Şimdi Ara

Cep telefonunu bataryasız çalıştırma (12V-3.7V converter ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski cep telefonumu otomobilde navigasyon, takip cihazı, OBD alıcısı gibi amaçlarla kullanmak istiyorum.
    Batarya şişmesi, patlaması gibi riskler sebebiyle sürekli şarjda tutmak istemiyorum. Linkteki 12V -3.7V dönüştürücünün verdiği akımı cihazdaki batarya konnektörlerine bağlayıp kontak açıldığı zaman çalışmasını sağlasam bir problem olur mu?

aliexpress.com
    US $96.77 |Free shipping DC DC 12V Step down to 3.7V 3A 11W Car Voltage PSU Converter Regulator Module|shipping lead acid batteries|shipping golf clubs fedexshipping label - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-DC-DC-12V-Step-down-to-3-7V-3A-11W-Car-Voltage-PSU-Converter/32322699053.html

DC DC 12V Step down to 3.7V 3A 11W Car Voltage PSU Converter Regulator Module

Input voltage: 6.7-22V
    Output voltage: 3.7V
    Output current(MAX):3A
    Output Power:11W
    Conversion efficiency: up to 96%
    Soft-start time: 500mS
    Output ripple: 50mV (MAX) 20M-bandwidth
    Dynamic response speed: 5% 200uS

• batarya seviyesini ölçmesi için olan pinker ne olacak?

bendeki eski samsung telefon 4V verince çalışmamıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun pil kısmında kaç tane pin var? Büyük ihtimal çalışır ama riske girmeyin. Güç kaynağınız varsa bi deneyin. Yada pili yuvasına koymadan + ve - uclarından kablo ile telefona bağlayın. 'O şekilde çalışırsa alırsınız.

• + ve - kontaklarını düzgün bağlarsanız çalışır.
    bataryadaki diğer kontak (delta T) ısı tespiti iiçndir.

tasarım göre değişmekle birlikte bazı cihazlar çalışmaya bilir. cihaz elektrik alıp başka değer okuyamadığı için korumaya alabilir kendini

bu durumda ise önerim

şarj girişinden elektirk verilmesi daha mantıklı olacaktır. içinde pil olması sürekli şarjda olması demek değildir.
    li,ion bataryalar gerektiğinde şarj olur sadece.
  • Elimde 3.7 akım veren şarj cihazı yok ama 3.7 lion pil var onunla denerim.
    Bataryanın sıcakta şişmesi düşündürüyor.

Telefon Galaxy gio s5660

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 23 Haziran 2015; 0:30:58 >
  • Sonucu bekliyoruz

• Bazı cihazlar pil olmasa bile şarj girişine usb kabloyu bağladığınız zaman çalışabiliyor, denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son durum:

Batarya da yazılana göre konnektörlerin kutuplarını belirledim. Resimi esas alınsak kutuplar - - +

1- Li-lion 3.7V 18650 bataryadan önce 1-3 sonra 1 -2- 3 kutuplarına akım verdim: Her iki halde de açılmadı.
    2- Bataryayı çıkarıporjinal şarj aletini taktım yine açılmadı.

Birara orjinal bataryasını çıkarıp 1. maddede ki işlemleri deneyeceğim. Bataryada özel bir devre olabilir.
  • Şarj aletini cihaza takıp bataryayı söküp 1 den 3 e atlama yapmayı denediniz mi

• Bataryaya yapışık olan mikroişlemci olmadan çalıştıramazsınız. eski bir bataryadan dikkatlice sökmeniz gerekir. soldaki 1100 ve ortadaki n73 ü pilleri şarj etmek için kullanıyorum. sağdaki 5800 mp3 radyo navigasyon olarak kullanıyorum. Gördüğünüz üzere 2 adet 18650 takılı

• Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Becerebilsem pil yerine kapasitör kullanacağım. araç kameram kapasitörlü, kapanana kadar 10 sn idare ediyor.
    Cep telefonunun navigasyon çalıştırmasında problem var, projeyi şimdilik askıya alıyorum.
    Fakat konuyu takip edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 29 Haziran 2015; 0:52:36 >
  • Linkini verdiğim konudaki kameranın iki modeli var pilli ve kapasitörlü (bendeki).
    Eleman pilli modeli kapasitörlüye çevirmiş.
    1. Videodan anladığım kadarıyla bataryadaki devreyi ve ebaydan aldığı iki kapasitör kullanarak projesini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş.
    Konu burada anlatılıyor:

https://forum.dashcamtalk.com/threads/supercaps-capacitors-installation-diy-project-and-tests-b40-a118.6080/

Bataryaı kamaranın kapasitörlü modele çevrildiği Video da bu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 29 Haziran 2015; 1:09:04 >

• bende araç içi kamera gibi aynı amaçlarla bir aydır araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım. telefonu batarya olmadan direk çakmak girişi vs ile çalıştırmak istiyorum. acaba başarılı oldunuzmu?
  • Hayır. Navigasyon cihazı aldığım için proje boşa çıktı.
    Nipp10'un yazdıkları dikkate alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.