Şimdi Ara

USB DESTEKLİ MKV DESTEKLEYEN 42' LCD TV ÖNERİLERİNİZ LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
10.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bilindiği gibi kendisi( yani dts) pek bir kaliteli ve tercih edilen bir ses formatıdır. ancaak arkadaşların dts sesli filmleri tv nin streo hoparlöründen dinlemeye çalışmak bana göre çok saçma. dts ses 5.1 ya da 7.1 kayıtlıdır ki ona göre bir sinema sistemi ister. Mkv desteği olan ancak dts sesi streo sese downscale etmeyen bu tv lerde bir optic çıkış mevcut ve inanın bana bunu hikmeti var. Adam (samsung veya lg) diyor ki ; "arkadaş dts ses tvden dinlenir mi? git kendine bir ev sinema sistemi al, tv me koyduğun optic çıkıştan bağla dts sesi de o çözsün. herşeyi benden bekleme oynatıcıyı koydum daha ne yapayım!!"
    S0nuç olarak tv mizde mkv oynatıcının olması gerçekten çok güzel bir özellik ama beklentilerimizi de biraz kontrol altına almamz lazım....Saygılar
  • Peki DTS çözmesi için alacağımız ses receiver'ı Dual sesli filmler için, dil seçebilmemizi de sağlayacak mı?
    yoksa onun için de başka bir sistem mi kuracağız
  • o yazılımsal bir özellik yeni bir firmware ile rahatlıkla çözülebilir ancak yayınlanır mı bilinmez. çünkü en nihayetinde bu bir televizyon media oynatıcısı değil
  • @mixenon

Sayın arkadaşım anlattıkların iyide filmlerdeki türkçe altyazı karakterlerinden hiç bahsetmemişsin siz hiç türkçe alt yazılı bir *.mkv filmi (çöşiğüj) bu yazdığım karakterler ile denedinizmi yani karakterler düzgünmü bu konu hakkındada yazarsanız alacak olan kişilere bir fikir vermiş olursunuz.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: notropil

@mixenon

Sayın arkadaşım anlattıkların iyide filmlerdeki türkçe altyazı karakterlerinden hiç bahsetmemişsin siz hiç türkçe alt yazılı bir *.mkv filmi (çöşiğüj) bu yazdığım karakterler ile denedinizmi yani karakterler düzgünmü bu konu hakkındada yazarsanız alacak olan kişilere bir fikir vermiş olursunuz.

Saygılar.

B620'de türkçe karakterler sorunsuz (default olarak).. daha üst modellerde de sorun olacağını zannetmiyorum.
  • quote:

@mixenon

Saygılar.

sayın notropil bahsedilen lcd tvler de film ve altyazı isimlerinin aynı olmasına dikkat edilmesi şartıyla her türlü türkçe karakteri altyazıda görebiliyorsunuz.
    Tüm görüşlere katılmakla beraber tv min usb den harici mediaplayerlardaki cd dvd çizilmelerinden dosya sığdıramama v.b. okuyamama gibi özelliklerden uzak sınır tanımayan dosya kapasiteli filmlerin arşivlenebildiği hdd leri okuyabilmesi özelliğini öncelikle tercih sebebi sayarım ve o tv yi alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anestezi -- 23 Temmuz 2009; 13:42:18 >

• slm herkese,
    ben forumun yeni üyesi ve yeni bir samsung 46b65* kullanıcısıyım.
    mkv formatlı filmleri oynatmakta genelde sorun çekmiyorum. ancak bazen mkv uzantılı bile olsa çalışmayan filmler olabiliyor. m2ts yi de oynatmıyor.
    ve ses olarak ac3 olmalı.
    altyazılarda sorun yok. hatta senkron ayarı bile yapılabiliyor.
    ancak gıcık olduğum bir diğer özellik ise usb den oynattığın filmi ileri sarmak sadece 2x ile mümkün. filmi başladınmı bitirmeye bilirsin en son bıraktığın yerden devam edebilirsin ancak filmin ortasında uyur kalırsan (şekil 1: ben) ileri sarman için baya bi beklemen lazım...
  • arkadaşlar bende 42" veya 37" düşünüyorum iyiki açılçış bu konu

