Şimdi Ara

usb kablo uzatarak verim düşürmeden cihazı çalıştırmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Blur

1w. ama dediğini henuz anlamadım sanırım bir kac kez okumam gerekecek

şöyle bir internetten baktım çalışma voltajı olarak 5V+%5 yazılmış fakat amperaj cinsinden kac A çektiğini belirtmiyor ki neyse fazlada önemli değil zaten usbden çalıştığı için :) dediğim yöntem ile herhangi bir aparat almadan alfanı çalıştırabilmen lazım.
    örnek resim ;

usb kablo uzatarak verim düşürmeden cihazı çalıştırmak

• @bukalemun hocamın bahsettiği kablo galiba bu ;
    http://urun.gittigidiyor.com/GUCLENDIRICILI-USB-2-0-UZATMA-KABLO-quot-teknodepo-quot_W0QQidZZ28939483

5msi 25TL kargo dahil elinize ulaşıcaktır.ama bence dediğim yöntemi denemekte fayda var.
  • ewet resmi gorunce hatırladım ben de usb hddleri adaptorsuz calıstırmak icin kullanılan kablolardan :)

Eger 3 adet kısa usb kabloyu eklemek sorun olmazsa; simdi de bunu araştırmam lazım sanırım işimi görür.

önce bu kabloyu sonra da iki ucu dişi 3 m. usb uzatma kablosu ve benim alfanın orjinal 1.5 metrelik uzatma kablosusu da eklersem (malum alfanın girişi standart usb girişi değil bunu her turlu eklemek zorundayım) olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 2 Eylül 2010; 8:45:44 >
  • bu arada alfa adaptore fazla akım verip yakmayalım :) ya da fazla akım booster fazifesi mi gorecek vallahi bu bayaa farklı bi konu oldu. baskaları da katılsın diye yeni konu acmak lazım
  • @bukalemunun kabloya sahibindende de baktım. repeaterli kablo olarak geciyor ancak bu repeaterin kablonun ya diger ucunda ya da ortasında olması lazım değil mi?

cihaz sinyali taklit ediyor guclendirmiyor aslında e adaptor de kablonun hemen basında olacak ve sinyalin yine 5m yol almaası gerekecek?
  • dur yahu naptın öyle.anladım kafan karıştı.teker teker cevap vermeye çalışacağım.
    1-)alfanın ucunu eklemek zorundasın.diğer 2 uc da erkek (flash belleğin ucu gibi) usb uc olacak.eğer elinde fazla hdd kablosu varsa kes ekle.(elinde 3m kablomu var onu tam anlamadım)
    2-)yok hocam ya.zaten elektrik iletilmiyorki ne yakması amacımız 5v u alfaya iletmek ama endişelenmede haklısın.amacımız onu yakmak değil.merak etme cihaza zarar gelmez.
    3-)güçlendirici usb hakkında bi bilgim yok malesef.
  • 1-araya 2 ucu dişi 3m. standart kablo alıcam ya da repeterlı alırım garanti olur yahu bu işin maliyeti optik kabluyu geçti

2-5erden 10v akım olmayacak mı kabloda? ya da cihaz istediği kadarını çekecektir bu işlerden fazla anlamam.

3- ben yatıyorum aksam işe gideceğim, iş yerinden devam ederiz
  • Bende yaklaşık 10m usb kablo ile yazıcı kullanmıştım sürekli sorun olmuştu, veri aktarımı yüzünden, usb lerde uzunluk sanırım sorun.
  • 1-) optik kabloyu eklemek var birde.okadar kolay olsa optik kablo alırdık herhalde neyse dediğini şimdi anladım.şöyle olacak.
    1 tane alfanın kablosunu + 1 tane her 2 tarafı dişi usb li kablo + 1 tane 3 tarafıda aynı erkek usbli kablo(resimde yeşil olan alfaya gidecek uç diğer 2si gibi erkek olmalı.) alfadan gelen ucu 3m dişinin bir ucuna taşınabilir hdd kablosu olarak adlandırdığımız kablonun bir ucunu dişinin diğer ucuna takarsan olacak gibi :)

2-)normalde alfa 5V la çalışıyor fakat kabloyu uzattığımızdan kablonun içindeki iç direnc artıyor.dolayısıyla extra voltaja ihtiyacımız var.bunuda 2 li usb kullanarak çözmüş oluyoruz.(cihaz istediği kadar çekmez fazla verirsen tabiki yanar ama biz fazla vermiyoruz bize gereken enerjiyi usblerden alıyoruz)

quote:

Orijinalden alıntı: Twona

Bende yaklaşık 10m usb kablo ile yazıcı kullanmıştım sürekli sorun olmuştu, veri aktarımı yüzünden, usb lerde uzunluk sanırım sorun.

bizde onu çözmeye çalışıyoruz.inş çözeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Eylül 2010; 9:27:16 >

• @Blur kardeş,

5mt usb kablosunun neyini tartşıyosunuz. kalitelii tek usb kablosuyla sıkıntı olmaz kullanın. 3 parça 1,5 mt lik usb kablo kullandım wirelles adaptör ile sıkıntı olmadı, tek parça 5 mt ile hiç olmaz internet hız düşmeside olmaz alfa güçlü bir cihaz ve sinyali diğer adaptörlere göre daha iyi alır.

