Şimdi Ara

Üst Kalite ve Ultra Sessiz PSU arıyorum!.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orijinalden alıntı: rex1

quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Corsiar HX.

Tek duyduğum ses işlemcinin stok fanının sesi.

Hocam ULTRA SESSIZ ve KALİTELi (Gold) diyorum.....

Dün bi arkadaşım Media Makt'dan Corsair 650HX aldı...

Evet , boşta belki sessiz ama yük altında KAMYON resmen.... Bedava verseler almam....

Biraz araştırdım 40 dB'e vuruyormuş....Ohaaa yani!!!...Nasıl Sessiz PSU diyorsunuz anlayabilmiş değilim.....

Kamyon mu?

Üst Kalite ve Ultra Sessiz PSU arıyorum!....

Resimdeki sistemi toplayalı 2 ay oldu. i7-930 @ 3,57 ghz ve Gigabyte gtx460 var. Duyduğum tek ses işlemci fanı o da stok fan ancak kafamı power üstüne yaslayıp dinliyorum. Sadece powerın fanındaki bilyelerin sesi geliyor. Fandan gelen seste çok düşük. Gerek oyunda gerek masaüstünde. Şayet kulaklarım bozuk diyeceğim ama eve gelen arkadaşlarıma tek tek dinletiyorum ses duyabiliyor musun diye? Cevap yok.

Belki HX650'de durum böyledir bilmiyorum ama bendeki HX850'de böyle bir durum yok. En azından bana göre bir sıkıntı yok.

Corsair gibi bir markanın sorunlu olduğunu düşünemiyorum açıkçası.

Hocam öncelikle benim kasada fan bile yok, full pasif. Ayrıcada yerde değil, masada hemen yanıbaşımda duruyor.
    O yüzden senin o çift fanlı ekran kartıyla ve stok fan gibi berbat bi fanla (kasa fanlarını saymama gerek bile yok) PSU'nun sesini dışardan duyman zaten zor biraz.
    Kulağını koyduğunda ancak duyabiliyosan sistemin fazla güç geçmiyordur. Sonuçta 850 watt çok yüksek.
    650 watt olanla 850 watt HX arasında da sadece 3-4 dB fark var.

PSU'nun kaç dB ses verdiği kabak gibi ortada işte
    http://img641.imageshack.us/img641/7348/hx850noisechart.gif

25 dB ve üstü 10 metreden bile duyulur. Duyamıyorsanız kulakta sorun var demektir (tabii kasada başka fan yoksa)

Corsair sorunlu veya kalitesiz diyen yok zaten. Fakat; örneğin Thermaltake GRAND ile karşılaştırırsak: GRAND maximum yükte 24dB ses veriyor, HX ise direk 25dB ile açılıyor. Seasonic ise 25 dereceye kadar fanı bile açmıyor, %50 yükte ise sadece 16 dB.
    Yani bu durumda Corsair KAMYON kalıyor doğal olarak...

Size göre sıkıntı yoksa sorun yok. Fakat bana uygun değil, çok daha iyi seçenekler var. Yine de tavsiye için teşekkürler.

Lütfen yukarıdaki 3 fandan birini kullanan varsa yorum yapsın, ezbere kendi kullandığını yazmasın...Başka alternatif düşünmüyorum kesinlikle....

• corsair hx serisi her ne kadar çok kaliteli olsada sessizlik konusunda yukarıda ki 3 ürüne rakip değildir.
    bende hx750w var.. ama yukarıda yazdığım seasonic i türkiyede bulabilseydim onu alacaktım..
    bulamadığım için corsair hx aldım..
    bir sorunum yok ama corsairin yukarıdaki ürünlere rakip ürünleri hx serisi değil ax serisidir..
    http://www.corsair.com/products/ax750/default.aspx
    hx serisi ile ax serisi arasındaki asıl fark da verimlilik değil fan teknolojisi,sessizlik ve full modüler yapıdır..
    çünkü hx serisindeki 750w ve 850w modeller 80+silver etiketli olmasına rağmen aslında 80+gold almıştır..
    http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=25&type=2
    ama fan teknolojisi olarak malesef eski teknoloji sayılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 21 Eylül 2010; 9:04:38 >

• @rex1

Dediğiniz değerler doğrudur.Bende şu an kasa yok. Uzay montaj kullanıyorum resimdeki gibi. Aradaki mesafede 30 cm kadar. Tek sıkıntı işlemci fanı. Kasa ile işlemci fanı eksiği kaldı. Sonuç itibari ile PSU'dan memnunum. Belirttiğiniz ürünlerle zaten kıyaslanamaz. Biri Silver diğeri Gold sertifikalı. Sadece görüşümü belirttim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.