Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem ( REHİNLİ ARAÇ SATIŞI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
63.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında başlık ne kadar doğru bilmiyorum, bu yöntemle karşılaşanlar olmuş olabilir.

Temiz bir araca piyasa fiyatının altında fiyat veriyorlar ve satıcı kendisinin iş yeri sahibi olduğunu söylüyor.

Aracı görmeye gidiyorsunuz, araç çok güzel temiz bakımlı ve fiyatı çok iyi

AMA

araç üzerinde rehin var, alırken banka kredili alınmış ve bankaya rehinli.

satıcı siz rehni kaldırın benim şuan nakit sıkıntım var size senet vereyim diyor, ama işin arkası var.

satıcı 5-10 kişi ile anlaşmış ve bunlara senet vermiş kendini onlara borçlu göstermiş ve bu kişilerde mahkemeye başvurmuş, tabi hepsi anlaşmalı.

adamın üzerinde mal yok, benim dediği dükkanda kira, araç üzerinde mevcut bir rehin olduğu için alacaklılar sıraya giriyor ve aracın üzerindeki rehin kalkar kalkmaz ikinci alacaklı üzerine rehinleniyor araç, ikinciyi kaldırsanız üçüncü alacaklı üzerine rehinlenecek.

elinizde senet var mahkemeye gidip adamı icraya verseniz zaten hazırda bekleyen 5-10 kişi var onların borcu tahsil edilmeden size sıra gelmiyor.

Geçenlerde bir kaç defa konu açmıştım yeni araç alacağım diye, satıcıyla anlaştık sonra bana araçta rehin var dedi ve yukardaki senaryoyu önüme sundu, sen rehni kaldır ben sana senet vereyim. Çevremde bir kaç defa elinde senet olmasına rağmen alacağını tahsil edemeyen tanıdıklarım olduğu için biraz tereddüt ettim ve bende satıcıya şunu teklif ettim.

Rehin ne kadar, 15.000 TL, gidin 15.000 TL lik bir aylık kredi çekin kredi faizi neyse ben vereceğim ( masrafı falan derken 800 TL oluyor ) satıcı haifiten yan çizmeye başladı benim zaten kredi borcum var, eşiniz alsın babanız alsın ortağınız alsın hepsine hayır dedi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bahsettiğim aracın ilanı bi hafta kadar yoktu bugün tekrar yayına girmiş ve indirim yapmışlar, daha önce 76.000 olan araç şuan 71.500 e satılık.

Arkadaşlar aman diyeyim rehinli araç alırken çok ama çok dikkatli olun.

Olduda rehinli araç almak istediniz burda size bir tavsiyem olacak.

Araç sahibine şu teklifi sunun, bankadan kredi alın faizini ben vereceğim, eğer kendisi alamıyorsa eşi kardeşi bir akrabası alsın gitsin rehni kaldırsın.

Ben araştırdım, bir aylık 50.000 TL krediyi sabah çekin ve 3-4 saat sonra ödemeye gidin ( dosya masrafları hariç ) günlük faizi 50 tl - 100 tl arası değişiyor.
    Dosya masrafları ise 250 - 400 TL arası değişiyor, sonuç olarak size toplamda en fazla 750 TL gibi bir ekstrası olur ama içiniz rahat kafanız rahat olur.

Ayrıca satışı almadan para vermekten çekiniyorsanız bankada şöyle bir çözüm var.

siz ve satıcı bankaya gidiyorsunuz, bankaya ben bu kişiden araba alacağım hesabımdan şu kadar TL yi bu kişi adına açığa alın diyorsunuz, banka size bir dekont veriyor, notere gidip satışı alıyorsunuz ve bankaya gidip tamam satış yapıldı parayı aktarın diyorsunuz,

olduda bir olumsuzluk çıktı

1- satış yapılmadı, bankaya gidiyorsunuz satış olmadı diyorsunuz, banka teyit almak için satıcıyı arıyor, satıcıda satış yapılmadı derse para hesabınıza geri geliyor

2- satış yapılmadı, satıcı sizden önce bankaya gitti satış oldu derse, banka sizi arıyor satış oldu mu diye, siz olmadı derseniz banka satıcıya, satış olmamış evrakların nerde kanıtla satış olduğunu diyor, ortada bir evrak olmadığı için para yine hesabınıza geri yatıyor

3- satış yapıldı, siz kötü niyetlisiniz bankaya satış olmadı dediniz, banka bu sefer satıcıyı arıyor, satıcı satış oldu diyor, banka evrakları getir diyor, satıcı bankaya evrakları veriyor ve parasını alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 1 Mart 2014; 16:44:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EE6EF2C69

Şeytanın aklına gelmez böyle olay. Zekalarını başka işler için kullansalar şimdiye marsa gitmişler
    Her zaman derim, üç kuruş fazla olsun ama düzgün iş olsun...

