Şimdi Ara

usb kablo uzatarak verim düşürmeden cihazı çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elimde bir cihaz var.usb kablo alıp 5 metre kafi gelecektir, wifi usb adaptorumu ucuna takmak bunu da pencere keneranıa konumlandırmak.
    ancak bu sekilde anten ve adaptorden gelen sinyalin kayıpsız iletilmesini istiyorum mumkun mu?

yani adaptorun yakaladıgı sinyalin uzatmalı kalo kullanıldıgında da kullanmazkenki kadar guclu olacagından emin olmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Eylül 2010; 5:31:50 >

• 15 metre kablo ile çalıştırması lazım,bildiğim kadarıyla maksimum uzunluk o.
    Eğer kablon kalitesizse sorun çıkarır,yada en azından veri iletişimi çok düşük hızlarda olur.
    Mesafeyi 10 m yapabilirsen ve iyi bir kablo ile bağlarsan sorun çıkacağını sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz
    15 metre kablo ile çalıştırması lazım,bildiğim kadarıyla maksimum uzunluk o.
    Eğer kablon kalitesizse sorun çıkarır,yada en azından veri iletişimi çok düşük hızlarda olur.
    Mesafeyi 10 m yapabilirsen ve iyi bir kablo ile bağlarsan sorun çıkacağını sanmam.

bende kaliteli kablo olarak fiber optik kablo buldum.10m si 30TL kargo vs herşey içinde.fiber optik kablolar hakkında bilginiz var mı.alsak memnun kalırmıyız
  • fiber optik kablo diger kablolara oranla daha yüksek ve daha hızlı veri iletimine sahiptirler .veri kaybı çok azdır. doğru seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ExTReMe-
    fiber optik kablo diger kablolara oranla daha yüksek ve daha hızlı veri iletimine sahiptirler .veri kaybı çok azdır. doğru seçim

işim gereği soketli tarzlarını kullandım 1-2kez.aklıma geldi hemen araştırdım.ancak daha önce satın almadım.10m için 30TL pahalımı bana uygun geldi ama.birde soket bulmak zorundayım galiba fiber optik kablolara lehim olmuyor.
  • Fiyatlar normal çünkü maliyeti pahalıdır fiber sistemlerin . Ama soket olayını bilmiyorum ben bir kaç kere gördüm fakat el atmadım . birde dönüştürücü olayı var galiba tam bilmiyorum . hemen alma biraz araştır hocam. Ama şundan şüphen olmasın kalite ve hız istiyorsan fiber .
  • Merak ettiğimden soruyorum.USB kablosu nasıl fiber-optik olabilir.Fiber-optik ışık sinyali ile çalışır.Başta ve sonda bir dönüştürücü devremi var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam sanırsam bu olay daha yeni yani kullanılıyor biraz baktım ama usb için pek fazla bilgi bulamadım dönüştürücü sistemlere baktım cooook pahalılar . bence fiber yerine normale razı kalacaksınız. ama en azından normallerinde kalıtelı olanları var.
  • nette aynı sistem üzerinden fiber optik kablo kullanan var.görmesem inanamam diğeceğim ama o nasıl başarmış
    hemen almamakla iyi yaparım.biraz daha araştırmak lazım.yapan yapıyorsa bizde yaparız.
  • Mesajım bulunsun ayrı konu acmayayım dedim. bas tarafa benim sorumu da eklersen memnun olurum :)

Benim de derdim usb kablo alıp 5 metre kafi gelecektir, wifi usb adaptorumu ucuna takmak bunu da pencere keneranıa konumlandırmak.
    ancak bu sekilde anten ve adaptorden gelen sinyalin kayıpsız iletilmesini istiyorum mumkun mu?

yani adaptorun yakaladıgı sinyalin uzatmalı kalo kullanıldıgında da kullanmazkenki kadar guclu olacagından emin olmak istiyorum

Konu sahibine tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Mesajım bulunsun ayrı konu acmayayım dedim. bas tarafa benim sorumu da eklersen memnun olurum :)

Benim de derdim usb kablo alıp 5 metre kafi gelecektir, wifi usb adaptorumu ucuna takmak bunu da pencere keneranıa konumlandırmak.

Konu sahibine tesekkur ederim

rica ederim ö.d. benim sorunum cihaz ile anten arasına geçti.bende senin sorununu ekledim.2li araştırma yapacağım.ama yapılıyordur diye tahmin ediyorum.5m oldukçada uygun.yinede tam emin olmadan olur demek yanlış olur.araştıralım...

• şimdi aklıma geldi yaaa.ben20m de usb modem bağlantısı yaptım.sorunsuz verim aldım.5m de usb üzerinden verim alacağına eminim.olmasa ben nete nasıl girecektim.hatta kablo 20m den daha da uzun olabilir.usb modemle alfa usb adaptör arasında ne kadar bağ olur.sonuçta 2 side usb ile sinyal alıp veriyor.5mde performans alacağına eminim.ama alfa adaptör üzerinde denemedim.dediğim gibi usb modem üzerinden 20m kablo ile nete girdim.
  • 5 değil 10m ile de sorunsuz kullanabilecegime ben de eminim ancak dediğim gibi konu sinyal kaybı :)
    yani kablo kullanmadan guc bela tek cizgi sinyal diyeyim gordugum agı 5m-10m usb kablo taktıgımda da gorebilmek istiyorum :)

sanırım bu daha acıklayıcı oldu gerce sen benim derdimi anladın da diger okuyanlar tecrubelerini paylassın
  • Bir de senin yukarıda durumun sanırım biraz farklı. modemin kablosuz muydu? yoksa sinyal dsl hattan mı geliyordu? modemin sinyali güçlendirip de aktarması soz konusu olabilir zaten gelen sinyal güçlü sende. benim durumumda giren sinyal zayıf olacak en başta.

