Degerli arkadaşlar bir konuda yetkilileri, sektörü ve kullanıcıları uyarmak istiyorum. Sektörden olanlar benim step markası ile Türkiye de ilk toroidal (simit ) tankları ürettiğimi bilirler, ürtimde kullanılan bu makinelerin kiraya verilerek Antalya dan Konya ya taşınması sonucu üretim yapan Step aş ile aramızda başlayan hukuki bir süreç neticesi usulsüz uygulamalar yapan Step aş yetkilileri yaptıkları hataları acilen düzelltmeleri gerekmekte. Şöyleki, Avrupada 2000 yılında uygulamaya alınan ve ülkemizde de 2005 yılından itibaren uygulanmaya başlanan ECE R 67-01 standartları üretimde kullanılan makine ve ekipmanlar, üretim prosesi denetlendikten sonra, üretilen ürünün standartlar çerçevesinde yapılması gereken testlerden olumlu geçmesi halinde olumlu olan ürünlerİ için ÜRTİMİ YAPAN FİRMAYA verilen bir belgedir ve bu belge HER FİRMAYA ÖZEL ve ürettiği ürün gurubuna göre belgelendirilir. BU BELGE BAŞKA FİRMALARA KULLANDIRILAMAZ, FASON ÜRETİM YAPTIRILAMAZ, BU BELGEYİ KULLANDIRAN FİMANIN BELGELERİ İPTAL EDİLİR ÜRETİMİ DURDURULUR VE CEZAİ İŞLEM UYGULANIR. Belgelendirilen bu ürünlerin tamamıdan bir aksam listesi oluşturulur ve buna dayalı araç tadilat projeleri onaylanır. bu sebep ile ECE R 67-01 belgesine sahip olmayan bir ürün kullanılamaz ve BELGELİ bu malzemelerin denetimi de sızdırmazlık diye adlandırlan kontrolde makine mühendisler odası tarfından yapılmış olur. Buraya kadar olanı sektörde olanlar zaten biliyor, ancak aramızdaki hukuki süreç nedeni ile Step aş nin sanki kendisi üretiyormuş gibi MERİDYEN ALTERNATİF YAKIT SİSTEMLERİ LTD ŞTİ adlı şirkette üretilen tankların üzerine belge nolarının basılmasına göz yumarak ilgili her kesi yanıltıyorlar. Aksam listelerinde üretici Step aş, belgeler ve garanti belgeleri de Step aş ancak Step aş nin ne fabrikası ne üretim hattı ne de çalışan birtek elemanı bulunmuyor ve sekiz aydır piyasaya yönetmeliklere aykırı tank sürülüyor. Yetkili mercilere de bu konuda şikayetlerimi bildirdim ve eminim en hızlı şekilde bu sorunu çözüme kavuşturacak ve gereken yaptırımı ilgili kişilere uygulayacaklardır. Bahsettigimiz bir lpg tankı ve sekiz aydır üretilen ve kullanılan bu tankların sorumluluğu birileri tarafından alınmalı, bu gün içerisi boşaltılmış Step Aş, nin belgelerine ihtiyaç kalmadığı zaman şirket hiç ilgisi ve sorumluluğu olmayan kişilere devir edilirse ve bu dönemde üretilen tanklarda bir sorun yaşanır ise bunun sorumluluğunu kim alacak, hesabını kim verecek. Buradan Step Aş yetkililerine sesleniyorum aramızdaki hukuki problem sebebi ile hayati önem arz eden konularda insanları kandırmayın, size güvenerek yıllardır tanklarınızı kullanan müşterilerinizi zor durumda bırakmayın, sizden bu ürünleri alan bu firmalara siz çok şey borçlusunuz, onları magdur etmeyin ve sorumluluğunuzu yerine getirin, insanların hesap sorma hakları olduğunu, bu ülkede tüketici haklarının korunduğunu ve bunların hesabının sorulacagını unutmayın ve kamu oyuna bir cevap verin. marka devri yaparak insanları kandıramazsınız, belge devri yaptıysanız bunu ispatlamak zorundasınız, belge devri yapmışsanız dahi bu devri yapıncaya kadar başka bir şirkette üretim yapıp sattığınız tankların sorumluluğunu almak zorundasınız, aksam listelerineki üretici firma değişikliği olmadan, garanti belgesi değişmeden sorumluluk sahibi belli olmadan insanları kandıramazsınız. İtalya dan ithal etmekte iken 2001 yılında bir TÜRK tankının kalitesini İtaya ve Avrupa ya kabul ettiren bir kişi iken benim de sebep olduğum bu olumsuzlıktan dolayı siz değerli meslektaşlarım ve kullanıcılardan özür diliyorum, iki firma arasında yaşanan bu hukuki süreçten umarım kimse zarar görmez ve umarım STEP AŞ yetkilileri YETKİSİZ ÜRETİM YAPAN MERİDYEN ALTERNATİF YAKIT SİSTEMLERİ LTD ŞTİ NİN ASLINDA KENDİ FİRMALARI OLDUĞUNU KABUL EDEREK SORUMLULUĞUDA ÜZERİNE ALMIŞ OLUR. SAYGILARIMLA Tayfun HADİMLİ
demekki step marka tank alınmayacak, montaj yaptıracak eş-dost da uyarılacak...