Şimdi Ara

Usb sıcaklık ölçer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistem odasında normal bir termometre mevcut. Fakat digital termometre almak daha mantıklı geldi odaya girmeden sıcaklık kontrolü yapabilirim. Bir tık üste taşımak istiyorum. Bilgisayara sürekli sıcaklık verisi gonderevilecek bir termometre veya ısı ölçer var mı acaba? Bot yardımı ile belirli bir ısının üstüne çıktığında SMS göndereceğim ilgili kişilere. Sıcaklık dataloger diye bir kaç ürün buldum fakat kendi sistemime adapte edemiyorum gibi şu anda. Söylediğim şekilde bilgisayardan izleyebileceğim bir cihaz var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de benzer sistemi kurmak istiyorum. Ulaştığım sonuçlar Arduino ve Raspberry Pi üzerine kurulu çözümler.

Sizin durumunuzda Arduino+PC yada Arduino+SIM kart kullanabilirsiniz. Arduino ve termometre ile birçok proje var internette.
  • @armagan153 @Biyturs_OnSr
    hazırı varsa hazırı almak daha mantıklı. daha ucuz olur. ama yoksa yapmanız gerekecek demektir.
    PC ye direk bir flash bellek takar gibi(boyut olarak da flash bellek kadar olabilir.devreye bağlı ) takıp kullanabileceğiniz bir kart için mikrodenetleyicili (arduinoda da bir denetleyici bulunuyor)sistem gerekir. daha önce uğraştınız mı hiç? yapılacak sistem 10milisaniyede bir usb port üzerinden sıcaklık bilgisini 1 derece hassasiyetle gönderir pcye. siz de ordan alıp işleyebilirisiniz veriyi. direk usbden besleneceği için harıcı bir güç kayangı da gerekmez.direk bildiğimiz usb flash bellek gibi çalışır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 21 Eylül 2017; 13:54:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.