Dikkat edin, uzak durun, çarpılmayın. Bu sistemde mağdurun hakkı yok, hep suçlunun hakkı var...

DİKKAT !!
    Yapay Zekanın Yanıtı

Rehinli Araç Satışı: Bilmeniz Gerekenler

Rehinli araç, üzerinde başka bir kişi veya kuruma borç nedeniyle ipotek bulunan bir araçtır. Rehinli araç satışına ilişkin işlemler, Rehinli Araç Satışı Genel Tebliği kapsamında düzenlenmektedir.

Rehinli Araç Satışı Nasıl Yapılır?

Rehinli araç satış işlemleri, noter aracılığıyla yapılmak zorundadır. Satış işlemi sırasında şu belgelerin ibraz edilmesi gerekir:

• Araç ruhsatı
    • Araç tescil belgesi
    • Rehin belgesi
    • Satış sözleşmesi
    • Tarafların kimlik belgeleri

Noterde düzenlenen satış sözleşmesi, rehin alacaklısına da bildirilir. Rehin alacaklısı, satış işlemine 60 gün içinde itiraz etmezse, satış işlemi tamamlanır.

Rehinli Araç Satışı Yapılır mı?

Evet, rehinli araçlar satılabilir. Ancak, satış işlemi yukarıda belirtildiği şekilde noter aracılığıyla yapılmalıdır. Aksi takdirde, satış işlemi geçersiz sayılır.

Noterden Rehinli Araç Satışı

Rehinli araç satışı, noter tarafından düzenlenen satış sözleşmesi ile gerçekleştirilir. Noter, satış işleminde tarafların kimliklerini kontrol eder, belgelerin uygunluğunu inceler ve satış sözleşmesini düzenler.

Rehinli Araç Nedir?

Rehinli araç, bir borç karşılığı olarak üçüncü bir kişi veya kuruma ipotek konulan araçtır. İpotek işlemi, araç üzerinde alacak hakkı tanır ve borç ödenmediği sürece alacaklı, araca el koyma hakkına sahiptir.

Önemli Not: Rehinli araç satın almadan önce, aracın rehin koşullarını ve alacağın miktarını öğrenmek önemlidir. Rehinli araç satışı, dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şeytanın aklına gelmez böyle olay. Zekalarını başka işler için kullansalar şimdiye marsa gitmişler
  • quote:

Şeytanın aklına gelmez böyle olay. Zekalarını başka işler için kullansalar şimdiye marsa gitmişler
    Her zaman derim, üç kuruş fazla olsun ama düzgün iş olsun...

Dikkat edin, uzak durun, çarpılmayın. Bu sistemde mağdurun hakkı yok, hep suçlunun hakkı var...

DİKKAT !!
  • quote:

Brezilya dizisi mübarek, insan akıllı olacak herkese inanmayacak.
  • mumenu kullanıcısına yanıt
    Konu ile senin imzan ne kadarda örtüşmekte... Deveyi yardan atlatan bir tutam ot'tur derler... Üç kuruşa tamah etmeyeceksin, kanmayacaksın...

Devir kötü, kolla cüzdanı !!

• quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Konu ile senin imzan ne kadarda örtüşmekte... Deveyi yardan atlatan bir tutam ot'tur derler... Üç kuruşa tamah etmeyeceksin, kanmayacaksın...

Evet hocam iyi tespit
  • quote:

Memleket çakal sürüsü.. kimseye güven yok bu devirde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet ile araç satışı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

adamın ilan no sunu versene, bide ben arıyem :)))))
  • terazi43 kullanıcısına yanıt
    Harika fikir, buradan organize olup arayalım uyanık vatandaşı, ağzının suyu biraz fazla aksın...

