Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem ( REHİNLİ ARAÇ SATIŞI ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
5
Favori
63.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba alırken plakasını e devletten sorgulayın. rehin varsa hiç bakmaya gitmeyin. piyasada yığınla araba var.
    ayrıca arabanın ruhsat tarihi 1 yıldan az ise de uzak durmaya çalışın.
  • Büyük ihtimal temiz kalpli saf bir vatandaşı dolandıracaklar nedense bu tip insanların işide rast gider.
  • Bende o konuya yorum yapmıştım.Çok iyi düşünmüşsünüz,bu rehin olayını nasıl anladınız ? Adamın sicilini mi,sorguladınız yoksa varsayımlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Her zaman derim, üç kuruş fazla olsun ama düzgün iş olsun...

Dikkat edin, uzak durun, çarpılmayın. Bu sistemde mağdurun hakkı yok, hep suçlunun hakkı var...

DİKKAT !!

• millet sahtekar olmuş olan garibana oluyor
  • Kendi aracimi sattigim gun aliciyi biraz beklettim. Ve o gun arabanin tum eksiklerini yaptirip verdim. 500 tl masraf yapip verdim. Alıcının anlayacagi turden de degildi. Size ve kendime duam : siz nasil bir saticiysaniz Allah da karsiniza oyle saticilari cikarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse malını durduk yerde ucuza satmaz. 3 5 kar edeyim derken 50 100 zarar etmemek için temiz algülüm ver gülüm alışveriş eniyisidir.
  • Bir arkadaşımın babası, araba alırken değil de, çalıştığı şirket ile böyle bir sorunu olmuş, adam(şirket sahibi) bütün akrabalarına senet vermiş (tabi anlaşmalı her şey), en son da benim arkadaşın babasına vermiş bir senet, babasının senetinin ödenmesi için önce bütün akrabaların senetleri ödenecek de vuhuu.. Mahkemeydi vs bir sürü uğraşıyorlar ama, kaç yıl sonra alır o parayı kim bilir..

Konu yukarıda kalsın hep.
  • Kendini zeki zanneden şark kurnazları oldukça bu ahlaksız adamlar var olacaktır. Sen 2 bin tl'lık telefonu 800 tl'ye almaya çalışırsan başına gelecekleri kabullenmek zorundasın.

Mesela bir dönem İstanbul'da benzinliklerde karşılaştığım tipler vardı. Elinde çalıntı olduğu gayet malum pioneer,alpine teypler camdan uzatırlardı, Abi kaç tl verirsin buna? derlerdi. Camdan indirme malın hırsızlık malı ya da en masum ihtimalle çakma mal olduğunu farketmeyecek kimse yoktur, ama birilerinin canının acıdığını bile bile ya da ''pioneer teyp 50 tl vay anasını yaşadık'' diye o malı satın alanlara hiç acımayacaksın arkadaş. Umarım aldıkları mal kolayca bozuluyordur
  • Güzel bilgi. İnsan araba almaya korkuyor artık
  • Eğitimde, kültürde, teknolojide, bilimde olmasada şerefsizlikte, dolandırıcılıkta ve yalakalıkta dünya standartlarını belirliyoruz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konu ile senin imzan ne kadarda örtüşmekte... Deveyi yardan atlatan bir tutam ot'tur derler... Üç kuruşa tamah etmeyeceksin, kanmayacaksın...

Devir kötü, kolla cüzdanı !!

İnternette kedidir o kedi lafını çok gördüm de Bedri Rahmi Eyüboğluna saygıyla diyorum ki
    Keçidir o keçi

• Ikinci el araba almak kâbus..

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

Konu ile senin imzan ne kadarda örtüşmekte... Deveyi yardan atlatan bir tutam ot'tur derler... Üç kuruşa tamah etmeyeceksin, kanmayacaksın...

Devir kötü, kolla cüzdanı !!

İnternette kedidir o kedi lafını çok gördüm de Bedri Rahmi Eyüboğluna saygıyla diyorum ki
    Keçidir o keçi

Evet haklısın, Keçiydi di mi o atlayan...

• Aslında bankaya borcu kapatmadan önce, alıcının adına aracı satmak üzere vekalet istenmesi senetten daha sağlıklı olurmuş.
  • Vekalet iptal edilebilir siz satışı almadan önce.

Doğrusu şudur; trafik tescile gidilir, kaç tane rehin ve hak sahibi varsa öğrenilir.

Sonra bankaya gidilir, 300-400 masraf edilerek ipotekin devri sağlanır, banka borcu sizin adınıza geçer. Notere gidilir devir yapılır, bankaya gidilir borç ödenir, trafiğe gidilir ruhsat temiz halde alınır.

ya da daha masrafsızı var. Trafiğe gidilir, rehin ve hak sahipleri öğrenilir. Bankadan başka alacaklı yoksa adama senet imzalatılır, senet trafik tescile işletilir, alacak sırasına girilir. Bankaya gidilir, borç ödenir. Notere gidilir, alacaklı alacağına mukabil aracı aldığını beyan eder, satıcı devri verir. Trafikten temiz şekilde ruhsat gelir.

