firatersan püskürtmeli yazıcının karutşuna baskı devre kalemi mürekkebinden koyulabilirse o şekilde de olabilir belki. Tabi bu kalemin mürekkebi satılıyormu bilmiyorum. Belki oje ile de aynı işlem yapılabilir. :-)
Diğer başlıkta @sezer1247 çok yerinde bir uyarıda bulunmuştu vurgulamak isterim. Tonerin asbest etkisi vardır, bu ciddi bir tehlikedir, ciğerleri korumak için gerekli tedbirleri almak gerekir.
Ben püskürtme yazıcının kartuşuna koydum ama sadece bir defa yazdırabildim, çünkü parmanant mürekkeb anında kurur ve bu mürekkeb çok kalın hp kartuşlarından geçemeyecek kadar kalın ama 1 sefer oldu ikincisinde hiç birşey yazmadı çünkü kartuşun püskürtme deliklerini tıkadı ve kartuş çöpeeee gitti :) Saygılar
Arkadaşlar bu yöntemi gerçekleştiren varsa aranızda bana mail atsın bekliyorum ve ayrıca sorun yaşayanlarda. Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: ASİL01
quote:
Orjinalden alıntı: samed2005
aklıma takıldı niye baskıyı direk pcb ye almıyoruzda kağıtı aracı yapıyoruz
plaketi yazıcıyamı sokucaksın?
Evet öyle bir düşüncem vardı kolay bir şeykilde yazıcı o hale getirilebilir diye düşündüm ama olumsuz sonuç alanlar olmuş
Ellerinize sağlık gerçektende süper bişeyZamandan ve Para'dan tasarruf için birebir yöntem.Bi sorum olacaktı;
Anlatımda yer alan SAMSUNG LASER YAZICI'nın kullanım amacı sadece baskıdevreyi çıkartmakmı?yoksa ısıtıcı dediğiniz bölümü ayrıca bi yerde kullanıyoruzmu?
Arkadaşlar gerçekten beyenmiş olmanız beni çok sevindiriyor . Bir konuya deyinmek isterimki yazıcının ısıtıcı bölümü projenin hiç bir aşamasında kullanılmamaktadır saygılar
eline sağlık çok faydalı bir paylaşım.
baya güzel bi yöntem umarım sağlık açısından ciddi risk teşkil etmiyordur. Özellikle ütü sonrası kağıt temizleme derdinden kurtarmışsın bizi eline sağlık. Benim bir sorum olacak plaketi eritirken ben sarı topaklardan kullanıyorum perhidrol hiç denemedim, sarı topak asit kullanınca kaba kısımları eritmek için beklerken hassas kısımlar da erimeye başlayabiliyor. hızlı ve kesin eritmeyi perhidrolle yapmamız mümkünmü ince yollara zarar vermeden?
Başkığı yeni okuma fırsatım oldu.Gördüğüm kadarıyla pcbde yeni devir açaçak bir çalışma.Fakat kafama takılan birşey var toneri kağıda yapıştırmak istemiyoruz peki toner hareket ettiği zaman dağılmaya uğramıyor mu?
eline saglık hocam güzel taktik
quote:
Orjinalden alıntı: tedmiller
baya güzel bi yöntem umarım sağlık açısından ciddi risk teşkil etmiyordur. Özellikle ütü sonrası kağıt temizleme derdinden kurtarmışsın bizi eline sağlık. Benim bir sorum olacak plaketi eritirken ben sarı topaklardan kullanıyorum perhidrol hiç denemedim, sarı topak asit kullanınca kaba kısımları eritmek için beklerken hassas kısımlar da erimeye başlayabiliyor. hızlı ve kesin eritmeyi perhidrolle yapmamız mümkünmü ince yollara zarar vermeden?
sarı topakların adı "Demir 3 Klorür" dür. Onun yerine Perhydrol kullanmanı ve perhydrol'ü eczaneden değilde kimya malzemeleri satan bi yerden almanı tavsiye ederim. Ben 1 litresini 5 ytl ye aldım.
quote:
Orjinalden alıntı: command_4
quote:
sarı topakların adı "Demir 3 Klorür" dür. Onun yerine Perhydrol kullanmanı ve perhydrol'ü eczaneden değilde kimya malzemeleri satan bi yerden almanı tavsiye ederim. Ben 1 litresini 5 ytl ye aldım.
tamam alması sorun değil de benim sormak istediğim ince yollar hangisinde daha az hasar görür sizce?
quote:
quote:
quote:
tamam alması sorun değil de benim sormak istediğim ince yollar hangisinde daha az hasar görür sizce?
Perhydrol ile reaksiyon daha kısa sürdüğü için perhydrol ile daha iyi çıkıyor.
quote:
quote:
quote:
quote:
Perhydrol ile reaksiyon daha kısa sürdüğü için perhydrol ile daha iyi çıkıyor.
Teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim
Perhidrol kullandım şimdiye kadar.İlk deneyimimde 6 saatte çıkarabilmiştim.Bu 6 saat içinde 3 kere yolları tekrar çizdim.
Zamanla alışınca çok rahat oluyor.İnce yollarda da problem yaşamadım.Hızlı reaksiyon verdiğinden ki max 10 dk sürüyor daha güvenilir oluyor.Tabi perhidrolü çok kaçırmamak lazım.
Fotokopiciyle ortak çalışmalar sonucu PCB üretebilen arkadaşlar hangi kağıda çıktı aldıklarını belirtebilirler mi?
Geçen asetata denemiştim ama tam beceremedim.Az ütüledim sanırım.
Fotokopi ile nasıl yaptığınızı anlatırsanız sevinirim.
alper kardeş ben bu kuşe kagıdından kullanıyorum satan adama bunun adını verdigim halde bilmiyor
Ben de fotokopiciye kuşe kağıdını sorduğumda "O ne?" demişti.Sonra dergilerdeki hani janjanlı kağıtlar var ya işte onlar dedim.Adam: "Haaa, biz de yok ama." demişti. Sonra evden götürdüm takvim yaprağı vs.Çıkarttım orda doğa manzaralı takvim yapraklarını.Adam bunları makineye sokmam dedi.