Şimdi Ara

Usb dereceli debriyaj yapimi YARDIMM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sizden bir devre hakkinda yardimm
    isteyebilir miyim yardimci olursaniz cok makbule gecer
    beni mutlu edersiniz size bir devre hakkimda
    danisacagim
    http://m.youtube.com/watch?v=vav62Q0vAng
    Su arkadasin yaptigi devreyi nasilk yapacagimi
    anlayamadim footswitch icerindeki devreyi nasil
    yapabikirim yardimci olur musunuz lutfen Devrnin semasi burada ama hic bir sey anlayamadim yardimci olun lutfenhttps://lh5.googleusercontent.com/-0eL5ykfLQ7E/UpOviVy4f6I/AAAAAAAAAwE/y2Q3xFdYUN0/s1024-d/debriyaj_resim_1.JPG

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardımcı olayım sana devreni yarın çizeyim sen bastırıp montajını yapabilirmisin peki?
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Olur yaa benim icin baya iyi olur devreyi cizerseniz bastirmaktan kastiniz ney ama onu anlayamadim ama devreyi birlestirebilirim herhalde

• Çizdim ektedir takıldığın yer olur ise sorabilirsin,

Kolay Gelsin
  • oncelikle cok cok tesekkur ederim amm bie sorun var abicim simdi videoda izlediysen potasyo metrede var onu nasil baglicam yardimci olyr musun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno Doom

oncelikle cok cok tesekkur ederim amm bie sorun var abicim simdi videoda izlediysen potasyo metrede var onu nasil baglicam yardimci olyr musun

Ektedir,
    Kılemens bağlantıları bir önceki çizim ile aynıdır.
    Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 25 Şubat 2015; 12:58:34 >

• en kisa zamanda bu sekilde deneyecegim cok tesekkur ederim sorun cikarsa yine sorararim tekrardan saol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Belki biraz olacak ama isi garantiye alnak icin soruyorum potansiyometrenin eksi kablosu dirence bagli degil demi sadece altindan geciyor abi

• quote:

Belki biraz olacak ama isi garantiye alnak icin soruyorum potansiyometrenin eksi kablosu dirence bagli degil demi sadece altindan geciyor abi

Doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

quote:

Doğrudur.

Abicim bu bendeki gamepadde vcc yok vdd var bunlar sey midir vcc yerinev vdd baglasam olur mu

• Bağlaya bilirsin ,

Kolay Gelsin
  • Kardeş malzamaler 1klık dırenc 10klık potansıyometre bır tane calısan usb kol bır tane kırmızı ısık bır adet ldr bıtmıs halı yok cunku ben foot swıct bulamadım onu kendım yaptım lehım makınan bozuldu aksılıkler ust uste gelınce yapaamdım sımdı bır tane lehım makınası alınca yapıcam devrede yukarıda var zaten aynı sekılde yapılmısıda
  • Adaş şimdi bunu joysticke baglıycaz mı ? Yani joystickle işimiz varmı yoksa direk usb ile mi baglıycaz ? ve usb kablosu derken mause usb kablosu olurmu ona göre parça almaya çıkıcam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calsmert -- 5 Mart 2015; 23:03:31 >
  • calsmert kullanıcısına yanıt
    Adas bunu joyistige baglicaz aynen h shifter yapiminda oldugu gibi malzeme almaya gideceksen soyle baslim
    1ldr(fotosel) kucuk bir parca yuvarlak bendeki turuncu
    2 10 k potansiyometre
    3 1k direnc
    4 kirmizi led
    5 foot swich ( plastik basma pedal) veyap elmas pedal muzikcilerde var ben foot swich haric digerlerii 2 tlye aldim fott swihi kendim yaptim sen bana joistigin resmini at ben sana nereye baglicani gosteririm ege avi bana yardimcioldu ben anladim.sanada anlabilirim.

• Adaş ben analogdan 2 tane potansiyo metre cektim ve denetim masasında tuşları kontrol ettim çalışıyor yani potansiyo metreyi dondurdgumde yavaş yavaş oranlı şekilde donuyor ama ona pedal bulamadım :)

• Tekno Doom kullanıcısına yanıt
    Hocam bu devrelerde ldr kısmı gereksiz değil mi ? Sanırım ldr kullanmaktaki amaç led ldr'ye yaklaştıkça direnç değeri değişecek ve usb üzerinden pc'ye iletecek.
    Bu durumda ldr ve ledi devre dışı bırakıp deadzone ayarı için bir adet trimmer ve tam menteşe yerine bir adet potans bağlasak yani pedala bastıkça potans'ı döndürse bu şekilde değişken direnç elde edip onu usb üzerinden göndersek daha güzel olmaz mı?
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    O zman nasıl yapbılecegımızı ayrıntılı anlatırsan cızımlerle felan bızım ıcın cok ıyı hemde ugrasmamıs oluruz ne dersın
  • Tamam hocam şuan mobilim eve gidince çizeceğim. Ama benim tarif şekilde yapmaya kalkınca işin en sıkıntılı tarafı potansiyometreyi menteşe yerine bağlamak. Açıkçası işin mekanik kısmı bayağı zor olacak gibi o açıdan sanki videodaki yöntem yapması daha kolay gibi. Ama hassasiyet açısından dediğim potanslı yöntem daha başarılı olacağına inanıyorum. Şuan elimde pedal yok keşke elimde pedal olsa da potans bağlamayı denesem.

• Arkadaşlar bende bunu yapıyorum herşeyi bağladım 10k yerine 22k pot kullandım pcye takınca led yanıyor fakat fotosele yaklaştırınca falan hiç etki etmiyor. Sorunun nerede olduğunuda anlamadım herşeyi tam yaptım. Rp3 ve Rp4 ü birbirine bağladım. Nasıl olacağını detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Kabloları direk ana karta değilde analogların kartına bağladım o sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBleus -- 6 Mart 2015; 18:05:37 >

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sen çizde biz deneyelim belki onu yapmasi daha iyi bakalim sen cizersen bizim icin iyi olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.