Gerce 20m usb uzatma modemin calısması için biraz uzun bir mesafe sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

merhaba arkadaşlar.
    elimde bir cihaz var.usb kablo alıp 5 metre kafi gelecektir, wifi usb adaptorumu ucuna takmak bunu da pencere keneranıa konumlandırmak.

güncel anakart - iyi güç kaynağı - iyi bir USB kablo ile zaten sorun yaşamazsınız , sonuçta USB 2,0 ın veri iletimi belli .ancak USB 2,0 ın gücünü kaybettirmeyen usb uçlarınd GÜÇLENDİRİCİ tabir edilen aparatlı kablolar en iyisidir.

örneğin. sistemde en önemli bileşen GÜÇ KAYNAĞI dır sonrada ( gigabyte x3 usb 2,0 gücü sunar güncel anakartlarında ) anakart ve kablo dur. ancak MODEM - WİFİ cihazın konumu iyi ise 5 - 10 mt kablo normal olarak zaten uzun sayılır. 3 mt en ideal uzunluktur

AYNI YÖNTEMLE 1 YILDIR BAĞLANIYORUM.

• şöyle bir modeme göz attım.modem gücünü adaptöründen alıyor.sinyalli yollama gücüde bu konuda önemlitabi.usb alfa adaptörümüz kendini 1usb üzrinden hem çalıştırıyor hemde sinyal gönderiyor.usb üzrinden gelen 5Vun hakimiyeti 5mlik kablodan sonra ne olur bilmiyorum.fakat voltaj düşüşü yaşanacağından sinyal kaybıda yaşanacaktır diye düşünüyorum.her ne kadar 5m olsada modem gibi sağlıklı çalışmayabilir.
    @bukelemun
    hocam dediğin gibi güçlendirici olayı çok mantıklı.eğer 5Vu 5m usb kablosu ile adaptöre ulaştırabilirsek sinyal kaybının olacağını zannetmiyorum.olsa benim usb modem çalışmaz diye düşünüyoru
    @Blur
    hocam acele etmemekte fayda var.biraz daha araştıralım.

Usb kablosunun içinde 5adet kablo var.kırmızı ve siyah gerilim ucları.1adet gnd ve 2adet sinyal ucu var.peki cihaz pcye bağlandığında gerilim uclarına gerilim geliyor ve sinyal aktarılıyor.gerilim pc tarafından sağlanıyor.biz kabloyu kessek gerilim uclarını dışardan pil ile beslesek sinyali kayıpsız pc ye ulaştırabilirmiyiz?

• @Bukalemun o kabolar için (usb uçlarınd GÜÇLENDİRİCİ tabir edilen aparatlı kablolar) bana link atabilir misin ya da resim filan normalden ne fakı war gorunum olarak? bir de usb kablonun kalitelisini nasıl secerim?

@rm35cb o zaman usbden gecen 5v'un metredeki v kaybı ne olur diye sormak lazım? dediğin gibi gerilimi pil ile besleyebileceğini sanmıyorum.
  • @bukalemun ben laptop kullanıyorum bu arada. ayrıca hangi sekilde siz uzun suredir baglanıyorsunuz? 3m bana yetmeyebilir. yeri gelmişken bir sor daha sorayım:

2 tane ayrı ayrı 3m usb kablo alsam gerektiginde birbirine eklemek uzere, tek 6m'lik kablodan sinyal kaybı olarak fark yaratır mı ek olacağı için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur
    @bukalemun ben laptop kullanıyorum bu arada. ayrıca hangi sekilde siz uzun suredir baglanıyorsunuz? 3m bana yetmeyebilir. yeri gelmişken bir sor daha sorayım:

2 tane ayrı ayrı 3m usb kablo alsam gerektiginde birbirine eklemek uzere, tek 6m'lik kablodan sinyal kaybı olarak fark yaratır mı ek olacağı için?

@Blur
    hocam senin iş bu sefer tamam inş
    @Bukelemun hocamın dediği gibi tek usb kablosu ile 3m uzatma yetiyorsa sanada uzunluk olarak 5m kablo yetiyorsa şöyle birşey deniye bilirsin.
    Alacağın 5mlik kablonun 2tane erkek ucu olsun.yani laptopa takılan 2adet ucu olsun.alfaya giden uc tek olsun(3uclu 2si laptopa 1i alfaya).usb hub kullanmadan 2erkek ucu laptopun usb girişlerine takarsan tek olan diğer ucu alfaya takarsan büyük ihtimal işin görülür.ama usb hup kullanmayacaksın.

Bu yöntem harici hddlerde kullanılıyor.kablo5m uzun değil ama daha fazla güce ihtiyac olduğundan 2usbyede takılırsa sorun çözülüyor.aslında sanada daha fazla güc gerekli.senin alfanın çekeceği akım sabit olsada kablo uzunluğu arttığından direncte artıyor.direnc arttığında gereken gücte artar.çözüm yolu 2liusb ile çözülecektir diye düşünüyorum.

Senin alfa kaç mA çekiyor yazarmısın?

• 1w. ama dediğini henuz anlamadım sanırım bir kac kez okumam gerekecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.