Şimdi Ara

usb den rs232 ye çevirici devre şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende bi laptop var ve com yuvası yok sadece usb yuvaları var ben hem pic programlamak hemde receiver lara program yüklemek istiyorum usb yi coma çeviren bağlantı şeması varmı elinizde piyasada usb üzeerinden pic programlayan modüllerde var ama bende com programlayıcı var yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• Slm.
    sanırsam satın almak daha akıllıca, piyasada mevcuttur. Devresi de ilişikte.

• teşekkür ederim fakat benim bildiğim kadarıyla bu convert işleminin yapılabilmesi için ek devrelere ihtiyaç yok usb nin data pinlerinden rs 232 nin data pinlerine direk bağlantı yapılıyor zaten piyasada saatılanlarda böyyle aslında deneyerek bulunabilir fakat doğru bağlantıyı bulana kadar birkaç bilgisayarın portunu yakabiliriz böyle bir şema bulabilirsem çok iyi olacak
  • yok arkadasim sakin oyle bir seyi deneme oyle bir baglanti yok o zaman usb portuna da ihtiyac olmazdi direkt seriden baglanirdi cihazlar, woofer arkadasin verdigi cihazi alman lazim 15 20 usd civarinda.
    pic proramliyacagini soyluyorsun da usb den diger 7 ucu nasil kullanacaksin

1 DCD Data Carrier Detect
    2 RD Receive Data (a.k.a RxD, Rx)
    3 TD Transmit Data (a.k.a TxD, Tx)
    4 DTR Data Terminal Ready
    5 SGND Ground
    6 DSR Data Set Ready
    7 RTS Request To Send
    8 CTS Clear To Send
    9 RI Ring Indicator

usb nin ortadaki iki ucu tx ve rx yani db9 daki 2 ve 3. uca denk gelir ama sakin deneme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taskman -- 7 Ağustos 2005, 15:14:20 >
  • işte bu bilgiydi aradığım teşekkürler bu bilgi bana yeter
    ben yinede bir deneyim
    tabi laptopta değil:) eski bir bilgisayarda deniycem
  • Yanlış okumadıysam entegre FT8U232BM mi?

İstanbulda bu entegreyi bulma şansımız varmı acaba ?

Entegrenin markası nedir?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: weberclas

Yanlış okumadıysam entegre FT8U232BM mi?

Entegrenin ureticisi FTDI Chip .

Sakın ola mirliva arkadaşımızın dediği gibi usb sinyallerini rs232 gibi baglama çünkü ikisinin protokollerinin hiçbir alakası yok. Yani arada bir entegre olmadan bunlar birbirine baglanamaz. Protokolleri birbirine çevirme işini yapan en popüler entegreler de FTDI Chip'e ait (bir de Oxford Semiconductors var).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPT den USB Ucu Bakabilirmisiniz ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalinden alıntı: weberclas

Yanlış okumadıysam entegre FT8U232BM mi?

hocam bence kendin yapmaya uğraşma o çevirici adaptörden piyasada var 20-25 ytl.Resimdeki devreyi yapmaya kalksan maliyeti daha fazla olur (fiziki görünümü de düşünmek lazım)Kolay gelsin
  • bildiğim kadarıyla rs 232 convertöründe devre kesinlikle kullanılıyo bence bilgisayarın eskide olsa haybiye uğraşıyorsun cihazı alman yararına olucaktır
  • 2 yıl kadar önce bende bu devreden yapmak istiyordum bu entegrenin bir üst modeline direk olarak kızılötesi göz takılarak usb infrared cihazı oluyordu. Yaptığım aramada Ankarada bir firmanın bu ftdi nin temsilcisi olduğunu öğrendim mail ile ulaşıp fiyat aldığımda 8$+kdv demişlerdi ayrıca min 10 adet sattıkalarını eklemilerdi. Eğer bu firmaya tekrar ulaşabilirsem buraya tekrar yazarım.
    Bildiğim kadarı ile bu entegre ile yapılmış olan çevirici cihazlara sadece modem gibi asenkron iletişim kuran cihazlar bağlanabilir. Bunun dışındaki programlama cihazları gibi aygıtlar senkron iletim esaslı olduğundan çalışacağını zannetmiyorum. Ancak kullanıpta olumlu sonuç alanlar varsa yazarsa sevinirim.
  • Ankara'daki firma şu olsa gerek:
    http://www.polar.biz.tr/turkce/index.htm
  • Çeviriciyi satın alman lazım.. Devresini yapsan bile bilgisayara tanıtmak için driverini yazman lazım. Bu işlede uğraşılmaz
  • bu entegreyi kulanan herhangi bir cihazın sürücüsü kendi yaptığımız cihazdada kullanıulır. Çünkü centegreye kadar olan kısmı aynı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.