Şimdi Ara

Üsküp Gezisi İçin Arkadaş Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesinden dolayı memlekete gidemeyeceğim.

Lakin minik bir Üsküp gezisi yapmak niyetindeyim. Biletimi aldım 19.04.2023 gidiş, 23.04.2023 dönüş olacak şekilde.

İlk defa yurtdışına çıkıyorum, bu tarihler arasında Üsküp gezisi planlayan varsa dahil olabilirim.

Gezilecek yerlerin listesini ve kalmayı düşündüğüm oteli yine buradan paylaşacağım.

Daha önce buraya gidenler için 3 sorum olacak:

1. Türkiye'de mevcut Türk Telekom kullanıcısıyım. Mobil hat için, orada da görüşme yapabilmem için ne yapmam gerekiyor?
    2. Üsküp Havaalanı - Merkez ve Merkez- Üsküp Havaalanı arasında gidip gelmek nasıl olacak?
    3. Üsküp Havaalanında TL-MKD dönüştürebileceğim bir Döviz Bürosu var mıdır, yoksa burada mı dönüştürüp gitmem gerekiyor?

Çok teşekkür ederim, şimdiden.

Keyifle kalın.  

• Hocam bu seyehat için bir bütçe çıkardınız mı ?

bu arada 2 nolu soruya cevap vereyim : Türk Telekom'un 34 ülkede geçerli 1 GB internet paketi 99 TL. Ben yunanistanda bunu kullanmıştım konuşma paketi almamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 14 Kasım 2022; 11:46:39 >
  • Merhaba,

Uçak Bileti için 5000 TL kadar bütçe ayırmıştım ama gidiş-dönüş 2900 TL ye aldım biletlerimi.

Otel rezervasyonunu yaptım, henüz ödeme yapmadım, orada yapmak gerekiyormuş. Rezervasyon için, 4 gece kahvaltı dahil 2200 TL ye Üsküp merkeze çok yakın, yürüme mesafesinde bir otel buldum.

Otel parasını da sayarsak cebimden, 5100 TL çıkmış oldu.

10.000 TL de yanıma almayı düşünüyorum.

Fazla uzun kalmayacağım zaten. Yemeklerini tatmak, müzelerini gezmek, biraz da fotoğraf çekmek istiyorum açıkçası.

Otelin mail adresinden yetkililere ulaştım, sağ olsunlar cevapladılar ulaşım konusundaki sorularımı. İsterseniz biz sizi aldıralım siz bize ayrıca 25 EURO ödeyin dediler. Otelden de yine taksi hizmeti veya havaalanı servisi isteyebiliyormuşuz.

• 1 haziran civarı giden varsa yazabilir.

• cetinhocam kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam hiç gerek yok 25eur vermeye, o parayı başka yerlerde harcayın. Shuttle var havaalanından ona binip merkeze geçebilirsiniz.
  • Tekrardan Merhaba,

Güzel bir gezi yaptım ve sağ salim döndüm anayurda. Balkan havası almak iyi geldi.

Yine merak edenler varsa eğer sorduğum sorulara kendim cevap vermek istiyorum.

Belki bu sorulara cevap arayanlar vardır, yardımcı olursa ne mutlu bana.

Soru 1: Türkiye'de mevcut Türk Telekom kullanıcısıyım. Mobil hat için, orada da görüşme yapabilmem için ne yapmam gerekiyor?

Cevap 1: Mevcut hattım Türk Telekom idi ve bu hatta ait tarifemi yurtdışında da kullanmak istediğimde Tarifem Yurtdışında diye bir seçenekleri varmış, günde 99.90 TL karşılığında hem İnternet hem Dakika hem de Mesajlarınızı olduğu gibi yurtdışında da kullanabiliyorsunuz. Türk Telekom Mobil üzerinden Tarife Ayarlarına girip Yurtdışı kullanımı açtığınız vakit otomatik devreye giriyor. Kapattığınız vakit devreden çıkıyor. Çok memnun kaldım açıkçası, telefonun çekmediği hiçbir yer yoktu.

Soru 2: Üsküp Havaalanı - Merkez ve Merkez- Üsküp Havaalanı arasında gidip gelmek nasıl olacak?

