Şimdi Ara

Üst Kalite ve Ultra Sessiz PSU arıyorum!....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemime yeni bir PSU alacağım. Profesyonel kullanıcılardan yardım bekliyorum....
    Şu anda OCZ Fatal1ty 550 watt kullanıyorum. Hiç memnun değilim performansından, fanı da çok kalitesiz ve sesli. Daha 1 yıllık sadece.
    Daha önceki Thermaltake Butterfly 480 watt 8cm çift fanlı güç kaynağım canavardı resmen hem performans olarak, hem de ses olarak 4-5 yıl kullandım. Sisteme ekran kartı (ATI 3350) ve ses kartı eklediğim için yetmeyeceğini düşünüp boşu boşuna PSU aldım. Şu internetteki salak hesaplama programlarının kurbanı oldum, 500 watt çıkardı sistemi. Halbuki 480 watt fazla fazla yetermiş. Boşu boşuna mis gibi PSU'yu atıp, yerine ucuz PSU aldım. Korktuğum için acele karar verdim, o an biraz da sıkışık olduğum için fazla para vermek istemedim. Hata yapmışım...

Şu an aradığım 500-600 watt, modüler, korumalı, fanı kaliteli, ultra sessiz ve performansı çok yüksek, en az 4-5 yıl yolda bırakmayacak bir PSU.
    En önemli kriter ultra sessiz olması. Çünkü kasamda sadece 1 adet ultra sessiz fan var. Tek duyduğum ses SSD alana kadar HDD sesi. Fiyat ve wattın yüksek olması önemli değil, yeterki kaliteli olsun. PSU en önemli parça benim için.
    Bikaç düşündüğüm model var, sırasıyla yazıyorum. Kullanan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını bekliyorum. Daha kaliteli teklifler varsa onlarada açığım elbette
    Eskiden pasif PSU'lar vardı. Fakat biraz uçuk fiyat olduğu için piyadan silindi sanırım, bilgisi olan var mı? Keşke vaktiyle dişimi sıkıp alsaymışım diyorum
    Sistemime şu an 500 watt gayet yeterli. Fakat hem kalite açısından, hem de ilerisi için üst seviye almakta yarar görüyorum....

1-Thermaltake Toughpower Grand 650 watt
    2-Seasonic X-750 750 watt
    3-Enermax Modu87 600 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rex1 -- 20 Eylül 2010; 18:58:33 >

• Enermax & Corsair & High Power

Bu markaların 1000W ve üzeri psu'larına bak.
  • Şahsen kullandığım, Thermaltake Toughpower Q-Fan 750w 'ı öneririm, daha doğrusu Q-Fan serili olanları gayet kaliteli ve sessiz, ısı sorunu da yok.

XT serisi de yeni çıkan bir seri ve sesli olacağını da sanmıyorum...

Grand serisi de çok kaliteli bulabilirseniz öneririm

Listede diğer kaliteli olanlar Enermax ve Corsair'dir, önceliğiniz Enermax olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

listeden Enermax Modu87 öneririm..
    liste dışı olarak şu psu düşünebilirsin..
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f3a1b9367106151578a72a5a82f57c2f/SEASONIC-X-750-80Plus-Gold-Sertifikali-750W-Single-Rail-Guc-Kaynagi

Teşekkürler üstad. Aradığım budur işte
    Listeye aldım. İlk 3'den birini alacağım kesinlikle. Diğerlerini eledim, düşünmeye gerek kalmadı.
    Fan kaliteli istediğim gibi. Fakat tek korkum birgün elektronik devrede bi sorun olupta fanın devreye girmemesi. Böyle bişey olurda sisteme zarar verir diye endileşeliyim biraz. Daha önce başıma gelmişti çünkü. Fan kontrolcüm bozulmuş işlemci fanı durmuştu. 3 saat fansız çalışmış. Bi baktım fan dönmüyor . Eski çift çekirdek işlemcim olsa 10 dakka sonra kapanırdı ama neyse ki dört çekirdekler ısınmıyo hiç...

Şimdi bu 3 fandan kullanan varsa yorumlarını bekliyorum (Pek yorum geleceğini sanmıyorum ama). Ona göre kesin kararımı vereceğim.

• Üst Kalite diyorsan kesenin ağzını açıcaksın
    1)Enermax
    2)Corsair
    3)Silverstone
    4)PC Power & Cooling böyle gider
    Enermax öneririm ama biraz cep yakar
  • TermalTake TroughPower derim !! 2 senedir kullaniyorum hala cok sessiz. 80+ sertifikali bir psu ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corsair derim başka birşey demem. Bu kadar kaliteli bir psu görmedim hayatımda. Corsair TX850 Watt aldım. ve fan dönmeye gerek duymuyor resmen. Oyunlara girince yük altına sokunca çok yavaş bir şekilde dönüyor. aha dedim psu bu resmen pasif soğutma sıfır ses.

