şu da bir gerçek HTPC'deki görüntüdeki temizliği Mediplayer yani MKV playerlar'dan alamamak gibi durumda var buda çok enteresan konudur baya deneyimlerim oldu bu konuda
    bana sorucakolursanız HTPC en iyi sistemdir ama kişiye göre isteklere göre zevke göre değişebiliyor..
  • quote:

ya da sorunun bir başka hali: tv'ye usb takarak izlediğim filmin aynı kalitesini mkv player ile alabilir miyim? Demişsiniz, evet alabilirsiniz çünkü Bu gibi media player box kutular işlem gerektirmez yani direk görevi video oynatmaktır iş TV'De bitiyor PC'ile TV arasındaki bağlantı ap ayrı bir olay PC'TV bağlantısında iş PC'ye düşüyor çünkü TV bir nevi monitör kalitesi görüyor tabi tepkime süresi iyi bir Tv 'ise + ekran kartı hani marka modelse ona göre ayarlarıda unutmamak lazım..

Şu da bir gerçek HTPC'deki görüntüdeki temizliği Mediplayer yani MKV playerlar'dan alamamak gibi durumda var buda çok enteresan konudur baya deneyimlerim oldu bu konuda
    bana sorucakolursanız HTPC en iyi sistemdir ama kişiye göre isteklere göre zevke göre değişebiliyor..

player'ın PC'den daha kötü görüntü verme durumu mu var? yani daha akıcı olacak ama biraz daha düşük görüntü kalitesi olacak diyorsunuz...
    hmm....

• quote:

quote:

player'ın PC'den daha kötü görüntü verme durumu mu var? yani daha akıcı olacak ama biraz daha düşük görüntü kalitesi olacak diyorsunuz...
    hmm....

tabikide pc'ile renk ayarları keskinlik filtreleme hertürgörüntüyü elde edebilirsin videoda, mkvplayer sabittir sadece görüntü neyse onu yansıtır ancak TV'den ayarlarsınız görüntüyü renk contsart kesnkinlik felan vs vs o yüzden pc'nin üstünde hiç bir teknoloji yoktur efendim

• Arkadaşlar konu kirliliği yapmamak için bende burdan sorayim salondaki lg tv de aynı film akarak giderken odamdaki 42 w805b tv de sanki akmıyor gibi görüntü. lg nin modeli 47 640s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle ne tvnin icindeki player ne de external playerlar pc den farklı bir tazeleme hızı sunamaz tv yani pc den 60hz gelir digerlerinden 100hz gelir gibi bilgiler dogru degildir.
    zaten HDMI dan baglı herhangi bir aygıtın 60hzin uzerinde yayın vermesi teknik olarak imkansız.
    -Kullandıgınız playerda sıkıntı olabilir, K
    -Eger olmadıgına inanıyorsanız 50hz e alarak deneyebilirsiniz
    HDMI
    Buradan inceleyebilirsiniz
  • Benimde akıcılık sorunum vardı. Laptopu prize bağladığımda düzeldi. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.