arkadaşlar. 2 hafta ugraşmama ramen US ROBOTICS 9108 modemin ayarlarını bir türlü tutturamadım. internete girmesine ve wireless sifreli olarak tam bir şekilde çalışmasına karşı internet baglantım yarım saatte bir kesiliyor. denemediğim yol kalmadı.
baglantısı kesilmeyen bir arkadaşım bana imajını gönderebilir
Sorununuzun neden HAT degerleriyle alakali oldugunu hic du$unmuyorsunuz? Diger ozellikleri sorunsuz calisiyor ve internetiniz surekli du$uyorsa muhtemel neden HATtinizdir. Hat degerlerinin yaninda "Connect on Demand (Max Idle Time)" yani "Gerektiginde Baglan" ve ya "Keep Alive (Redial period)" yani "Surekli Bagli" ozelliklerini bir kontrol edin. Modeminizin ADSL degerlerini gosteren sayfasindan da;
SNR Margin: ADSL sinyalinin gurultu seviyesidir. 6 dB'den az olmasi halinde ADSL baglantisi kurulamaz. Iyi degeri 14 dB ve ustudur.
Line Attenuation: Bu hat zayiflamasini gosteren degerdir. Hattin bir ucundan cikan sinyal degerinin alindigi yerdeki sinyal degerinden cikarilmasiyla bulunur. Ne kadar az olursa o kadar iyidir. En kotusu 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla degerlerde hat problemi var demektir. Hizli baglantilarda problem ya$amamak icin bu degerin 40 dB'den az olmasi gerekir.
degerlerini kar$ila$tirin.
1 yıl süredir devamlı sorunsuz kullandıgım modemime ap-300 baglamaya calışırken ayarlarını bozmam sonucu modemi resetleyerek sıfırdan kurdum ve ap-300 devre dışı bırakarak yerine hap taktım..
sorun bu saatten sonra cıktı. adaptörde ve ya hatta bir sorun oldugunu düşünmüyorum...
demo sitesindeki tüm ayarları denedim.. sonuç : yarım saatte bir baglantının kesilmesi....
quote:
Orijinalden alıntı: marmoli
arkadaşlar. 2 hafta ugraşmama ramen US ROBOTICS 9108 modemin ayarlarını bir türlü tutturamadım. internete girmesine ve wireless sifreli olarak tam bir şekilde çalışmasına karşı internet baglantım yarım saatte bir kesiliyor. denemediğim yol kalmadı.
bu modem de imaj alındıgına göre .....
İnternet bağlantısımı kesiliyor yoksa tamamen modemdenmi bağlantı gidiyor?
quote:
Orijinalden alıntı: _Right_
quote:
modemin elektirik baglantısını kesip 2-3 sn sonra baglayınca tekrar internet geliyor. ama yarım saat sonra durum yine aynı...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _Right_
quote:
modemin elektirik baglantısını kesip 2-3 sn sonra baglayınca tekrar internet geliyor. ama yarım saat sonra durum yine aynı...
Vista kullanıyorsanız Windows gezginine ağ yazın router'a sağ tıklayıp etkinleştire basın hemen internet gelecektir ancak bu geçici bir çözüm tabiki.
XP...
quote:
XP...
Üzgünüm xp işletim sisteminde nerde olduğunu bilmiyorum ama biraz karıştırırsan o menüyü bulabilirsiniz.
eeee yokmu kimsede imaj.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme