Tek portlu adsl modem uzerine usr 5461 access point bagladik...Modem ve Access point kablo baglantilari duzgun.Duzgun baglantidan dolayi Access pointin arayuzune girebiliyoruz.Fakat internet ayarlarini yapamadik birturlu.Ne yaparsak yapalim sayfa goruntuleyemedik... Internet ayar sayfasindaki doldurulmasi gereken bolumleri asagiya yaziyorum ve yardimlarinizi bekliyorum... Dipnot:Statik ip
Static Ip Adress
My ISP provided an IP address for my Internet connection (such as “210.123.1.54”).
Static ip adress: Subnet mask : Gateway : DNS Servers : WINS Servers :
Host Name
Host name :
birde pptp bolumu var
Domain:
username: password :
bu satirlarda bi yanlislik yaptigimiz icin sayfa alamadik...Konuyla ilgili bilgili arkadaslar varsa yardimlarinizi bekliyoruz... Tesekkurler...
O router dan bende de aynısı var ve ayarları kendi yapıyor baglantıyı tespit edip. En son firmware yi yuklemeyi dene bide istersen..
tamam bir deniyim...yalnız benim modem pppoa olarak çalışıyor...modemde bütün ayarlar doğruda işte bi türlü access point arayüzünde bişi yapamadık...normalde ayarları kendi yapıyor demissin yani benim yukarda bahsettigim doldurulması gereken bölümleri kendimi seciyor?firmware update yapıldıktan sonra o doldurulcakmı bakalım otomatik olarak o sayfa...işin kötüsü şimdi firmware update yaparız tamamda access pointi geri vermeye çalışsak sorun yaşatırlar bide o yönü geliyor aklıma...neyse bir deniyeyim bakalım...teşekkür ederim
Firmware update i yaptim...busefer baglanti oldu diye olumlu yanit veriyor fakat halen sayfa goruntusu alamiyorum...cok ugrastirdi halen sonuc sifir...
Status sekmesinde
The router is connected to the Internet.
Internet sekmesinde
The router has automatically configured your Internet connection.
Static IP Address
bolumune bir bilgi girmedim...fakat mevcut ip statik ip...
Point-to-Point Tunneling (PPTP)
burayada bilgi girmedim ztn Domain kismina ne yazilacak user ve password e ne yazilacak bilmiyorum...
acaba bu girmedigim bilgiler yuzunden mi sayfa goruntusu alamiyorum?
ip kısmına bişi yazıp yazmaman konusunda emin deilim modemden yapman gerekir die dusunuorum static ip ile ilgili ayarları sanki? Birazdan benim router ile ilgili bilgi vereceim
bnm de point to point ayarım yazmıyor ayrıca static ip die bi sekme varmıs sanırım oraya dogru ayarları girmen gerekecek fakat bi suru sey yazıyor bnm bi bilgim yok subnet mask ve gateway degerleri konusunda. sole bi yazı buldum sağ tarafta yazıyor.. If you have a DSL PPPoE connection to the Internet, the router automatically maintains the connection. You can also choose to have the router automatically disconnect if the connection is inactive for a certain period of time. In that case, the router will automatically try to re-establish the DSL PPPoE connection when a device connected to the router accesses the Internet.
Modemden PPPoE yapmayı dene bide ayarları bnce zira bnm modem de PPPoE.2 protokolun arasındaki farkı bilmiorum gerçi..
Internet sekmesi altında bende bu isaretli --Cable, DSL router, satellite, ISDN, LAN, or other
9108 modem baglı router a
ip olayini ag baglantilarindan acarak kendim ip yi sabitlemistim emule ve dc++ taki downloadlar icin...bu arada modemde pppoe secenegi var ama benim modem daha dogrusu bende baglanti pppoa da kuruluyor pppoe olanlar calismiyor...kesin o statik ip bolumunu dogru doldursak cozulcek olay ama biturlu i$te
tamamdir cozdum olayi...firmware update ten once ayarlar yapmistim sonra update i yapinca update edilmis haliyle eski ayarlar cakisti.10 sn reset tusuna basinca fabrika ayarlarina dondugu icin fabrika ayarlarina dondurdum ve direk ayarlari bastan yaptim ve hemen tanidi...yardimlarin icin tesekkurler...
Kardeş ben bir şey sorayım senin ulaştığın ara yüze ben ulaşamadım bugün ben de epey çabaladım bende 5451 access point var seninkinden farkını bilmiyorum ama bende ADSL modem çıkışına bunu taktım ve kablosuz internete girdim fakat arayüze giremiyorum giremediğim için de şifreleme gibi işlemleri yapamıyorum. sen bir bakıversen yada nasıl arayüzü buldun anlatsan çok sevinirim. Teşekkürler..
kardeş bir baksan
benim access point 4 ethernet portlu...seninkinden tek fark o...duzgun bi sekilde baglantilari yaptiysan 192.168.2.1 den wireless router in sayfasina girebilirsin...karsina bi arayuz wizard cikacak kurulum icin...dogru bilgileri girip ilerleteceksin.sonrada detect connection a bas ve baglan...problem olursa sor tekrar
kendi sitesinde rogramı indirdim bir daha kurdum ve bağlantıyı gördü. şimdi şifre koyabildim teşekkür ederim.
rica ederim yardimci olabildiysem...iyi us robotics li gunler...
Sorununu cozdugune sevindm kolay gelsin
tekrar yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sadece 16. msj.ı ben yazmak istedim.Bursalıyım da ondan hem 16 benim uğurlu sayım....Anlayışınıza teşşekkür ederim...Kalın sağlıcakla...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme