Şimdi Ara

USB Hdd Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu aralar uyuz olduğum bi sorunum var! bilgisayarıma usb'den hdd bağladığım zaman (boyutu ne olursa olsun) sistem yeni donanım bulundu diyor ve reset atıyor. S-link marka hdd usb aparat kullanıyorum aparatta bi sorun yok denendi.Sorun şu ki hdd yi ide kanalından bağladığım zamanda aynen yeni donanım bulundu diyor ve reset atıyor. 6-7 senedir bu işin içindeyim uyuz bi sorun bi arkadaşımdada aynı sorun var sistemini yeniden kurdum problem kalktı ama bi süre sonra tekrar aynı hatayı vermeye başladı. Sorun powerdan değil bazende hiçbir sorun olmadan hdd yi tanıyor reset atmıyor sadece hdd bağlayınca reset atıyor usb bellek kamera v.s 'de sorun yapmıyor sadece hdd'de yapıyor , virüs olayıda değil (öle saçma bir virüs olacağını zannetmiyorum ) aslında sorun usb kaynaklı değil sistem kaynaklı hdd olarak donanımı bulduğunda reset atıyor "yeniden sistem kur düzelir" dışında yanıt verecek arkadaşlar varsa sevinirim

• Bu arada eklemyi unutmuşum hdd'de bi sorun yok başka bilgisayarda sorun yapmıyor zaten sorun tek hdd kaynaklı değil başka hddlerde de aynı sorunu yapıyor
  • Sanırım sorun Power Supply (güç kaynağı) kaynaklı olabilir. Bazı powerlerin USB 5 Volt beslemeleri Amper yetersiz geliyor veya zayıf kalıyor, donanım bulunduğu anda reset atıyor (güç gidiyor) veya power korumaya geçiyor (güç ışığı yanık kalıyor ama bilgisayar kapanıyor). Siz powerden değil diyorsunuz ama başka bir power denediniz mi? Bazı anakartlarda makina kapalıykende USB'lerinde +5 Volt kalıyor, bunu USB mausenin ışığının sönmediğinden anlıyorum, zaten ölçüyorum da. Bu da power'in +5 Volt SB (Mor kablodan) besleme aldığını gösteriyor. Bu +5 Volt SB nin akımı birçok powerde zayıf oluyor.
  • arkadaşım powerda sorun yok dedim çünki sorun olsa sürekli yapar sıfır sistemde yapmıyor zaten başka powerda denedim thermaltake gibi sorun powerdan değil ayrıca sorunun usb bazlı olmadığına belirtmiştim ide kanalından yada sata kanalından bağlanıldığı zamanda aynı sorunu yapıyor
  • o kadar kişi okumuş 1 kişi yanıt vermiş herhalde kimsenin xp kur'dan başka mantıklı bir yorumu yok
  • Reset ve mavi ekran hataları bazen ekranda belirir ve de hemen kapanır dur şu hatayı not edeyim derken kapanarak hata kodunu göremememize yol açar bu sorunu ordan kaldırıp aşağıdakileri uygularsanız mavi ekran hatasını görebilirsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp ; Özellikler > Sistem Özellikleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma bölümünden "Otomatik olarak yeniden başla" kutusunu boşaltın. Tamama basın.
     USB Hdd Sorun

Nedenine gelince; %99 Sürücüler (Driver) üzerinden kaynaklanır, yazılım yada program kaldırma çare değildir. Yüklü olan driver ile yeni takılan donanımın driveri çakışır vs...

• mavi ekran hatası değil %99 sürücü hatası demişsin fakat sürücü hatası olsa sıfır sistemi kurduğundada bu sorunu yapar üstelik bu durum donanım seçiyor yani usbden hdd dışında başka bir aygıt takılırsa yada ide veya sata kanalından hdd dışında dvdrw benzeri sürücü takılırsa sorun yapmıyor sadece hdd takılırsa yapıyor! kıl bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB HDD Uzatma Kablosu Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Harici harddisk kopyalama sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başka bir hdd kablosu kullanın (her ne kadar başka bilgisayarda kablo sorun çıkarmıyorsa da) Bir de bütün usb girişlerinde mi bu sorunu yaşıyorsunuz. Arka girişlerde de sorun yaşıyor musunuz, bi deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.