Cevap 2: Üsküp Havaalanı'nın hemen çıkışında sağda bir otobüs bekleme alanı var. Bu otobüs saatte bir kalkış yapıyor. muavin çok güzel Türkçe konuşuyor. Üsküp Merkeze kadar otobüs ile gidebiliyorsunuz. Otobüsün bilet bedeli 200 Dinar. (1 TL=2,88 MKD olduğundan bu yolculuk 70 TL ye filan denk geliyor.) Bunun yanı sıra hemen havaalanı önünde taksiler kalkıyor ve fiyat listeleri asılı meydanda. Oradan gideceğiniz yeri seçerek yolculuğunuza başlayabiliyorsunuz. Üsküp merkeze gitmek için taksi seçeneğini kullanırsanız 25 € ödemek zorundasınız. Otobüs daha makul. Benden önceki otobüs çok aşırı kalabalıktı, benim bindiğim saatteki otobüste toplam 3 kişi vardık. Bu otobüslerin şehir merkezinden havaalanına başlangıç seferleri sabah 09:00 da başlıyor. Dönüş Bileti alırken bunu göz ardı etmeyin bence. Yoksa taksilere mecbur kalıyorsunuz.

Soru 3: Üsküp Havaalanında TL-MKD dönüştürebileceğim bir Döviz Bürosu var mıdır, yoksa burada mı dönüştürüp gitmem gerekiyor?

Cevap 3: Üsküp Havaalanının içerisinde 2 adet döviz bürosu var. Burada en az 250-300 Dinar yapmanızı tavsiye ederim en azından otobüs ile merkeze gitmek için kullanırsınız. Dönüşte de cebinizde kalan Dinarları yine buradan TL'ye dönüştürüp uçağa binme şansınız oluyor. Zaten şehir merkezinde her köşe başında döviz büroları mevcut. Oradaki çalışanlar da Türkçe biliyorlar.

Aklınıza gelen soruları yanıtlayabilirim.

Üsküp gezim harika geçti. Beklediğimden daha keyif aldım gezerken.

Saygılarımla.

Keyifli günler diliyorum.  

• cetinhocam kullanıcısına yanıt
    Hocam gezdiğiniz, kaldığınız, yemek yediğiniz, yani önerdiğiniz yerleri de yazarsanız konu daha faydalı olur.
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Tabi ki;

Şöyle anlatayım:

Booking.com üzerinden HOTEL Super8 diye bir yer buldum, tam merkezin de merkezinde. Çıktığınız an kendinizi Türk Çarşısı'nda bulabiliyorsunuz.

Burada çalışanlar çok ilgiliydi, temizlik, resepsiyon, kahvaltı hepsi güzeldi ama Türkiye'deki gibi zengin bir kahvaltı değildi. Yine de standart diyebilirim. Çalışanlar çok yardımcı oluyordu, her sorunuzu, sorununuzu dikkatle dinliyor ve cevaplıyorlar.

Gezdiğim yerler ise;

*Üsküp Hayvanat Bahçesi ve Dinozor Parkı,

*Rahibe (Ana) Terasa Evi,

*Türk Çarşısı,

*Murat Paşa Cami,

*Üsküp Kalesi,

*Büyük İskender Meydanı,

*Arkeoloji Müzesi,

*Taşköprü,

*Kalkandelen,

*Matka Kanyonu,

*Makedon Köyü,

*Aziz Klement Kilisesi

Burada en etkileyici olan Türk Çarşısı bana göre, Kendimi ülkemde gibi hissettim gezerken. Mimarisi olsun, esnafları olsun. Çoğu buradan göçme zaten, çok rahat anlaşabiliyorsunuz.

En çok rahatsız olduğum yer ise Aziz Klement Kilisesi idi. Burada dolaşırken çok ağır bir koku alıyorsunuz. Her köşede ekmek kırıntıları ve parçaları yerlerde geziyor. Uzun süre kalamıyorsunuz içeride.

Arkeoloji Müzesini çok methettiler, 150 Makedon Dinarı ile giriş yapıyorsunuz ve biraz ok başı, biraz çömlek görüp çıkıyorsunuz. Topkapı Sarayı ile kıyaslamak gerekirse, buradaki tüm eşyalar Topkapı Sarayının ufak bir odasını doldurur. Yine de görmek güzeldi.

Hayvanat Bahçesine giriş için 80 Makedon Dinarı ödüyorsunuz, Sonra İçeride Dinozor Parkı'na giriş yapabilmek için 40 Dinar daha ödüyorsunuz. Burada neredeyse tüm hayvanlar var, güzel yanı orası ama hepsi artık baygın baygın dolaşıyorlar. Hiçbir şeye tepki vermiyorlar.

Şehirde dolaşmanın en keyifli yanı ise her tarafta Türkçe konuşan birileri var. Sürekli bir grup geçiyor yanınızdan Türkçe konuşarak. Şehir meydanında Maraş Dondurmacıları bile var :)

Meşhur Üsküp Böreği, Köftesi ve Kuru Fasulyesini yemeden dönmeyin derim. Kuru Fasulyesi tuzsuz yapılıyor, güveçte. Bu biraz damak tadımıza uymuyor gibi, sonradan tuz atınca da ağzınız kıtır kıtır tuz ile doluyor :)

Merak ettiğiniz bir yer varsa anlatabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.