arkadaşlar uzun incelemelerim sonucunda ss2 2.6d versiyon dijital tv kartı aldım. kutunun içinden uzaktan kumanda ve kumanda alıcısı çıktı ancak alıcı seri porta bağlanıyo.benim PC de seri port bi tane var, o da kapalı. usb yi seriport'a çevirici adaptörler var.biryerde sordum 27 ytl dediler.2 yıl garantili. adrestekine benziyorhttp://www.coolgear.com/images/76528877.jpg acaba alsam mı? direk usb den bağlanan uzaktan kumanda yok mu ss2 için? ya da daha ucuz bi yöntem? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
usb-rs232 port çevirici tavsiye etmem, birsürü tanıdık ve arkadaş bu çeviricilerden aldı ve sonucunda da hiçbirşey elde edemediler çeviriciye verdikleri para da boşa gitti, bilgisayarında boş pci slot varsa bir tane rs232 destekli kart al daha iyi sonuç alırsın, bilgisayarın anakartının üzerinde de rs232 çıkış olabilir onun kablo bağlantısını bulabilirsen o daha da iyi olur.
anakartta rs232 çıkışı yok maalesef. 2 tane seri port var.biri içerde 9 pinlik com2,ama ne yazıkki kumanda alıcıma uymuyor,diğeri 15 pinlik dışarda ama dişiport olduğundan işe yaramıyor.ilk önce dışardaki port için erkek-erkek çevirici adaptörlere baktım ama 15 pinden 9 pine çevirici bulamadım.var mı bilmiyorum.varsa da çok ucuzdur bence.ikinci olarak dediğin gibi pci to rs232 çevirici kart olayı var.yaklaşık 20-25 ytl civarında. pci slotum 1 tane kaldı,artık onu feda edecez. yorumun için teşekkür ederim, usb to com çeviriciye ben de pek güvenmiyorum.
rs232 portun diğer adı seri port, ikisi ayrı şey değil gördüğünüz diğer 15 pinli port anakartla tümleşik vga çıkışıdır. seri portun seri porta uyamaması gibi bir durum olamaz.
evet arkadaşım,dışardaki vga çıkışı,doğru söyledin.anakart kitapçığında seriport(com1) olarak göstermiş,ben acaba dişiport mu diye düşündüm. içerdeki 9 pinlik com2 ise yine 9 pinlik kumanda alıcıma uymuyo.galiba bütün seri portlar aynı değil.
ama ss2 kitapçığında özellikle söylemiş com1 e bağlayın diye. ama benim com1 vga çıkışı dediğin gibi,biraz kafam karıştı. eğer seri port yoksa com2 ne arıyo anlamadım.
tamam,olay anlaşıldı.bendeki kitapçık asus p4s533-x e ait,ama benim anakart p4s533-mx model. hergeleler zamanında yanlış kitapçık vermişler,ben de günde 10 sefer açtığım halde anakartın üzerindeki kocaman yazıya hiç dikkat etmedim,şimdi aklıma geldi bidaha açtım,öyle farkettim. p4s533-x modelinde paralel portun altında seri port var,benim anakartta ise tam aynı yerde vga çıkışı var.olay buymuş.
bilgisayardaki vga portunun altındaki olması gereken rs232 portun girişi erkektir ve 9 iğne deliğinden ibarettir, skystar2 nin kumandası da erkek 9 iğnelidir, nasıl girmiyor anlamadım, bilgisayarın içindeki 9 iğneli port ise yine aynıdır, oraya HDD kablosuna benzer bir bant 9 lu kablo bağlanarak bilgisayarın arkasına monte edilebilecek şekilde yine kasanın arkasından ikinci bir erkek rs232 port çıkışı sağlanır. ikinci el bilgisayar satanlarda o kabloyu bulabilirsin, ses ekranı tümleşik anakartlarla verilen bir parça bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme