Şimdi Ara

Ütopya 12: League of Legends'ın sinema filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • League of Legends animasyon tasarımında ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz ve şampiyonlar için hazırladığı müzikler ve seslerden de ses konusunda da ne kadar profesyonel olduğunu çıkarabiliyoruz.

League of Legends bir şampiyonu yaparken sadece şampiyonu tasarlamakla kalmıyor, ona vadi ile uyumlu olacak bir ruh veriyor. Bunu sesler ve hikayelerle süslüyor. Fark ettiyseniz bir şampiyonun çıkış süreci nerdeyse aynı diyebiliriz.

– Yeni şampiyon geleceği bi şekilde belli ediliyor (Mesela Ekko, yüklenen dosyaların içinde Ekko adı geçen bir dosya vardı. Bu hatırladığım kadarıyla Yasuo’da da olmuştu)

– Şampiyon’un ilk ayak sesleri duyuluyor. (Bunu belli belirsiz yapıyor. Şampiyonun görüntüsü genelde hemen verilmiyor. Örneğin Bard önce özel bir sayfa tasarımı ve simgesi ile gelmişti.İşin merak uyandırma kısmı)

– Ve da dan! Şampiyon’un ilk görüntüleri açık betaya geliyor ve birkaç gün sonra resmi olarak (bazen aynı günde) duyuruluyor. Hikayeden kesitler verilebiliyor.

– Şampiyonun açılış fotoğrafı belli oluyor. Eğer yapılmışssa animasyon ile algısı güçlendirilip tanıtımı yapılıyor.

Az buçuk çoğu kez bu süreç böyle oluyor. Biraz konuyu dağıtmış gibi oldum. Bu işin ne kadar iyi bir çizgide yapıldığını rahatlıkla görülebiliyor.

League of Legends’ı yapan şey hikayelerdir. Oyunun ruhunu veren, haberimiz bile olmasa bizi parçası yapan o hikayeler.

Bu hikayelerle ile amaçlanan oyuna mitolojik etki yaratmak. Bunu tarihin her diliminde gördük. Devlete olan bağlılığı arttırmak için bilir kişiler tarafından belirli mitolojiler yazılır veya belli olaylara doğaüstü şeyler eklenerek bazı duygular güçlendirilip bağlılık arttırılır. Aynı bu mantıktır. Hikayeler bağlılık sağlar, şampiyonları 22 inçlik ekrandan çıkarır.

League of Legends’ın eline neler var diye bakıyoruz. Animasyon, ses ve edebiyat. Bir sinema filmi yapabilmeye imkan verecek 3 şey.

Bana kalırsa bu film şampiyonun birkaçından veya iki topluluğun arasında geçen savaş konu alınabilir. Film Demacia, Noxus toplulukları arasında geçebilir. Bu zamana kadar League of Legends hep kısa filmler hazırladı. Uzun film oyun dışından da insanlara hikayeyi ulaştırabilir, doğal bir şekilde reklam yapabilir.

Filmde ana karakter kim olabilir diye uzun uzun düşündüm ama kesin bir cevaba varamadım. Ana karakter birden fazla da olabilir. Film tek bir açıdan anlatılmalı. Mesela izleyiciyi Demacia’nın yanına veya Noxus’un yanına koymamalı. İki taraf nesnel biçimde yaklaşmalı. İzleyici tarafını kendi seçmeli ve o bakış açısıyla izlemeli diye düşünüyorum.

Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir? Lütfen paylaşınız.

Kaynak

• Woftimin de filmi çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BONZAI OR FEED

Woftimin de filmi çıkıyor

Ulan ne adamsın ya
  • oyle birsey yapabilmek icin ayri bi ekip kurmalari lazim ve o ekibin de ancak 1-2 yila tamamlayabilecegi birsey oyle hadi film yapalim diyip 1 haftada bitiremezler o izledigim 3 dakikalik sinematikler icin bile ugrasiyorlar oyle 1-2 saatte olmyor onlar. sanmyorum yapacaklarini suana kadar yaparlardi oyle olsa.
  • Güzel olur bir düşündümde ama çok uzun sürer.
  • Maliyeti çok, getiri garantisi düşük bir şey.
    LOL çok hikayeli bir oyun. Noxus-Demacia-Shadow Island-Yordles vesaire vesaire gidiyor. Hangi birinden ortak karakter bulup, hepsini anlatabilecekler?

Böyle bir imkan neredeyse 0.

Knight Online gibi dönemin altını üstüne getirmiş bi oyun bile muazzam mitolojik hikayesi olsa da film yapılmadı. ( Çoğu kişi hikayeyi okumamıştır bile, o ayrı. )

91-97 arası doğup da K.O batağından geçen insanların sayısı TR'de LoL oynayan düzgün oyuncu sayısından daha fazla
  • Tüm diyarı gezen bir gezginin anı anlatması şeinde olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lolu ilginc ve eglenceli yapan hikayeler katiliyorum mesela kha rengar gibo yasuo riven yapilsa yada zed shen yapilsa muhtesem olurdu

• Filmden çok dizi çıksa daha iyi olabilir.
  • Semih güçlü çar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

Tüm diyarı gezen bir gezginin anı anlatması şeinde olabilir.

Mantıklı illa karakter olması gerekmez dışardan birisi olabilir bide tek 1 filme sığıdırmalarınada gerek yok olursa direk sinemadayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.