Şimdi Ara

USB HDD Uzatma Kablosu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde WD My passport Essential SE 1tb usb 3 harddisk var, bu harddiski MSI P67A-G45 marka model anakart ile kasanın arkasındaki girişlere bağlayarak usb 3 olarak kullanabiliyorum, fakat bazen harddiski çıkarttığımda tekrar geri takmak çok zor oluyor çünkü kasam ulaşılması zor bir yerde.

Bunun için usb 3 destekli uzatma kablosu aldım, şu rengi mavi olanlardan markasını bilemiyorum. Bu uzatma kablosu ile harddiski ilk bağladığımda sorun yaşamıyorum, normal çalışıyor ama bilgisayarı restart ettiğimde harddisk gözükmüyor, ya da harddiski çıkartıp geri taktığımda harddisk gözükmüyor. Kabloyu çıkartıp takıyorum ama yine sonuç değişmiyor. Aradan uzatma kablosunu çıkarttığımda sorun düzeliyor.

Kabloda sorun olsa ilk taktığımda da çalışmazdı diye düşünüyorum, anakartın bios update leri yapılı, acaba sorun ne olabilir? Bu tip birşey başına gelen var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: norepinefrin

Elimde WD My passport Essential SE 1tb usb 3 harddisk var, bu harddiski MSI P67A-G45 marka model anakart ile kasanın arkasındaki girişlere bağlayarak usb 3 olarak kullanabiliyorum, fakat bazen harddiski çıkarttığımda tekrar geri takmak çok zor oluyor çünkü kasam ulaşılması zor bir yerde.

Bunun için usb 3 destekli uzatma kablosu aldım, şu rengi mavi olanlardan markasını bilemiyorum. Bu uzatma kablosu ile harddiski ilk bağladığımda sorun yaşamıyorum, normal çalışıyor ama bilgisayarı restart ettiğimde harddisk gözükmüyor, ya da harddiski çıkartıp geri taktığımda harddisk gözükmüyor. Kabloyu çıkartıp takıyorum ama yine sonuç değişmiyor. Aradan uzatma kablosunu çıkarttığımda sorun düzeliyor.

Kabloda sorun olsa ilk taktığımda da çalışmazdı diye düşünüyorum, anakartın bios update leri yapılı, acaba sorun ne olabilir? Bu tip birşey başına gelen var mı acaba?

Hocam usbden gelen mW düşük uzatınca hdd için gücü yetmiyor tek sorun bu.

• hadi ya teşekkürler, o zaman bu uzatma kabloları elektrikle çalışan 3.5 inç hdd ler dışında kullanılamıyor mu? Bilsem almazdım
  • kaliteli uzatma kablosu alman lazımdı,sen ne marka aldın...Misail bende geçenlerde s-link marka 1.5 m olanından aldım sorun yok.Yalnız senin kablo flash belleklere yeter de hdd lere yetmeyebilir arkadaşında dediği gibi.
  • Bu tip bir durum olduğunu bilmediğim için markasına bakmadan aldım üzerinde yazıyorsa bakarım ama 15 tl falan vermiştim çok ucuz değildi.
  • iki uçlu usb kablosu kullanabilirsiniz yani toplamda 3 ucu oluyor
  • elimde toplamda üç ucu olan kablolardan var ama eski bir harddiske ait yani usb 2.0 acaba bu kabloyu usb 3.0 harddisk ile kullanabilir miyim? Eğer öyleyse usb 3 kablo diye sattıkları kabloların diğerlerinden bir farkı yok yani yine kazıklandık öyle mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Uzatma Kablosu Çilesi
    5 yıl önce açıldı
    Modem ara uzatma kablosu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

elimde toplamda üç ucu olan kablolardan var ama eski bir harddiske ait yani usb 2.0 acaba bu kabloyu usb 3.0 harddisk ile kullanabilir miyim? Eğer öyleyse usb 3 kablo diye sattıkları kabloların diğerlerinden bir farkı yok yani yine kazıklandık öyle mi

kullanamazsın!!! usb 2.0 hdd ye girişi ile usb 3.0'ın farklı buna dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

elimde toplamda üç ucu olan kablolardan var ama eski bir harddiske ait yani usb 2.0 acaba bu kabloyu usb 3.0 harddisk ile kullanabilir miyim? Eğer öyleyse usb 3 kablo diye sattıkları kabloların diğerlerinden bir farkı yok yani yine kazıklandık öyle mi

kullanamazsın!!! usb 2.0 hdd ye girişi ile usb 3.0'ın farklı buna dikkat et.

Anlıyorum, teşekkürler o zaman bu hardiski bozmamak adına kendi kablosuyla kullanmaya devam etmek daha mantıklı gözüküyor.

• dostum en iyisi orijinal olanı boşver uzatmayı falan
  • http://www.vatanbilgisayar.com/slx-u30-usb-30-uzatma-kablo-15m-gold.html

Yanda sistem panelimde görülen 2.5" Usb 3.0 harici kutu ile ssd yi yukardaki S-Link uzatma kablosu ile kullanmayı düşünüyordum.
    Pc den harici ssd ye aktarım gayet hızlı ve sorunsuzken birde hariciden pc ye dosya göndereyim dedim.
    Fakat o da ne; istisnasız bütün denemelerimde dosya transferi başladıktan kısa süre sonra donma ve sistemde kitlenme sorunu yaşadım.
    Görev yöneticisinden de kapatıp kurtulma imkanı da yok mecburen reset atıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorsun.

Uzun bir süre donmanın nedenini bulmak için oradan oraya film dosyası atıp defalarca donmalar ve resetlerle vakit kaybedip,
    Neden harici kutunun kontrolcüsü mü, ısınmadan dolayı mı yoksa içindeki ssd mi derken (ki ssd kalite ve sıfır olduğundan buna ihtimal vermiyordum)

S-Link uzatma kablosunu çıkarıp o şekilde denemek aklıma geldi.
    Ve düşündüğüm gibi harici kutudan pc ye tranferlerde artık hiç donma yaşamadığım gibi, pc den hariciye transfer hızında %10-15 gibi artış oldu.
    Ve bir daha takmamak üzere uzatma kablosunu çıkardım.
    Bundan sonra sadece, üreticisinin harici kutunun yanında verdiği orjinal 2 Feet (60 cm) kısa kabloyu kullanacağım.

İlerde bu sorunu yaşayabilecek arkadaşlara umarım yardımı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 11 Şubat 2016; 20:21:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.