Arkadaşlar yaklaşık 6 yıllık laptopumuz yavaşladı. Bu nedenle SSD almak istiyorum. Montelemeyi yaparım gibi görünüyor ancak sonrasında bilgisayara hangi ayarları yapmam lazım? SSD’yi taktıktan sonra bilgisayardaki bilgilerin korunması gerekiyor. Bu konularda hiçbir bilgim yok, yardımcı olabilir misiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SSD’yi monte ettikten sonra illa format mı lazım?
-
-
SSD ile sistem kur, harici disk kutusu ile eski diski kullanırsın. Verilerinde korunmuş olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediklerinizden pek bir şey anlamadım, detaylı olarak izah edebilir misiniz? Bu konularda pek cahilim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben direkt Vatan Bilgisayara gidip, ordan SSD alsam ve orada taktırsam olur mu acaba? En kolayı bu gözüküyor...
format gerekli.ssdye kurulcak windows çünkü.bilgileriniz gitmez eski diskinizdeki
-
benim anladığım, HDD sökülüp SSD takılacak; ama HDD'deki veriler de korunacak.
başka bi makinede SSD formatlanıp bölüm ıvır-zıvır oluşturulur, sonra senin HDD klonlanır. Bunu da "SSD to USB" adaptör ile yaparsın. Elinde yoksa satın alabilirsin, fiyatı ne düzeyde bilmiyorum; ama pahalı gelirse bi teknik serviste de yaptırabilirsin. Ya da CD-rom sökülüp aynı yuvaya SSD takılabiliyordu sanırım, gene bi dönüştürücü gerekebilir.
Sonuç olarak SSD takmış ve bütün verilerini de korumuş olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 20 Mayıs 2021; 1:10:20 > -
Onun yerine bilgisayardaki her şeyi yedekleyip sonra ssd’yi taksam ardından hangi adımları izlememek gerekir? Bu yöntemle daha kolay olacak gibi.
Veriler, programlar yani halihazırdaki kurulu düzen aynen aktarılsın istyorsan, klonlama yapman gerek. Klonlamayı yapıp bios'tan başlangıç diski olarak seçersin ve biter.
Makine kendine gelsin, hızlansın istiyorsan SSD'ye sıfırdan windows kuracaksın ya da dediğim gibi klonlama yapacaksın. Yedekleyip sonradan kurulum yaparsan dosya aktarma, yeniden program ıvır-zıvır kurma derken dertli bi süreç, zor değil; ama zaman alır. Format işinden pek anlamıyorsan kendi kendine girişme işe, bilen birinden yardım al.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 20 Mayıs 2021; 4:45:39 > -
Benim laptop şu: https://www.youtube.com/watch?v=zBQe-TLO44M&feature=youtu.be. Sanırım 2,5" SATA SSD almam gerekiyor. Şöyle bi’ düşündüğüm zaman laptopta çok fazla uygulama yok, uygulamaları kolayca kurarım. Lakin çok fazla dosya var. Onları bir şekilde yedekleyip aktarırım. Hayatımda hiç format atmadım. Birkaç video izledim, SSD yi taktıktan sonra format atma işlemlerine oradan bakarak devam edebilirim aslında. Bu yolu izlesem başarılı olur muyum, ne dersiniz?
Diğer bir seçenek: SSD’yi edindikten sonra bilgisayarcıya gidip klonlama işlemini yaptırmak. O daha kolay olur sanırım. Ondan sonra dediğiniz gibi sadece montaj işlemi ve BIOS’tan seçme kalır. Ama ne kadar para öderim, o konuda şüphelerim var. Bu seçenek daha mantıklı geliyor çünkü bilgisayarı aldığımızda lisanslı Windows’la gelmişti. Şimdi ben format atacak olsam Windows’u nasıl yükleyebilirlm ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D3AF15C3 -- 21 Mayıs 2021; 17:15:5 >
Klonlamada problem olma ihtimali var, sıfırdan format atmak en temizi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben EaseUS partition master kullanıyorum.
Yapacağın şu, SSD'yi aldıktan sonra bir bağlantı ile laptopa bağlaman lazım (tabi asıl harddisk gene laptopta takılı olmalı). Sonra Migrate OS yapıyorsun yeni diske. Bilgisayar yeniden başlayacak ve işlem başlayacak. Yarım saat sonra disk hazır olur. Ondan sonra o disk ile başlat ve olay bitti. Bu kadar basit.
-
Bu dediğiniz klonlama işlemi mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7D3AF15C3Bu dediğiniz klonlama işlemi mi?
Migrate OS, klonlamadan farklı işliyor. Klonlama tek partition klonluyor ama Migrate OS bütün her şeyi (EFI vs.)
-
Tamam. Benim laptop şu videodaki, sanırım 2,5" SATA gerekiyor, bir bakabilir misiniz: https://www.youtube.com/watch?v=nq5RZ1k9Zmg&feature=youtu.be
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7D3AF15C3Tamam. Benim laptop şu videodaki, sanırım 2,5" SATA gerekiyor, bir bakabilir misiniz: https://www.youtube.com/watch?v=nq5RZ1k9Zmg&feature=youtu.be
Sanırım yorumumu okumamaşın. Laptopu açmadan önce yapman gerekenleri yazmıştım.
-
Yorumunuzu okudum ancak bilgisayarcıya vermeyi planlıyorum bir sıkıntı çıkmasın diye. Ama şu SSD’yi benim için kontrol ederseniz minnetar olurum. Dediğim gibi sanırım 2,5" SATA.
Bilgisayarcıya gerek yok. Öncelikle 2.5 inç sata ssd ve şu ürünü al.
Microsoftun sitesinden usb belleğe windows indirip ssdye kurarsın. Elindeki hddyi de kutuya koyup dosyalarını aktarırsın. İstediğin zaman harici hdd olarak da kullanırsın.
-
Nasıl yapılacağını detaylı olarak nasıl bulabilirim? Videolardan izleyerek dediklerinizi yapabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X