arkadaşlar herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. umarım benimde sizlere bir şekilde faydam olur.
acaba içinizde us robotics 9106 kullanan ve nette sörf yaparken sık sık, ie de "page cannot be found" yada mozilla da sayfa bulunamıyor gibisinden gıcık edici mesajlar alan varmı. ya da bunun neden olduğu hakkında bir fikir sahibi olan varmıdır?
siteler kesinlikle down değil çünkü bir kaç kere üstüste refersh yapınca siteler geliyor(yahoo ve google da dahil). ofiste 3 kablosuz (max mesafe 5 metre aralarında modemle)bir kablolu bağlantı var hepsinde sık sık aynı problem oluyor. makinaların hepsi win xp pro sp2. 9106 nın son firware i de dahil olmak üzere herşeyi denedim ama bir sonuç alamadım. bu modeli kullanan bir kaç arkadaşımdada aynı problemler gözükmekte. acaba modelin kendisinde böyle bir sorun m u var veya işletim sistemiylemi alakalı. dns ayaraları otomatik olarak kendisi alacak şekilde ayarlı. tahminimce bir siteyi ulaşmak istediğimde o an dns neden bilmiyorum adresi çözemiyor ve hemen sayfa bulunamadı hatası veriyor.
bir fikir yürüten varmı acep?
modemle ilgili oldugunu zannetmiyorum buyuk ihtimalle telekomla ilgili gecici bir sorundur
trky-dns diye bir program var arat bul ve yükle. bu program en hızlı dnsye bağlanmanı sağlıyor sorunun çözülür eğer bu programı kullanırsan
teşekkür ederim.. indirip mutlaka deniyeceğim.. sonucu bildiririm size. bu problem artık gerçekten can sıkmaya başladı.
evet arkadasin soyledigi programi ben de kullaniyorum gercekten gozle gorulur bi fark sagliyor
benzer bir problemle bende karsılasıyordum ama laptoptan kablosuz baglanırken masaustunde bi problem yoktu sonra sozlukte firmware update ile problemin giderildiğinden bahsetmşler usr sitesinden 2.5 firmware indirdim 2 gun once problem duzeldi gibi ama bu seferde modem acılıp kapanınca adsl baglantı kurulamıyor bazen 2-3 dakika bekliyorum sonra kuruluyor(daha onceden 1 dk dan kısa suruyordu) firmware updateinden mi kaynaklı yoksa hattamı bir sey var bilemiyorum bilen varsa lütfen cevap yazsın bir onceki firmware 2.3 de indirdim acaba onu geri yukleyebilirmiyim
modemde var modemde.. usr cilerin hicbiri mesaj atmiyor bu tip topiclere.. illa biri satasacak ancak oyle atacaklar cevabi.
oyle saniyorum ki firewall'i ile ilgili. yazilim var ise guvenlik icin bir kere disable yaparak kullanin firewall'i sahsen bunu hic denemedim ama siz deneyin en azindan. simdi ben yapmaya kalksam modemi cikaracan dolaptan, kablolari degistiricen wirelsss ile ugrasacan yok walla ustune para verseler yapmam. ama modemi satin alan biri cikarsa o zaman yaparim :D
arkadaşlar bu program tavsiyesi için teşekkür ederim. gerçektende hissedilir bir fark oldu. yazan şahışların ellerine sağlık.
@ eucalyptus kardeşim arkadaşın bahsettiği sorun telekomun sürekli dns değiştirmesinden kaynaklanıyor.
usr yine o dnsleri geç olsa da tekrar buluyor ama diğer modemlere reset atmak zorunda kalıyorsun.
sen dns lere modemin dns ini versende sorunun çözülür.
ama mutlaka usr 9106 nın biosunu güncelleştir. yeni sürümü çıktı. onda bu sorun hallolmuş durumda. modem jet gibi geziniyor sayfalarda. bende 256 k bağlantıda emule den 31 k download yapıyor. sitelerden downloadlarda 28 dan aşağı düşmüyor.
www.usr.com adresinden yeni bios sürümü olan 2.5 i indirebilirsin.
bak eucalyptus bu topice en başta mesaj atanlardan biriyim ve bende usr9106 kullanıyorum ama amacım senle tartışmak değil ben buraya benimde başıma gelen aynı problemi nasıl çözdüğümü anlatıyorum arkadaşa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme