Şimdi Ara

Üstün Performans Pc Yapıyorum yardım++ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Xreas

quote:

Orijinalden alıntı: canatila19

Ti bence parasini haketmiyor 1 tane 780 alip ilerde sli yaparsiniz

760x2 yanihttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx760x2-rog-mars-gddr5-4gb-512bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html

gördüğüm bütün 780lerden daha iyi gibi görünüyor ama..

Daha iyi gibi gözüküyor ama sonuçta sli moduna benzer bir mantıkla çalışıyor. Hiç de mantıklı bir tercih değil, her zaman tek gpu çift gpu'dan daha mantıklıdır performans yakın ise.
    Bu arada Mars piyasaya çıktığında 1000 dolardı diye hatırlıyorum fiyatı düşmüş. O zamanlar çok daha mantıksızdı ama hala mantıksız bir tercih.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreas

quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Auditoré

O anakartı aldıktan sonra ayrı bir ses kartı almanız bana gereksiz gibi geldi.

Anakarty arastirdim gayet güzel performansi varmis ama içinde dahili ses karti mi var? Öyleyse bu gözümden kaçmis

İçindeki ses kartı yongası sizi emin olun çok tatmin edecektir.
  • Xreas kullanıcısına yanıt
    hocam 780 ti tercih edin ekran kartında bana sorar olacaksanız
    İşlemci INTEL Core i7-4930K SR1AT, 3.40GHz, 12MB L3, DDR3, 22nm, LGA2011, s... 598,49USD %18 1486,10TL
    İşlemci soğutucusu CORSAIR CW-9060009-WW Hydro Serisi H100i Extreme Performans Sıvı 137,00USD %18 340,17TL
    Bellek GSKILL F3-2400C10D-16GTX G.SKILL Trident X DDR3-2400Mhz CL10 16GB (... 225,00USD %18 558,69TL
    Kasa CORSAIR CC-9011035-WW OBSIDIAN 750D USB3.0 FULL-TOWER Pencereli Güç... 172,89USD %18 429,31TL (daha sade ama amaca uygun)
    Güç kaynağı (Ön sipariş) EVGA SuperNOVA 1300 G2 1300W 80+ GOLD tak çıkar... 285,00USD %18 707,67TL (sisteme 1000w üstüne gerek yok ama uzun vadede işine yarar )
    inventus
    TOPLAM TUTAR 3521,94TL

GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı (farklı markalar olabilir mesela ben zotac kullanıyorum gayet memnunum)
    RampageIVExtreme Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart (black 200 tl+)
    250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD (120 ye düşürülebilir)
    3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (1 tb düşürülebilir)
    vatan
    3.674,47 TL

kasa psu konusunda 1200 lirayı gözden çıkardıysan bu ikiliyi daha mantıklı buluyorum ben.
    ses kartı ve blurayi de eklersen 7500 liraya falan geliyo senin kurduğun sistem de 7000 gibi birşey yapıyo. bazı parçalardan kırpıp diğer parçalara ekleyebilirsin ya da kırpıp bütçeni düşürebilirsin.
    ufak bir not: parçalardan çoğunu kendim kullanmadım atıp tutucak arkadaşlar boşuna mevzu yaratmasın yani zaten kurulmak istenen sistemin temel bileşenlerinde fark yok. kurulu sistemlerin testleri-inceleme videoları ve yazıları üzerinden giderek yardımcı olmak istedim (ekran kartı kasa sıvı soğutma ve ve depolama birimlerini kullanma-inceleme şansım oldu sadece)

Hocam yorumu yazdım yazdım sildim. Baştan aşağı saçma sapan bir sistem. Ne bir uyumluluk var ne de F/P dengesi mevcut... Bi kere o GPU nedir bu bütçeye? Hadi onu geçtim, bu bütçeye 2k ya da 120hz monitör ve onu besleyecek bir GPU lazımken siz neredeyse mouse a yatirdiğiniz bütçe kadar monitör bütçesi ayırmışsınız...

O işlemciye neden gereksinim duydunuz. 1100W nedir hocam 3way titan slı mi yapıyorsunuz? Olmamış...

EDIT: Hocam 7500TL civarı bütçeniz var sanirim. O bütçeyle size battlestation kurarım... Sistem isteğinde bulunursaniz yardımcı olurum fakat bu yazdıklarınızı düzeltmeye kalksak sabaha kadar uğraşırız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgn13 -- 28 Mayıs 2014; 14:49:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

Hocam yorumu yazdım yazdım sildim. Baştan aşağı saçma sapan bir sistem. Ne bir uyumluluk var ne de F/P dengesi mevcut... Bi kere o GPU nedir bu bütçeye? Hadi onu geçtim, bu bütçeye 2k ya da 120hz monitör ve onu besleyecek bir GPU lazımken siz neredeyse mouse a yatirdiğiniz bütçe kadar monitör bütçesi ayırmışsınız...

O işlemciye neden gereksinim duydunuz. 1100W nedir hocam 3way titan slı mi yapıyorsunuz? Olmamış...

EDIT: Hocam 7500TL civarı bütçeniz var sanirim. O bütçeyle size battlestation kurarım... Sistem isteğinde bulunursaniz yardımcı olurum fakat bu yazdıklarınızı düzeltmeye kalksak sabaha kadar uğraşırız...

hocam 144 hz monitörü mevcut arkadaşın yanlışlık olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRealTerrorist

quote:

Benim hatam. Ben monitöre girip incelemeden ASUS VX238H-W sandım...

Öte yandan o gpu ile o monitörün de hakkı verilemez birçok oyunda...

o sisteme 2k monitör, 780ti (hafif O.C) ile devam etmek çok daha mantıklı. Bu bütçe için o bileşenler hatalı seçim..

Edit: hatta bana kalirsa 4500TL gibi bir bütçe GPU ve 120Hz 2k monitöre ayırılırsa 780Ti SLI +https://www.asus.com/us/News/xXtX0FNhXQWPrry7 alınabilir... Bu sistemin vereceği performans ve görsel şöleni, üstteki sistem ile yakalamak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgn13 -- 28 Mayıs 2014; 15:16:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaRealTerrorist

quote:

Benim hatam. Ben monitöre girip incelemeden ASUS VX238H-W sandım...

Öte yandan o gpu ile o monitörün de hakkı verilemez birçok oyunda...

o sisteme 2k monitör, 780ti (hafif O.C) ile devam etmek çok daha mantıklı. Bu bütçe için o bileşenler hatalı seçim..

Edit: hatta bana kalirsa 4500TL gibi bir bütçe GPU ve 120Hz 2k monitöre ayırılırsa 780Ti SLI +https://www.asus.com/us/News/xXtX0FNhXQWPrry7 alınabilir... Bu sistemin vereceği performans ve görsel şöleni, üstteki sistem ile yakalamak imkansız.

evet şuan çoğu yorumu okudum benim aklımda değişmeyi düşünmediğim bi kaç bilgisayar elemanı var. onlarda dışında evet revizyon şart gibi duruyor. 780ti ekran kartı almak şuan aklımda ekran kartımı değiştirdim ama işlemcimle anakartım gayet iyi gibi görünüyor. Ama bu attığım monitor yaklaşık 2.200 tl civarında seyrediyor. ve trde satış yeride göremedim. bence gereksiz pahalı benim monitorle aralarında resolution farkı ve ekran büyüklüğünden başka bir farkları yok.

Hocam broadwell geliyor. Birçok yenilik sunuyor. Bence 2011 almayın. z97 ye yönelin 4770K işlemci ile harikalar yaratın. Ram olarak G.SKILL ripjaws cl9 alabilirsiniz. SSD için samsun pro serisi seçin.

HDD olarak blue yerine black almanız daha iyi olur. O monitör sizinkinden çok daha iyi. G sync teknolojisi destekli bir monitör. Öte yandan sizinki de şarlar dahilinde çok iyi bir F/P ürünü. 780Ti kesinlikle doğru seçim olacaktır.

Bu arada mevcut yapıdaki sata hızı z97 anakart ve broadwell cpular ile artacağı için, ssdlerin bottleneck problemi ortadan kalkacak... 1100W PSU çok çok fazla. Corsair, Seasonic, Fractal Design gibi firmalarin gold serisi 800w civarı PSU ları işinizi görecektir.

Bu sisteme mümkünse modüler psu seçmenizi öneririm. Öte yandan CASE seçerken de sessiz, serin çalışabilecek kasa seçmeniz iyi olur. İleride custom sıvı soğutma düşünürseniz, FullTower kasa seçmenizde fayda var.

Şu anda aklima gelenler bunlar. Eğer bir sorunuz olursa, cevap vermekten mutluluk duyarim.

Hayırlı olsun...

• TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    malesef gelmediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

malesef gelmediler

Yok artik bence onlar bi kenarda birinin elini ilistirip gorevlilere firca atacagin ani bekliyor

• TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    Arada "arg-ist hoca" olduğundan elim kolum bağlı..
    İtiraf ediyorum; ben ürün beklemekten baya sıkıldım, hatta canından bezdim, dile kolay 2 ay

• quote:

Hocam broadwell geliyor. Birçok yenilik sunuyor. Bence 2011 almayın. z97 ye yönelin 4770K işlemci ile harikalar yaratın. Ram olarak G.SKILL ripjaws cl9 alabilirsiniz. SSD için samsun pro serisi seçin.

HDD olarak blue yerine black almanız daha iyi olur. O monitör sizinkinden çok daha iyi. G sync teknolojisi destekli bir monitör. Öte yandan sizinki de şarlar dahilinde çok iyi bir F/P ürünü. 780Ti kesinlikle doğru seçim olacaktır.

Bu arada mevcut yapıdaki sata hızı z97 anakart ve broadwell cpular ile artacağı için, ssdlerin bottleneck problemi ortadan kalkacak... 1100W PSU çok çok fazla. Corsair, Seasonic, Fractal Design gibi firmalarin gold serisi 800w civarı PSU ları işinizi görecektir.

Bu sisteme mümkünse modüler psu seçmenizi öneririm. Öte yandan CASE seçerken de sessiz, serin çalışabilecek kasa seçmeniz iyi olur. İleride custom sıvı soğutma düşünürseniz, FullTower kasa seçmenizde fayda var.

Şu anda aklima gelenler bunlar. Eğer bir sorunuz olursa, cevap vermekten mutluluk duyarim.

Hayırlı olsun...

çok teşekkürler gerçekten ilgilisiniz. şimdi bu işlerden gerçekten anlayan bir abim bana bir sistem toplucak bakalım onun +ları ne olucak sizin eksi gördüğünüz ne var onları tartıştıktan sonra bir karar verip ürünleri siparişe koyucam

• Referans tasarım olmayan nvidia öneririm.
  • konu güncellendi.
  • Konu zıplatrım ama noldu sistemin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.