Sonuna kadar Corsair. gerisi yalan..
  • Seasonic X-750 750 watt
  • Eğer sıfır ses dersen enermax modu 87+ dan başka seçeneğin yok. Ben enermax modu87+ 700 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

listeden Enermax Modu87 öneririm..
    liste dışı olarak şu psu düşünebilirsin..
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f3a1b9367106151578a72a5a82f57c2f/SEASONIC-X-750-80Plus-Gold-Sertifikali-750W-Single-Rail-Guc-Kaynagi

+1 ooppssWow bu psu süpermiş,Seasonic X-750 Hybrid Silent Fan Control teknolojisi ile %0-20 yük altında fanı tamamen durdurur. Bu tam sana göre.
    Gold+ sertifikalı iyi psu.

• 1-Thermaltake Toughpower Grand 650 watt

Bu üçünü düşünüyorum sadece. Forumda Enermax Modu87 kullanan bikaç kişi buldum, ulltra sessizmiş
    Diğer iki seçenek bana biraz daha kaliteli görünüyor ama henüz hiç kullanıcı yorumu bulamadım....
  • Gold sertifikalı ürünler yeni sayılır TR de alan azdır. Forumda da bulman zordur Seasonic i. Ama Corsair psu ları da üreten Seasonic firması. Bence 1. sıra seasonic. Fiyatı da cok iyi gold icin
  • @rex1

Toughpower Q-Fan 750w bende var 650/850w olanları da arkadaşlarım kullanıyor, ses ve ısı sorunu yok.

Grand
    ise bu seriden daha kaliteli sonuçta

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 19 Eylül 2010; 2:14:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rex1

1-Thermaltake Toughpower Grand 650 watt

Bu üçünü düşünüyorum sadece. Forumda Enermax Modu87 kullanan bikaç kişi buldum, ulltra sessizmiş
    Diğer iki seçenek bana biraz daha kaliteli görünüyor ama henüz hiç kullanıcı yorumu bulamadım....

Corsair olsaydı kesinlikle corsair i seçerdim. Buradan Enermax ı tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@rex1

Toughpower Q-Fan 750w bende var 650/850w olanları da arkadaşlarım kullanıyor, ses ve sısı sorunu yok.

Grand
    ise bu seriden daha kaliteli sonuçta

Açıkçası benim içimden de GRAND geçiyor. Kasa baştan aşağı Thermaltake, takımı bozmamak lazım diyorum, ama hala tam karar veremedim...Bikaç yorum olsa hemen GRAND alıcam ya da yorumlar kötüyse 2. tercihi ...

• Hocam dediğim gibi Toughpower Q-Fan serisi çok başarılı, GRAND' ın ise bu seriden daha üstün yanı var GOLD sertifikalı üstelik, yani incelemesine bakınca da zaten malzeme kalitesini direk görebiliyorsun

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1349&ID=1962#Tab2

• Corsiar HX.

Tek duyduğum ses işlemcinin stok fanının sesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Corsiar HX.

Hocam ULTRA SESSIZ ve KALİTELi (Gold) diyorum.....

Dün bi arkadaşım Media Makt'dan Corsair 650HX aldı...

Evet , boşta belki sessiz ama yük altında KAMYON resmen.... Bedava verseler almam....

Biraz araştırdım 40 dB'e vuruyormuş....Ohaaa yani!!!...Nasıl Sessiz PSU diyorsunuz anlayabilmiş değilim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: rex1

quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Corsiar HX.

Hocam ULTRA SESSIZ ve KALİTELi (Gold) diyorum.....

Dün bi arkadaşım Media Makt'dan Corsair 650HX aldı...

Evet , boşta belki sessiz ama yük altında KAMYON resmen.... Bedava verseler almam....

Biraz araştırdım 40 dB'e vuruyormuş....Ohaaa yani!!!...Nasıl Sessiz PSU diyorsunuz anlayabilmiş değilim.....

Kamyon mu?

Resimdeki sistemi toplayalı 2 ay oldu. i7-930 @ 3,57 ghz ve Gigabyte gtx460 var. Duyduğum tek ses işlemci fanı o da stok fan ancak kafamı power üstüne yaslayıp dinliyorum. Sadece powerın fanındaki bilyelerin sesi geliyor. Fandan gelen seste çok düşük. Gerek oyunda gerek masaüstünde. Şayet kulaklarım bozuk diyeceğim ama eve gelen arkadaşlarıma tek tek dinletiyorum ses duyabiliyor musun diye? Cevap yok.

Belki HX650'de durum böyledir bilmiyorum ama bendeki HX850'de böyle bir durum yok. En azından bana göre bir sıkıntı yok.

Corsair gibi bir markanın sorunlu olduğunu düşünemiyorum açıkçası.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.