Şimdi Ara

Usta Caddy'e farklı yağ koydu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya ben de aslında böyle konularda taviz vermezdim ama nasıl boşluğuma denk geldi anlamadım. Aslında kafamdan birden şu da geçti koyduğum yağ birden inceliyor kontrol ettiğimde de incelmiş bu yağ diyorum dedim usta da öyle deyince boş bulunduk...

Peki şöyle bi sorum daha var aslında. Konulan yağ neden birden siyaha dönüyor? Çoğu yerde dizeller de böyle diye duyuyorum ama normal mi bu mesela bugün de 50 km yol geldim yağ aynı arabadan çıkan eski yağ gibi olmuş.. Sebebi nedir bunun ve normal midir gerçekten?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim ustalar böyle kafalarından uydururlar işte

adamın arabası tıkır tıkır çalışıyor motoru sorunsuz fabrika 5-30 diyor bizim efendiler yok 10-40 yok bilmemne bu adam 5-30 ile 10-40 arasındaki fiyat farkını cebe indirmek için yapmıştır kesin böyle hesaplar var hepsinin ..

gecçen sene köyde kullandığım broadway var şanzıman yağı eksilmiş herif tamamlıyalım dedi ama yap pompasında motor yağı var onla tamamlıyacak şanzıman yağını dedim olmaz motor yağı yok devamlı yapıyormuş bişey olmazmış sakın dokunma dedim böyle gıcık ukela bir tip oldu bu usta denenler...
    ıstalık el becerisi ayrı bir iş ama birde bir makinanın fabrikasının standartları var adam ona göre üretmiş bunlara riayet etmek lazım kosa vadede bişey olmaz gibi görünür uzın vadede zarar verir..

arkadaşım aç aracın el kitabını ne yağ öneriyorsa onu doldur 10-40 senin sağlam motorun için gerkesiz ve riskli olur hiç gerek yok..yağın siyahlaşması normal öyle oluyor dizellerde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 14 Temmuz 2018; 22:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

klasik usta yağı 10/40 :)

5/40 konulabilirdi
    😂 ustaların 20/50 den sonraki yeni ezberleri !

• Viskoziteyi geçsek bile 10-40 yarı sentetik bir yağ.

Tam sentetik varken tam sentetik kullanılmaz.

Eksiltme yoksa fabrika önerisine devam

Eksilme olursa 5-40 tam sentetik.

• Benim ustam'da aynısını yaptı,5-30 yerine 10-40 koydu ve aracımda şuan yağ eksiltme sorunu var ne yapabilirim?

Araç:2005 Audi A3 1.6 düz motor otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: YASNAKTP

Benim ustam'da aynısını yaptı,5-30 yerine 10-40 koydu ve aracımda şuan yağ eksiltme sorunu var ne yapabilirim?

Araç:2005 Audi A3 1.6 düz motor otomatik
    O motorlara 10/40 olur merak etmeyin vw'nin en sıradan motoru hiçbirşey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWolf

Yapma usta ya. O da castrol Dü ama yine de kötü mü dersin
    Varillerle yeniden dolum yapmıştır. Ayrıca Castrol'ün alt seviye yağları çok kötü

VW onaylı bir yağ kullanmak zorundasın motul 8100 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 15 Temmuz 2018; 1:5:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Servisler de edge kullanılıyor ben magnetec koydurdum. Bilmiyorum pek ama alt seviye de değil galiba??

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Ustam sıradan derken sağlam da demek istedin diye düşünüyorum :)

• 1.9 tdi motorlar için önerilen yağ 5w30 vw 505 01 ya da 507 00 sertifikalı olanlar. Bu sertifikası olmayan yağlar egzantirik milinin yeterince yağlanmasını sağlamaz. "Premature wear" denilen, egzantiriğin gereğinden önce aşınmasına sebep olur. Hemen görülen bir etkisi olmaz ama 500 bin gidecekse 250 bin km gider o egzantirik.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun hocam içimi rahatlattınız.
  • çok bişey olmaz. turboda düşünüldüğünde 5-30 en idealidir eksilme olsa dahi,
    liquymoly motul bunlardan kullanın bence birkaç bin kullanıp değişin.
  • Bakımlarını düzenli yaptırdığım bir önceki aracımda en son 205 bin km de yağ değiştirdik. En ufak bir eksilme yoktu. Araç 5-30 yağ kullanıyordu ve ustamın dediği bu motor bir 200 bin daha devirir başına bir iş gelmezse (hararet, bakımsızlık vs) onun da üstüne bir 200 bin daha devirir 600 bin civarı revizyon isteyebilir dedi.

Kısaca bakımını düzgün yaptırdığın bir araçta 600 bin hayal değil.

Ancak sen daha 150 binde bu motor aşınmaya başlamıştır diye yağ viskozitesini değiştirmeye başlarsan 200 binde araba motor istediğinde usta haklıymış dersin.

Milletçe bir huyumuz var. Bozulmayacak olanı zorla bozarız. Kırılmayacak olanı zorla kırarız. Böyle garip bi kafa var bizde...

• quote:

Servisler de edge kullanılıyor ben magnetec koydurdum. Bilmiyorum pek ama alt seviye de değil galiba??
    arada dağlar kadar fark var. magnatec yarı sentetik iken edge tam sentetik yani edge çok daha iyi performans gösterir. yağ sertifikanız ısrarla yarı sentetik önermiyorsa tam sentetik her zaman birincil tercih olmalıdır. yarı sentetik yağ tam sentetik için tasarlanmış motorda ciddi performans kayıplarına yol açabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 15 Temmuz 2018; 15:18:2 >
  • Bu sıcak mevsimlerde sıkıntı çıkarmaz merak etmeyin.
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu motorların 500 ü göreceğini düşünüyorum nitekim örnekleri az değil sanırım. Ama zaten motor yağını ben 10 40 koy demedim yalnız koyma diyebilirdim. İlk fırsatta değiştircem tekrar.

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Ustam peki sanayi de şurda burda edge 200 den aşağı değil ama İnternette 150ye bulunuyor bide c3 ve LL diye iki farklı yağ görünüyor fark var mı arasında ciddi?

• quote:

Ustam peki sanayi de şurda burda edge 200 den aşağı değil ama İnternette 150ye bulunuyor bide c3 ve LL diye iki farklı yağ görünüyor fark var mı arasında ciddi?
    www.hepsiburada.com
    Motul 8100 X-cess 5W40 Ultra Performance Motor Yağı 5 LT ( Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-cess-5w40-ultra-performance-motor-yagi-5-lt-uretim-tarihi-2019-p-OTCTN3389A

VW 505 onaylı tam sentetik bir yağ kullanmak zorundasınız. C2/C3/LL yazıları sertifika ile alakalı. C3 genelde adblue kullanan araçlar için uygundur.

2006 yılından Berri yağı ve orijinal bakım setini internetten alıyorum, servise ve tamirhaneye göre çok ucuza geliyor.

• Sanayi ustasını bırakın servislerde aynı şeyi yapmıyor mu çoğu zaman? Dediğiniz durumun oluşması için yağ eksilmeye başlamış olması lazım aracın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.