Bildirim
• ÜTÜ İLE BASKI DEVRE PCB HAZIRLAMA - RESİMLİ ANLATIM. (Güncelleme: 02.03.2013) (14. sayfa)
Samsung Galaxy S25 Ultra, Yapay Zeka(AI) Telefon, 12GB RAM, 512GB Hafıza, Titanyum Siyah, Android Akıllı Telefon, 200MP Kamera, S Pen, Uzun Pil Ömrü (Samsung Türkiye Garantili) : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DT6WQHHR
11 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
keşke her şeyi alıntılamasaydın..
sadece elemanlar lehimlenecek , yollar zaten bakır plaka üzerinde oluşmuş oluyo -
yaralı bilgiler için teşekkürler... -
Deneyimlerimi aktarmak istiyorum;
İlk üç denemem başarısız oldu, dördüncü projem ise mükemmele yakın oldu.
İnkjet yazıcılar işe yaramıyor, kağıt üzerindeki mürekkebi plakete geçiremedim; olmuyor. Dergi sayfası, dergi kapağı, kuşe kağıt, el işi kağıdı inkjet ile denediğim kağıtlar.
Dördüncü denemem şu şekilde;
Isis'te çiziyorum projeyi, onu pdf formatına çeviriyorum, aynı devreyi tek pdf dosyasına alt alta 3-4 kere ekliyorum ki; işler ters gittiğinde başa dönebileyim, oluşturduğum pdf dosyasını bir flasha atıyorum, kopyalama merkezine gidiyorum, 120 gr'lık kuşe kağıda (yağlı, parlak kağıt) lazer çıktı almak istiyorum diyorum, plakete aktarmaya hazır hale geliyor.
Kağıdı plakete yapıştırıyorum, ısısını en yükseğe ayrladığım ütü ile kağıt sararana kadar, yollar plakete yapışana kadar ütülüyorum, takriben 5 dk. süre ile gezdiriyorum.
Kağıt ile yapışık haldeki plaketi, bulaşık deterjanı ile köpürtülmüş haldeki sıcak suya atıyorum, kağıt yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar su içinde bekletiyorum.
5 kapak tuz ruhuna 1 kapak perhidrol ekleyip, plaketi içine atıyorum.
Hepsi bu kadar arkadaşlar.
Herkese kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 24 Şubat 2011; 16:08:02 >
-
Ellerine sağlık süper olmuş -
bu yaptığımız devre şemasının arkasınamı yerleştiriyoruz devreleri resimde oyle gibi öyleyse bile tersten yapamazmıyız? -
Hepsi yazıyor iyice okuman gerekli. Sadece resimlere bakıp anlayamazsın. Burdaki amaç şu; Tamamı bakır ile kaplı olan plaketin, bakırlı kalmasını istediğimiz kısmı siyah tonerle kaplanıyor ve geri kalan yani açıkta kalan bakır ise asittte eriyor. O yollar da öyle oluşuyor. Biraz okumalısın.quote:
Orijinalden alıntı: Donanım_Haber_Bilgini
İYİDE ARKADAŞIM ANLAMADIĞIM ŞU O BAKIR KABLOLAR NASIL OLUŞUYOR ???
-
quote:
Orijinalden alıntı: interpol_03-34@hotmail.co
bu yaptığımız devre şemasının arkasınamı yerleştiriyoruz devreleri resimde oyle gibi öyleyse bile tersten yapamazmıyız?
Tam olarak ne dediğini anlayamadım ama isterseniz iki tarafı bakırlı olan plaketler var ve iki tarafı da aynı anda kullanılıyor. Yani plaketin hem önü hem arkası istediğimiz devrenin şeması ile ütülenip istediğimiz şekildeki paleket elde ediliyor. ve elemanları hem arka hem öne yerleştirip lehimleyerek devremzi çalıştırabiliyoruz. Şimdiye kadar hiç iki taraflı plaket yapmadım ama. -
işim olursa denerim :) Teşekkürler -
teşekkürler.. -
arkadaşlar buda benim deltapulse dedektörün pcb :D yazıcım hp1018 dolumunu ve parça değişimini kendim yapıyorum 3 senedir banamısın demiyor.Delikler ve diğer biçok iş için ise tezgahlı dremel 300 kullanıyorum herkeze tavsiye ederim.Resimler için kusura bakmayın cep telefonuyla çektiğim için biraz kötü görünüyor. -
Emek var ilgilenenler için güzel konu -
yaralı bilgiler için teşekkürler... -
Çok çok teşekkürler bundan iyi anlatılabilir miydi bilmiyorum yeni başlıyan biri olarak çook çok işime yaradı -
quote:
Orijinalden alıntı: cyborg_1981
Deneyimlerimi aktarmak istiyorum;
İlk üç denemem başarısız oldu, dördüncü projem ise mükemmele yakın oldu.
İnkjet yazıcılar işe yaramıyor, kağıt üzerindeki mürekkebi plakete geçiremedim; olmuyor. Dergi sayfası, dergi kapağı, kuşe kağıt, el işi kağıdı inkjet ile denediğim kağıtlar.
Dördüncü denemem şu şekilde;
Isis'te çiziyorum projeyi, onu pdf formatına çeviriyorum, aynı devreyi tek pdf dosyasına alt alta 3-4 kere ekliyorum ki; işler ters gittiğinde başa dönebileyim, oluşturduğum pdf dosyasını bir flasha atıyorum, kopyalama merkezine gidiyorum, 120 gr'lık kuşe kağıda (yağlı, parlak kağıt) lazer çıktı almak istiyorum diyorum, plakete aktarmaya hazır hale geliyor.
Kağıdı plakete yapıştırıyorum, ısısını en yükseğe ayrladığım ütü ile kağıt sararana kadar, yollar plakete yapışana kadar ütülüyorum, takriben 5 dk. süre ile gezdiriyorum.
Kağıt ile yapışık haldeki plaketi, bulaşık deterjanı ile köpürtülmüş haldeki sıcak suya atıyorum, kağıt yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar su içinde bekletiyorum.
5 kapak tuz ruhuna 1 kapak perhidrol ekleyip, plaketi içine atıyorum.
Hepsi bu kadar arkadaşlar.
Herkese kolay gelsin...
ares ten ayna görüntüsü alıp mı çıktı aldın yoksa normal mi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Metins1992
Normal tek katmanlı(bottom layer-mavi katman) çizimlerde ayna görüntüsü alınmaz.
2 katlı çizim yapılmışsa alt katman normal alınır , üst katman aynalanır -
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
quote:
Orijinalden alıntı: Metins1992
Normal tek katmanlı(bottom layer-mavi katman) çizimlerde ayna görüntüsü alınmaz.
2 katlı çizim yapılmışsa alt katman normal alınır , üst katman aynalanır
eyvallah teşekkürler -
Olduğu gibi yani çizdiğim gibi yazdırıyorum.
Sadece plaket üzerindeki yazıları ayna görüntüsüyle yazdırıyorum.
Biraz geç oldu özür dilerim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cyborg_1981
Olduğu gibi yani çizdiğim gibi yazdırıyorum.
Sadece plaket üzerindeki yazıları ayna görüntüsüyle yazdırıyorum.
Biraz geç oldu özür dilerim.
ilgilenmen yeterli teşekkürler -
Süper konu emek verenlere teşekkürler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X