Elbette ki borcu olan araç alınır. Ama bilginiz varsa alınır, yoksa suistimale açık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar kötü niyetli olmayın bence, benim aracımda banka ipotekliydi ve satmak zorunda kaldığımda alıcıya açık açık söyledim.alıcı da bankaya gidip ödeyelim dedi.gittik krediyi kapattık tam aracı verecekken lpg nedeniyle bir sıkıntı çıktı alıcı arkadaş 2 gün daha beklemek zorunda kaldı ama aracı teslim ettim.böyle insanlar da çok. ayrıca 2 gün geç aldığı için yaşadığım mahçubiyet bana ömrümden ömür götürttü
  • arkadaşlar birde noterde yapılan dolandırıcılık yöntemi var. böyle bir haber okumuştum.

özetle şöyle; notere kadar herşey çok güzel araç üzerinde herhangi bir rehin veya haciz yok. noter günü rehin kararını emniyete gönderiyorlar ve bekliyorlar. siz notere gidiyorsunuz herşey güzel noter görevlisi aracı sistemden kontrol ediyor, araçta problem yok, evraklarınız hazırlanıyor. işte kritik nokta burası. bu aşamada parayı verdiğiniz anda, daha imzalar atılmadan, alo diyorlar ve emniyete ki iş takipçileri mevcut rehin kararını hemen araç üzerine işletiyor. iş işten geçiyor. evraklarınız imzalandıktan sonra bile satış geçerli değilmiş. çünkü araç rehinliyken satılmış oluyormuş ve hukuken satış geçerli değilmiş. zaten bu tür satışlarıda vekalet ile 3. şahıslara yaptırıyorlarmış. elden para verdiyseniz veya vekilin hesabına havale yaptıysanız vekili arayında bulun bakalım bulabilirseniz. bulsanızda artık muhatabınız vekil.

2. el araç alırken, ARAÇ SAHİBİ KİM GÖZÜKÜYORSA (ŞİRKET VEYA ŞAHIS) MUTLAKA ONUN KENDİ ADINA BİR HESABA BANKADAN HAVALE YAPIN. 3. şahısların hesabına vekil bile olsa yapmayın. aman dikkat. herkes dolandırıcı olacak diye söylemiyorum. kendinizi sağlama alın. muhatabınız belli olsun.

bir tanıdığım benzer bir durum yaşadı. bulunduğu il dışından başka bir ilden galeriden araç aldı. herhangi bir üç kağıt veya dolandırıcılık gibi bir olay yok. aracın satışı falan herşey normal ve hukuki. çokta ilgilenmiş galerici sağolsun. aracı aldığı ertesi gün kendi şehrinde plaka değişikliği için başvuruda bulunup evraklarını iş takipçisine bırakıyor. iş takipçisinden akşam bir telefon alıyor.

ŞOK! ŞOK! ŞOK! ARACIN ÜZERİNDE HACİZ GÖZÜKÜYOR. plaka ve ruhsat işlemleri satış olmasına rağmen yapılamıyor.

sonra olayın aslı anlaşılıyor. galericinin kendi üzerine alarak satışını yaptığı başka araçlardan birisi çalınmış. çalınan o araç sahte belgelerle satılmasın diye galerici bir arkadaşına borçluymuş ve borcunu ödememiş gibi bir durum oluşturup, üzerindeki bütün araçlarına bu arkadaşı tarafından haciz koydurmuş. tanıdığım beğendiği aracı almadan önce tüm araçlar üzerindeki hacizi geri çekmişler. daha sonra nasıl olsa araç satıldı ve diğer çalıntı araç riske girmesin diye ilgili emniyette bekleyen haciz kararını yeniden devreye sokmuşlar. ancak araç plakası değişmediği, noter satış bilgisi hemen emniyete ulaşmadığı ve araç halen ilgili emniyette galerici üstüne gözüktüğü için tanıdığıma sattıkları aracada haciz tekrar gelmiş. bu durumu kendilerine bildirilince, galerici ve arkadaşı bizzat ilgili emniyete satış sözleşmesini götürerek ve satışın haciz yokken bilgileri dahilinde yaptığını belirtilerek olayı hemen çözmüşler. ya dolandırıcı olsalardı. uğraşdur.

özetle; ortam kötü en iyi sistemin bile açıklarını arayan dolandırıcılar var, atasözünde söylendiği gibi; "eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım." yoksa eşşekten olunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 16 Şubat 2014; 20:22:50 >

• iwishh İ kullanıcısına yanıt
    Bu hususta yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar.
    Bravo diyorum.
  • İnsan 2. el araç alamayacak duruma gelecek. Yakında komisyonla satış yapan sistemler çıkar meydana. Komisyon ile güvenli satış felsefesiyle...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.