Şimdi Ara

ustalar anfi (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ustalar ilk olarak gösterdiğiniz ilğiye cok teşekkür ederim sizlere bir sorum olacak ben 12 voltla çalışacak bir anfi yapamak istiyorum ama internette okadar aradım bir cok devre var yanlız benim istediğim devre 12 volyla çalışıp 20wat mono ses verecek ama burası cok önemli vınıltı yapmayacak burası cok onemlı vınıltı olayı bazı arkadaslarda var onlarınkıler vınıltı yapıyor bu vınıltıyı neyle keserız ve elınde 20watlık ve 12 vıltla çalışan pcb varsa cok makpule gecer bırde nekadar boyutu nekadar ufak olursa benım için iyi tasimak içinşimdiden yanıtlarınıza teşekkür ederim..... yanıtlarınızı bekliyorum.....

• Kardeş sana önerebileceğim entegre tda 1554 yani2x22 watt ama sen sadece bunun tek kanalını kullan.vınıltı konusuna gelince eğer bu devreyi arabada kullancaksan böle bisorunla karşılaşman imkansız.ama yok ben evde çalıştırıcam diyosan o zaman işler değişir.bu tür TDA entegrelerini evde çalıştırmak için (12 voltla çalışanlar için) besleme devren yani regülen çok iyi olmalı bu entegreler araba anfisi olarak tasarlandıkları için fazla amper çekerler.2.5 A gibi bunuda ancak yüksek wattlı trafo ile telafı edebilirsin devre şemasını yolluyorum başarılar...
    AÇIKLAMALAR

TDA1554 özellikle oto teypleri için hazırlanmış ve 12V besleme gerilimi ile 4 ohmluk hoparlöre 20W güç verebilen bir entegredir. Şekilde TDA1554 ile yapılmış 2X20W amplifikatör devresi görülmektedir. Çok az dış elemanla kolayca yapılabilecek bir devredir. Bu özelliği ile bilgisayar hoparlörleri içinde uygundur. Entegre uygun büyüklükte bir soğutucuya monte edilmelidir.

MALZEME LİSTESİ
    Malzeme Değeri Katalog Adet
    Direnç [R1] 39 K, ¼ W Yok 01
    Kondansatör [C1, C2] 10 uF at 25 V Yok 02
    Kondansatör [C3] 100 uF/16 V Yok 02
    Kondansatör [C4] 47 uF at 25 V Yok 02
    Kondansatör [C5] 0.1 uF at 25 V Yok 01
    Kondansatör [C6] 2,200 uF at 25 V Yok 01
    IC [U1] TDA1554 Var 01

• quote:

vınıltı konusuna gelince eğer bu devreyi arabada kullancaksan böle bisorunla karşılaşman imkansız

bu konuda çok yanılıyorsunaraç çalışmazken tamam ama araç çalışır vaziyette iken hoparlörlerden öyle bir vınıltı alırsınki sanki amfinin içinde araba çalışıyor.bunu önlemek için kondansatör ve bobinden filtre yapmaz yada hazır alman gerekecek

tda1554 konusunda da güzel entegredir ama çok ısınır elin bile yapışır şaka bir yana ısınma sorunu fazla olan bir entegre vede distorsiyonu %10 civarında sana bu entegre yerine daha az ısınan çıkışı daha güçlü tda7375 i öneriyorum çıkışı 2x35 watt bence stereo olması mono olmasından daha iyi ama illa mono kullancam diyorsan giriş ve çıkışa birşey bağlamazsın olur biter

/>

NOT: tda1554 ve tda7375 aslında dört kanallıdır
    istediğin taktirde 4 kanal olarak kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 3 Ekim 2006; 20:25:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

quote:

vınıltı konusuna gelince eğer bu devreyi arabada kullancaksan böle bisorunla karşılaşman imkansız

bu konuda çok yanılıyorsunaraç çalışmazken tamam ama araç çalışır vaziyette iken hoparlörlerden öyle bir vınıltı alırsınki sanki amfinin içinde araba çalışıyor.bunu önlemek için kondansatör ve bobinden filtre yapmaz yada hazır alman gerekecek

tda1554 konusunda da güzel entegredir ama çok ısınır elin bile yapışır şaka bir yana ısınma sorunu fazla olan bir entegre vede distorsiyonu %10 civarında sana bu entegre yerine daha az ısınan çıkışı daha güçlü tda7375 i öneriyorum çıkışı 2x35 watt bence stereo olması mono olmasından daha iyi ama illa mono kullancam diyorsan giriş ve çıkışa birşey bağlamazsın olur biter

/>

NOT: tda1554 ve tda7375 aslında dört kanallıdır
    istediğin taktirde 4 kanal olarak kullanabilirsin

hocam stereo olan hangisi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi sesi kesiyor yardım lütfen
    14 yıl önce açıldı
    SUBWOOFER YARDIM ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.