Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi uzun kule kasaların ön tarafında usb ve jax girişleri var. Normal bir şekilde usb girişli kulaklığımı takmaya çalışırken ne yazıkki ubs ucu ve demiri kırıldı ve o bölüm işlevsiz kaldı artık 2.girişten takmayı denedim ama oradanda hub bağlantı noktasında aşırı güç yüklenmesi adı altında bir windows uyarısı aldım denemelerim sonucunda şunu fark ettim ki kırılan usb girişinin neresine dokunursam dokunayım klavye dahil (klavye girişi kasanın arkasında) herşeyin gücü anlık olarak gidiyor birdaha dokunduğumda aynı anda geri geliyor yani benim anlamadığım tek bir nokta yüzünden neden ayrı bölgelerden güç kesilmesi yaşıyorum ? ve ayrıca bu sorun parçalarım açısından bana bir sorun teşkil eder mi ? |
Usb Ucu Kırılınca neden böyle olur ?
-
-
Merhaba,
Ön tarafta yaşanan fiziki sıkıntıdan dolayı ufak ufak kısa devreler vs. yaşanıyordur sürekli. Bundan dolayı haliyle genel olarak bağlantı noktalarına etki edebilir. Mümkünse ön taraftaki USB kullanımı için anakarta giden bağlantıları (fiziki) olarak iptal edin. Bu işlem sonrası en azından diğer bağlantı noktalarında sıkıntı yaşanmaması gerekir. Jack girişlerini pekala kullanmaya devam edebilirsiniz (eğer onlara da yansıyan bi' bozulma yoksa tabii). Zira USB ve Jack girişlerinin anakart ile olan bağlantı noktaları farklıdır.
-
Anakarta giden bağlantılar derken pek anlamadım aygıt yöneticisinden aygıtı aktifleştirince hiçbir sıkıntı olmadan usb algılıyor ama hud bağlantısı diye hata vermeye devam ediyor bu hata sistemde anakart hasarına veya zedelenmesine sebebiyet verirmi benim için önemli olan bu hatayı gizledim ama bunun bilgisayara zarar verip vermeyeceğini öğrenmem gerek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X