Al 5mt usb kullan gitsin.

İstanbulda bana yakınsan parça usbleri ödünç verebilirim denemek için:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalexpress

@Blur kardeş,

5mt usb kablosunun neyini tartşıyosunuz. kalitelii tek usb kablosuyla sıkıntı olmaz kullanın. 3 parça 1,5 mt lik usb kablo kullandım wirelles adaptör ile sıkıntı olmadı, tek parça 5 mt ile hiç olmaz internet hız düşmeside olmaz alfa güçlü bir cihaz ve sinyali diğer adaptörlere göre daha iyi alır.

Al 5mt usb kullan gitsin.

İstanbulda bana yakınsan parça usbleri ödünç verebilirim denemek için:)

ben usbden daha önce 5m uzunlukta birşey çalıştırmadığım için ve @bukalemun arkadaşımızında 3m demesi beni mantık yürütmeye zorladı. 3m sonra çiftli usb ile sorun çözülebilir.ancak sen 5m de denedim ve sorunsuz çalışıyor diyorsan o ayrı.(bende yazıcı çalıştırmıştım 4m de sıkıntı yaratmıştı bir arkadaşta 10m de sıkıntı yaratmış.galiba usb kablosunun kalitesiyle alakalı.)

şimdi dank etti
    @blur
    hocam eğer deneme imkanın varsa 5m tek usb ile çalıştırmayı denermisin.bende optik kablo yöntemiyle uğraşmam.elimde 20m usb kablosu var zaten benim içinde çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Eylül 2010; 16:44:00 >

• kablo bulursam deneyecegim tabii ilk fırsatta.

@sanalexpresse tesekkurler. cok emin konustugu icin bildigi wardır diyorum. tek parca standart kablo alacagım.
    umarım sinyal kaybı yasamam malum cihazdan aldıgım sinyal aynı evden ya da komşu modemlerden gelmiyor.
    200-300 metre öteden alıyorum sinyali wifi adaptorle.
  • iyi bir kablo al, kaliteli olsun. başarılar
  • USB 2,0 ın veri iletim mesafesini düşünerek yazdım bildiğim kadarı ile USB nin dişi ve erkek başına 2 cm kala SİLİNDİR şeklinde içinde DEVRE / KÖMÜR olan SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ ( kablo marka / kalitesi çok önemli ) olur.

3-5 mt için 25 TL pahalı - GG den ürün alınmaz USB 2,0 / ANAKART / GÜÇ KAYNAĞI inanın çok önemli , GİGABYTE son çıkan anakartlarında x3 usb 2,0 güç vermekte demekte BUDA ürüne ait sinyalin ve kabloı uzunluğunun hızlı / sağlıklı taşınması demek.

ben 5 m - 10m kablolar kullandım ancak STABİL verim alamadım birde YILDA 3 - 5 KASA / ANAKART VB değişiyor 3m her zaman sağlıklı

• http://farkbul.net/usb-diskler/26-usb-30-teknik-bilgiler.html

http://www.serdardemir.net/usb-3-0-nedir.html

ben 1 yıldır N destekli WİFİ ( netmaster = 25 tl şunada HB de ) usb 2,0 adaptör kullanmaktayım. adsl modem airties54mbps ve 30 mt ötede başka binada 3 üncü kat ta ( 4 diş ve 48mbps çekiyorum çoğu zaman da 24mbps )

• quote:

http://farkbul.net/usb-diskler/26-usb-30-teknik-bilgiler.html

Mesafe demişken, USB 1.1'de 3 metre, USB 2.0'da 5 metre olan maksimum kablo uzunluğu standartı , USB 3.0'da tekrar 3 metreye geriliyor.

bizim iş oldu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

http://farkbul.net/usb-diskler/26-usb-30-teknik-bilgiler.html

Mesafe demişken, USB 1.1'de 3 metre, USB 2.0'da 5 metre olan maksimum kablo uzunluğu standartı , USB 3.0'da tekrar 3 metreye geriliyor.

bizim iş oldu gibi

RESİM EKLEME FIRSATIM OLMADI (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2510 ) fiyat - ve bilgi amaçlı.

• merhaba,

Ben interneti 2 alt katımdan alıyorum ama sinyal 4 gözükmesine rağmen videoyu açmıyor.ve çok yavaş.Modemin yanına götürüyorum leptop umu orada çok hızlı .acaba leptop uma usb modemi bağlasamkablo ile alt kattaki modeme yakın olsun diye uzatsam işe yarar mı.?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.