Şimdi Ara

• ÜTÜ İLE BASKI DEVRE PCB HAZIRLAMA - RESİMLİ ANLATIM. (Güncelleme: 02.03.2013) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
30
Favori
120.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 numara bi çalışma olmus valla tebrikler
  • Arkadaslar ilk defa butun yuzeyi toner kaplayip yollari ayirarak basmayi denedim. Bu devrede cok iyi gecti bakira fakat yollarin arasinda kuse kagit ve ne yaptiysam cikmiyor. Resim asagida. Yardimci olabilecek olan var mi

• ÜTÜ İLE BASKI DEVRE PCB HAZIRLAMA - RESİMLİ ANLATIM. (Güncelleme: 02.03.2013)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 25 Haziran 2013; 9:34:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir iğne yardımı ile fazla bastırmadan kuşe kağıdın kalıntılarını temizleyebilirsiniz.
    Eğer o boşlukları biraz daha verme şansınız varsa öyle deneyin daha rahat ve sorunsuz çıkar.
  • İğneyle tek tek uğraşırken yollarıda baya kazımışım :) Çözeltiden tasarruf edicem diye kaç tane pertinakstan oldum... En iyisi her yeri toner kapalamadan yapmaya devam. Kuşe kağıt çok yapışıyorda sanırım asetat ile daha iyi sonuç alınır bu şekilde

-Yada dediğiniz gibi o mesafeleri azcık daha açabilirsem daha rahat çıkartılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 25 Haziran 2013; 16:02:21 >
  • çözeltiden tasarruf ederken tonerden harcıyorsun.
    bencede normal yap.
    asetatı bir kaç kez denedim beceremedim ben kuşeye devam.
  • Güzel çalışma tebrikler.
  • şimdiye kadar en iyi sonucu etiket kağıdı ile yaptım.denemenizi öneririm.kuşe kağıdı gibi ama plakete hiç yapışmıyor.aresde t8 yollar bile çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

şimdiye kadar en iyi sonucu etiket kağıdı ile yaptım.denemenizi öneririm.kuşe kağıdı gibi ama plakete hiç yapışmıyor.aresde t8 yollar bile çıkıyor.

geçende etiket kağıdı aldım 4 adet A4 BOYUTUNDAN DENEME YAPMAK İÇİN. aMA malesef hepsi yazıcının içinde sıkışıp kaldı. denemeyemedim bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

şimdiye kadar en iyi sonucu etiket kağıdı ile yaptım.denemenizi öneririm.kuşe kağıdı gibi ama plakete hiç yapışmıyor.aresde t8 yollar bile çıkıyor.

geçende etiket kağıdı aldım 4 adet A4 BOYUTUNDAN DENEME YAPMAK İÇİN. aMA malesef hepsi yazıcının içinde sıkışıp kaldı. denemeyemedim bende.

Üstündeki etiketi çıkarmadanmı yazıcıya koydunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Üstündeki etiketi çıkarmadanmı yazıcıya koydunuz?

hayır ya öyle okuyulurmu.

Üstündeki kağıdı çıkardım, yağlı olan kağıt acayip ince olduğundan yazıcıda sıkışıp kalıyo.

• Baskı devreyi yaparken illa ki tuz ruhunun yanın da perhidrol kullanmamız gerekli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevarus

Baskı devreyi yaparken illa ki tuz ruhunun yanın da perhidrol kullanmamız gerekli mi ?

evet gereklidir.

bazı arkadaşlar sadece porçöz ile uzun sürede eritmeyi başarmışlar. Fakat plekette cd kalemi ile düzeltmeleri çıkarıyormuş.
  • Merhaba.
    Güzel konu için teşekkürler öncelikle.

Bu kağıtları deneyen oldu mu ? Videolarda falan izledim gayet başarılılar;

http://www.ebay.com/itm/100-Sheets-A4-Size-Heat-Toner-Transfer-Paper-f-DIY-PCB-Electronic-Prototype-Mak-/370695375517?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564f2a8a9d
  • denemedim ama denemek gerekir.
  • Çok güzel bir konu tebrikler
  • EE bu yaptığın devre ne işe yarayacak şimdi ?
  • Baskı devre elektronik parçalı karışıklık olmadan birleştirir.Ne yapacan diye birşey olmaz.Akla hayale sığmayacak kadar devre var onları basabilir bu yöntemle.
  • Gerçekten faydalı konu.
    Bende karınca kararınca faydalı olmak adına yazıyorum.

Arkadaşlar,uğraştığımız malzeme asit yada asit kökenli olduğundan elimize ya da elbisemize bulaşması,sıçraması gibi durumlarda hemen etkisini bertaraf etmek için yanınızda toz soda bulundurun.Asit bulaşan yere hemen uygularsanız,zararını önlemiş olursunuz.Malûm kısaca asit+alkali=tuz.Bilhassa tuz ruhu bulaşan yere su tutarsanız asidin reaksiyonunu hızlandırmış olursunuz.Gerek toz soda gerekse sulandırılmış soda etkili,basit ve ucuz bir çözümdür.

Bu gün ikinci devreyi yaptım,malzemeleri montajladım,devreyi çalıştırdım.Tabi soda almayı unuttuğumdan parmak uçlarım beyazladı yandı yani..Sızlayınca aklıma geldi,hemen soda uygulayıp rahatladım.

Bir konu daha;matkap tezgahı olmadan delmeye çalışmak tezgahla delmeden % 40- 50 gibi kararsız,sapma olabiliyor.Bu tezgahların daha geniş boutu için bir çözüm geliştirmek gerekir.Küçük devrelerde sorunyok ama boyut büyüyünce problem kaçınılmaz.(Sayın secollah'ın söylemesi ile dikkatime gelmişti.)

• Babam ve ben Meyve sıkacağından yaptık.Fakat aşağı inince titremeler oluyor.Bununda ebatı küçük ama tezgaha 20tl verektense elde olanı kullandık.Nede olsa bit pazarından böle bir işe lazım olur diye 1-2 tlye almıştık :D

Edit:Haberdar et eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 1 Eylül 2013; 3:14:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Babam ve ben Meyve sıkacağından yaptık.Fakat aşağı inince titremeler oluyor.Bununda ebatı küçük ama tezgaha 20tl verektense elde olanı kullandık.Nede olsa bit pazarından böle bir işe lazım olur diye 1-2 tlye almıştık :D

Edit:Haberdar et eklendi.

Evet modifiye şeklinde de yapılabilir ama böyle ince işlerde orjinal titremesiz tezgah kullanmak en iyisi.
    Ör;eklediğim resimde delik yerleri temiz çıktı ama titreme olsaydı böyle olmazdı.Kendi yaptığımız tezgahların daha orjinal daha sağlam olması gerekiyor galiba.
     • ÜTÜ İLE BASKI DEVRE PCB HAZIRLAMA - RESİMLİ ANLATIM. (Güncelleme: 02.03.2013)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.