Şimdi Ara

USB Sorunu Deneyimli Arkadaşlar Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Size uzun zamandır çözümünü bulamadığım bir sorundan bahsedicem.

P4 2.4 işlemcili bir makinam var.

Jetway p4fcu marka anakartım var.

Makinamın usb portlarına web cam , game pad tarzı aletler taktığımda sorunsuz çalıştırıyorum.

Ancak Flash Disk takıp bilgisayarıma film tarzında büyük boyutlu veri aktarmaya çalıştığımda ya bilgisayar kilitleyniyor ya da reset atıyor.

Bunu çözmek için ;

1) Çok farklı flash disk ile deneme yaptım. Bu flash diskler diğer makinalarda çalışıyor.

2) Bilgisayarımı windows'un kurulu olduğu hard diski biçimlendirerek bir çok kez formatladım.

3) Virüs olma ihtimaline karşı çok farklı programlar ile tarattım.

4) Bir voltaj sorunu olabilmesi düşüncesi ile farklı power supply taktım.

5) Usb portlarımda sorun olabilir düşüncesi ile direk anakarta takılan Pci Usb kartlardan aldım.

6) Sağa sola danışarak aldığım önerilerden olan Ram yuvalarının temizliğini yaptım ve makinamı farklı ramler ile çalıştırdım.

7) Anakartın problemli olabileceğini düşünerek anakart tamircilerine danıştım ama bu sorun anakartla alakalı görünmüyor dediler.

Tüm bunlara rağmen ancak çözüme ulaşamadım.

Ne yapmam konusunda yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

• Yok mu görüş belirtebilecek olan ?
  • şimdi ne alaka diyeceksiniz biliyorum ama uzuun hikaye...
    Ses kartı ve ekran kartı devre dışı bırakınız ve tekrar deneyiniz.
    Kolay gelsin / geçmiş olsun.
  • Sonradan hatırladım. İşletim sistemi Xp SP3 müdür?
  • Sorunun kaynağı pc ye bağlı usb aygıtlarının çokluğudur. Webcam Gamepad gibi usb girişli aygıtları söküp flash disk takıp denermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koktay -- 22 Nisan 2009; 10:43:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeiffer

şimdi ne alaka diyeceksiniz biliyorum ama uzuun hikaye...
    Ses kartı ve ekran kartı devre dışı bırakınız ve tekrar deneyiniz.
    Kolay gelsin / geçmiş olsun.

İşletim sistemim SP2

Konuda anlattığım gibi hemen her yöntemi denedim.
    Hatta acaba anakart montajında bir hata olup kısadevre yapıyordur diye anakartı kasadan söktüm. :)
    Ama bir türlü sorunu gideremedim.
    Malum artık Cd Dvd sarfiyatı hem gereksiz hem maliyetli.Ama Usb siz bir Pc hiç bir işe yaramıyor.

Önerinizi deniycem ama illaki bu kartları anakarttan sökmek mi gerekir yoksa devre dışı bırakma yöntemi var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: koktay

Sorunun kaynağı pc ye bağlı usb aygıtlarının çokluğudur. Webcam Gamepad gibi usb girişli aygıtları söküp flash disk takıp denermisin.

Öyle olmasını dilerdim.Fakat makinamda hiç bir şey takılı değilken yani yeni format atılmışken bile yaşıyorum bu sorunu.
  • 5) Usb portlarımda sorun olabilir düşüncesi ile direk anakarta takılan Pci Usb kartlardan aldım. demısısnız aynı sorunlar bu karttakı usbler dede devam edıyormu
    formattan sonra anakartın vıa 4ın1 suruculerı yukledınızmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

5) Usb portlarımda sorun olabilir düşüncesi ile direk anakarta takılan Pci Usb kartlardan aldım. demısısnız aynı sorunlar bu karttakı usbler dede devam edıyormu
    formattan sonra anakartın vıa 4ın1 suruculerı yukledınızmı?

Pci Usb kartı kullandığımda da sorun devam etti.Yani taşınabilir hdd mi bu karta bağlasam bile sorun çözülmedi.

4 in 1 sürücülerini yüklemedim.Akşam onu da denerim olmadı.

Cevap için teşekkürler.
  • Nooldu? Varmı bir gelişme ?
  • tek olarak disk i çalıştırmayı denedinizmi diğer usb donanımları söküp bazı anakrtlar usb voltajını yeterli veremeyebiliyor birden çok usb donanım olduğunda ayni beslemesi olmayan hub lar gibi çok fazla enerji tüketen usb cihaz takıldığında ya reset oluşıuyor yada klasik uyarı '' usb aygıtlardan biri yada bir kaçı çalışmadığından windows bu cihazı çalıştıramıyor''
  • Bunu da denedim ama yine başarısız oldum.

Diğer arkadaşın dediği ses ve ekran kartını devre dışı bırakmak kaldı geriye.Vardır bir bildiği sanırım.

O da olmazsa pek bir seçenek kalmayacak geriye
  • benim görüşüme göre çok az bi ihtimal power supply güç yetmiyor gibi gözüküyor.
  • USB Disk'i makinen'de fat veya fat32 olarak biçimlendirmeyi denermisin bir zahmet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.