• Yan çizer tabi... benzer şekilde üzerine Hiçbisiy olmayan birinden alacağım karsiliginda senet almıştım. Tahsilat olmayinca tabi öğrendik üzerine bişey olmadığını. Adam x5 kullaniyordu. Hersey eşinin dostunun üzerine. Farklı yöntemler ile tahsil ettik...

Aman diyim. Senet cok sakat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Yan çizer tabi... benzer şekilde üzerine Hiçbisiy olmayan birinden alacağım karsiliginda senet almıştım. Tahsilat olmayinca tabi öğrendik üzerine bişey olmadığını. Adam x5 kullaniyordu. Hersey eşinin dostunun üzerine. Farklı yöntemler ile tahsil ettik...

Aman diyim. Senet cok sakat.
    sıfır arabada bile hile varken 2. elde herkes tilki olmuş.
  • quote:

Harika fikir, buradan organize olup arayalım uyanık vatandaşı, ağzının suyu biraz fazla aksın...

Geçenlerde bir başlık vardı forumda Ben "sakın başka birisinin kredisini kapatmayın Gitsin kendi kapatsın Sonra siz satış alın" dediğimde bir çok kişi benden farklı düşünmüştü Hatta bir arkadaş "Bu kadar kasarsanız araç alım satımı yapamazsınız Gidin 0km alın" demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Geçenlerde bir başlık vardı forumda Ben "sakın başka birisinin kredisini kapatmayın Gitsin kendi kapatsın Sonra siz satış alın" dediğimde bir çok kişi benden farklı düşünmüştü Hatta bir arkadaş "Bu kadar kasarsanız araç alım satımı yapamazsınız Gidin 0km alın" demişti

Alıntıları Göster
    Elhamdülillah her türlü 3 kağıt, hırsızlık bizde.
  • böyle alışverişden anlamadan çekmiş senetmiş onlara giren zaten hıyardır ve haketmiştir..

• quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

böyle alışverişden anlamadan çekmiş senetmiş onlara giren zaten hıyardır ve haketmiştir..

Bilgimiz oldukça bu tür yöntemlerden kaçınabiliriz..Bilgilendirme için Teşekkürler..Memleketin 3 tarafı deniz 4 tarafı ÜÇKAĞITÇI olmuş...
  • Senet sepet işi yaş. Peşin para ile alir-satarim devrinide hemen alır yada devrederim.

• Bu şerefsiz lerin nüfus kâğıtlarında müslüman yazar,birde

• quote:

Orijinalden alıntı: sile

Bu şerefsiz lerin nüfus kâğıtlarında müslüman yazar,birde
    Ben de efnaftan aldım.

Beraber expertis yaptırdık, eğer birşey çıkarsa ben ödeyeceğim dedi,

Noter satışını yapalım ondan sonra parayı verirsin dedi,

Paranın bir kısmını sonra versek olur mu dedik olur dedi(15 gün sonra verdik),

Eğer arabadan memnun kalmazsan 3 aya kadar gel paranı geri vereyim dedi,

Arabayı verirken benzin attı :)

Bunu neden yazdım? Bu memlekette çiğ süt emmiş insanlar kadar namuslu insanlar da var. Bence iyi olanlarının da örneklerini vermek lazım. Millet hep dolandırıcıları örnek alır oldu. Malını satarken ayıbını gizleyen, km düşüren ve bunu herkes yapıyor diye içini rahatlatan insanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadri61

Ben de efnaftan aldım.

Beraber expertis yaptırdık, eğer birşey çıkarsa ben ödeyeceğim dedi,

Noter satışını yapalım ondan sonra parayı verirsin dedi,

Paranın bir kısmını sonra versek olur mu dedik olur dedi(15 gün sonra verdik),

Eğer arabadan memnun kalmazsan 3 aya kadar gel paranı geri vereyim dedi,

Arabayı verirken benzin attı :)

Bunu neden yazdım? Bu memlekette çiğ süt emmiş insanlar kadar namuslu insanlar da var. Bence iyi olanlarının da örneklerini vermek lazım. Millet hep dolandırıcıları örnek alır oldu. Malını satarken ayıbını gizleyen, km düşüren ve bunu herkes yapıyor diye içini rahatlatan insanlar var.

Alıntıları Göster
    Binbabalılar..

• Boyle satışlara bulaşmayın kesinlikle.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.