Şimdi Ara

Ustalar bakarmısınız lütfen şu devreye??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu devrede pot alev aldı yanmaması için ne yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carissimo61 -- 19 Ekim 2006; 14:47:55 >

• Arkadaşım devrede potu yakacak bir abestlik ben göremedim. Benim tahminim siz ya devreyi hatalı kurdunuz ve ya 33 Kilo Ohmluk direnç yerine 33 ohmluk ya da daha farklı bir direnç kullandınız. Bir daha devredeki kullanılan elemanların değerlerini, özellikle R2 direncinin değerini ve devreyi kontrol edin.
  • alev aldıdan kastınız doğrudan mı yandı yoksa pot nim değere yaklaşıncamı alev alıyor açıklarmısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elektron74

Arkadaşım devrede potu yakacak bir abestlik ben göremedim. Benim tahminim siz ya devreyi hatalı kurdunuz ve ya 33 Kilo Ohmluk direnç yerine 33 ohmluk ya da daha farklı bir direnç kullandınız. Bir daha devredeki kullanılan elemanların değerlerini, özellikle R2 direncinin değerini ve devreyi kontrol edin.

elamanları tanıyorum dostum devrede bi hata yok .

quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

alev aldıdan kastınız doğrudan mı yandı yoksa pot nim değere yaklaşıncamı alev alıyor açıklarmısınız?

alev almadı tabiki sadece tüttü tabi biraksam alır dı o ayrı bi konu .
    belli bi noktada sabit durunca min veya max değerde tüttü

• potu ayarlarken tütmesinin yanında motor devrininde değiştini hatırlıyorsan devrede sorun yoktur bu durumda kond. 10n ya indirdiğinde pot un zarar görmemesi gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

potu ayarlarken tütmesinin yanında motor devrininde değiştini hatırlıyorsan devrede sorun yoktur bu durumda kond. 10n ya indirdiğinde pot un zarar görmemesi gerek...

evet motor devri değişiyordu
    ok kondansatörü 10n indirip tekrar denicem

• 220K wattlı bulabilirsenizde olur biraz daha büyükçedir. ( düşük güçlü pot kullanmaktan kaçınırsanız sorun yaşamazsınız... )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar çok acil bir bakın
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi devrede c2 yi 10n yapınca sorun gidermi yoksa direk gidip watlı pot mu alayım
  • 2sinden biri fark etmez. elinizde kond vardır diye düşünüp söylemiştim. mademki 2 durumdada malzeme almanız gerekiyor o halde çalışan devre değerlerini bozmadan wattlı bir pot almanız daha mantıklı olacaktır...
  • elimde vardı kond 2 tane hemde 1. 2.2n 2. 47n bunları önce seri bağladım taktım çalıştırdım motor normal çalıştı ve pot hiç bir görev yapmadı .
    ne ise dedim giden bi pot daha olsun . kond lardan birini çıkardım yine aynı pot görev yapmıyo. kond ları değiştirdim tekrar taktım yine aynı yine aynı acaba tekrar taksam mı diee düşünmeye başladım 100n lik kond. ama kıymayacam o pot a ..

başka önerilerinizi bekliyom
  • Potlar da degisik degisik guclerdedir. Biraz irisini alin.
  • pot çalışmadığına göre kond üzerindeki gerilim diac gerilimine yükselemiyor demekki. bu durumda çalışan devre değerlerindeki potu wattlı başka bir pot ile değiştirmek gerek. farklı şeylerde yapılabilir fakat yine en başa yani pot yanıyor olayına geri döneriz hiçbir anlamı olmaz. potu değiştirelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.