2,5 inç harici usb harddisk (pockey) kullanıyorum. Windowsu kapatmadan harddiski çıkarmak isteyince başlat çubuğundaki "Donanımı Güvenle kaldır" seçeneğini tıklatıyorum. Tüm programları kapatmama rağmen "Genel Birim aygıtı şu an durdurulamıyor. Aygıtı daha sonra durdurmayı deneyin" uyarısı veriyor. belli ki harddisk de bir dosya kullanılıyor.
Bu uyarıya rağmen durdurunca çalışan harddiskin birden durması gibi sert bir ses çıkıyor. bunun da HD yi bozacağından korkuyorum. Sorum şu:
-Harddiski güvenli bir şekilde kaldıramıyorsam buna sebep olan yani harddiskteki faal olan programın ne olduğunu nasıl anlıyacağım. veya bunu güvenli bir şekilde kaldırmanın başka bir yolu var mı?
şimdiden teşekkürler...
evet bi prog.çalışıyor ondan yapıyor görev yöneticisinden bak sonlandır istersen. Ama yok diyosan yinede kaldırılamıyor diyosan, bazen bana mp3 playerda oluyor, mecbur çekiyorum usbden.
quote:
Orjinalden alıntı: electra
evet bi prog.çalışıyor ondan yapıyor görev yöneticisinden bak sonlandır istersen. Ama yok diyosan yinede kaldırılamıyor diyosan, bazen bana mp3 playerda oluyor, mecbur çekiyorum usbden.
görev yöneticisi boş. ama arka planda çalışan programlardan oluyor. onunda hangisi olduğunu bulacak bir şey lazım..
arkadaşlar böyle bir sorunu veya çözümü olan yok mu?
tekrar sormak istiyorum bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Arka planda çalışan bir program var fakat görev yöneticis boş görünüyor. USB den çekince de çalışan diskin çıkardığı bir cayırtı ile kapanıyor. yardım edecek arkdaşların cevabını bekliyorum. teşekkürler
aynısının 3.5 ini kullanıyorum mantık aynı sonuçta bu bir depolama aygıtı bunu başka bir pcde denedinmi dene istersen ve müzil dinlerken kaldırmaya çalışıyorsan vbb sebeplerle kaldıramazsın yani bu sesin cıkması birden güçü kesmen olabilir kutun nasıl tarif edermisin
USB harddisk güvenle kaldırılmasında veya arka planda çalışan bir programın iptal edilmesinde Unlocker adında bir program buldum. bayağı faydası oluyor. ama usb harddiski kaldır deyince herzaman kaldırmıyor. yine de denemek isteyen için adres aşağıda.
Arkadaşım bendeki usb diski işim biter bitmez (klasör pencerelerini v.b. kapatır kapatmaz) durdurmaya kalkarsam aynı hatayı alıyorum.Ama 10-15 saniye bekleyip durdurursam hiçbir sorun çıkmıyor.
usb harddisk ile ilgili olabilecek ne kadar pencere, program vs varsa kapattıktan sonra bile ne kadar beklersen de farketmiyor. ama aynı usb harddiski kullanan başka arkadaş hiç bir sorun olmadan sorunsuz kaldırıyor. galiba windows ile ilgili bir sorun. çünkü o arkadaş da windowsu yeniden kurunca iyi sonuç aldı.
Beyler yardımcı olsanız çok iyi olur bu sorun bendede war usb den direk çekersek çok kötü oluyo zara hele hdd gibi şeyler mesela benim ipod video gibi ayrılmıyo offf canımı sıktı yardımcı olunnnnn
bendeki usb harddisk de güvenle kaldır diyince kalkmıyor çünki elektriğe bağlı ve hdd çalışıyor arkasında açma kapama düğmesinden kapatıyorum ben
resmide bu (250 gb)
quote:
Orjinalden alıntı: xxxmstxxx
Beyler yardımcı olsanız çok iyi olur bu sorun bendede war usb den direk çekersek çok kötü oluyo zara hele hdd gibi şeyler mesela benim ipod video gibi ayrılmıyo offf canımı sıktı yardımcı olunnnnn
Bu konuda sıkıntı çekenler için: öncelikle UNLOCKER programını kurmak gerekiyor. program linki yukarıda var. HDD üzerine sağ tuş tıklayınca çalışmakta olan dosyaları gösteriyor ve sonlandırılarak çalışan programdan çıkılıyor. ikinci olarak CTRL+ALT+DELETE ile açılan "görev yöneticisi-işlemler"den "cisvc.exe" dosyasını işlemi sonlandırmak gerekiyor. Bu windows un indexleme programıdır. kaldırılmasında hiç bir zarar yoktur. Ben bu şekilde USB hDD rahatlıkla güvenle kaldırıyorum..
ben unlocker kullanıyorum çok rahat oldu...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme