Şimdi Ara

USB İle çalışan aygıtlar çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlığımın her ne kadar açıklayıcı olduğumu düşünsem de,genede anlatacağım.
    USB ile çalışan aygıtlarım çalışmıyor,Tabletim desen çalışmıyor(ki onca yolu denedim),Mouse'um çalışmıyor ve Flash Belleğim için PC bir tepki bile vermiyor(ve bunlar anında,birden oldu).Ne yapalıyım?

• Aynı sorun bende de var, mesajım bulunsun.
  • İşletim sistemi ?
    Cihaz ?
  • Powerdaki 5V veren kabloların voltajı azaldığında bilinmeyen aygıt olarak gördüğünü biliyorum.
  • Şimdi öncelikle usb aygıtlarınızı başka bir ortamda deneyerek sağlamlığını kontrol ettiğinizi varsayıyorum.
    Bu sorun bazen işletim sisteminin bozulmasından kaynaklanabiliyor(nadirdir). Format atmak benim için sıkıntı değil derseniz bir format atın.
    Genellikle güney köprüsü veya etrafında bulunan gerilim dagıtımı yapan 8 bacakları entegrelerin bozulmasından kaynaklanan bir sıkıntıdır. Anakartın tamir edilmesi gerekir.
  • hocam bende bunu varsayıp"
    Şimdi öncelikle usb aygıtlarınızı başka bir ortamda deneyerek sağlamlığını kontrol ettiğinizi varsayıyorum. "
    şöyle bir direktifte bulunabilirim belki usb cihazlarınız biostan kapalıdır yada kayıt kütüğünden

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\USBSTOR değerinde start değerini 3 yapın
  • Kayıt defterinden kapalı olması çok düşük birihtimal. Tavsiyem öncelikle Bios u standart değerlere döndürmeniz. Sonrasında sorun çözülmezse bir Usb disk ile boot edip edemediğinizi kontrol edin. Yine olmazsa, tekrar yazın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son günlerde bios ayarları ile oynadınız mı ?
  • İşletim sistemim Win7.
    Her aletimi başka bir PC'de denedim ve düzgün çalışıyor.Bios ayarlarıylada hiç oynamadım.Format atmayı deneyebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunteris

İşletim sistemim Win7.
    Her aletimi başka bir PC'de denedim ve düzgün çalışıyor.Bios ayarlarıylada hiç oynamadım.Format atmayı deneyebilirim :)

Universal Serial Bus = USB
    Önemli olan kelime Serial kelimesidir.

Serial ne demek aynı data hattına bağlı cihazların tek noktadan haberleşmesini sağlar.(Hoppa USB root HUB)
    Bu root hub a ne olur?
    Tanımsız bir cihaz bağladıktan sonra bağladığınız tüm cihazlar tanımsız olur. Çünkü veri yolu adreslemesi "Incremental" dır.(Bilmediğiniz kafenin yanındaki camiden 200 metre ileride ikamet etmekteyim(Açık adresim))
    Usb Hub a daha önceden abidik bir donanım takılır ve sistem onu çalıştıramaz(Fakat GÇ noktası ve bilgileri tutulur). Siz ne zaman yeni bir usb aygıt takdığınızda muhteşem işletim sisteminiz driver cahce den o salak zımbırtının driverini bulur ve yükler. Aslında onun normal olarak "kainatsal tak çalıştır" özelliğinden gerekli yapılandırma dosyanız hazır hale gelmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca sistemde yüklü olan driverlar veya daha önceden benzeri haberleşme mantığına sahib cihazlar awesome işletim sisteminizde çalışmamaktda hatta içindeki entegrenin üretici bilgileri bile görünmemektedir.
    Kontrol ediniz:
    Aygıt Yöneticisi içindeki Tüm USB bileşenler
    USB cihazlarını kontrol eden güvenlik programları + dosya izinleri
    %%%%%Donanım ve 5V kaynağınızı sağlam kabul ediyorum.

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.