şimdi lg mi yoksa samsung mu?
  • LH 7000 İLE 1080P MKV GÖRÜNTÜ VERMEDİ SAMSUNG 40B652 AYNI DOSYAYI ÇATIR ÇATIR AÇTI AMA SES LE İLGİLİ BİR SORUN VARDI ONUDA CONVECTORLE AAC YAPIP GİDERİNCE SORUN OLMAZYACAK
  • arkadaşım samimi olarak söylüyorum çünkü be kullanıyorum.
    lg 42 lh 5000 serisi tv yi al. bütün sorularının cevabı onda. mkv. 1tb, ses mükemmel görüntü 200hz. al bitir işi.
  • arkadaslar
    benım ızlemem mesefam4-4.5 m solanumda kac ınc tavsıye edersınız ve marka benım tercıh sıram SAMSUNG LG VE SONY ya sızce
    bıraz bılgı lutfen!!!
  • Şimdi arkadaşlar TV ünitemde max 107x73 cm lik Tv koyabileceğim alanım mevcut, ben en uygun hangi boyutta TV almalıyım.Önerdiğiniz boyutta en iyi kaliteyi hangi marka sağlyor? yardımcı olurmusunuz?

Laptobımı bağlayabilip film izleyebilmek,oyun görüntüsünü Tv den almak,internete belki TV den girebilmek gibi özellikler olabilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsa74

arkadaşım samimi olarak söylüyorum çünkü be kullanıyorum.
    lg 42 lh 5000 serisi tv yi al. bütün sorularının cevabı onda. mkv. 1tb, ses mükemmel görüntü 200hz. al bitir işi.

selam

kullandığınız tv usb'den NTFS işimli taşınır HDD'leri tanıyormu ? yoksa sadece FAT32 mi ?

saygılar
  • SAMSUNG 46C650 kullanıyorum. İndirdiğim filmleri mkv ve dts dahil usb den hem de altyazılı biçimde sorunsuz izliyorum. Ses sistemine de dts yi sorunsuz aktarıyor. Hele bluray rip olursa görüntü kalitesi inanılmaz. (mkv oynatıcının yerini tutmaz diyenlere!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anestezi

quote:

@mixenon

Saygılar.

sayın notropil bahsedilen lcd tvler de film ve altyazı isimlerinin aynı olmasına dikkat edilmesi şartıyla her türlü türkçe karakteri altyazıda görebiliyorsunuz.
    Tüm görüşlere katılmakla beraber tv min usb den harici mediaplayerlardaki cd dvd çizilmelerinden dosya sığdıramama v.b. okuyamama gibi özelliklerden uzak sınır tanımayan dosya kapasiteli filmlerin arşivlenebildiği hdd leri okuyabilmesi özelliğini öncelikle tercih sebebi sayarım ve o tv yi alırım.

Anestezi arkadaşım doğru söylüyor. Altyazı ve mkv dosya isimlerini aynı yazpın. sorun yok.

• Arkadaslar malesef lg yada samsung yerine bir philips aldim cunki bu ozellikleri bilmiyordum

yeni bir hdd aldim ve icine mkv uzantili bir kac film attim. eve gittim goruntu mukkemmeldi ama ses yoktu aynen dediiniz gibi apistim kaldim cok morelim bozuldu sinir krizi gecirmemek elde degil. ne yapmaliyim bana oneri getirebilecek biri varsa sevinirim.

model: 46pfl7605

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOKA

quote:

Orijinalden alıntı: cemsa74

arkadaşım samimi olarak söylüyorum çünkü be kullanıyorum.

selam

kullandığınız tv usb'den NTFS işimli taşınır HDD'leri tanıyormu ? yoksa sadece FAT32 mi ?

saygılar

bu soruyu bende merak ediyorum....
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN!!!

phlips46pfl7605 TV kullanıyorum. Harici hard diskimi usb ile tv ye bagladım. Harici harddiskimdeki mkv uzantılı dosyaları açıyor fakat ses alamıyordum. mkv2ac3 isimli bir programla, ses formatını dts den ac3'e cevirdim fakat 8 gb lık film oldu 1,6 gb. goruntu kalıtesınden mi yedik acaba? tamam bu sefer ses geliyor ama sonuna kadar acmama ragmen pek de ıyı deıl ses duzeyi. ayrıca bir türlü alt yazıyı çıkartamıyorum bunun bir çaresi varmı lütfen söyleyin? ses dosyalarımın uzantısı srt ve film le birebir aynı adda ama alt yazı yok? birde film le aynı isimli mta uzantılı dosyalar var, ve zaten bu dosyaları tv den harddiski acınca goremiyorum sadece mkv isimli dosya goruluyor. ne yapmam gerekiyor lutfen birisi yardım edebilirmi?

tesekkurler simdiden
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.