Şimdi Ara

Üvey Baba (1998)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizi hakkında kısa bilgi :

Üvey Baba, 1998 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 1998 yılında çekilen Üvey Baba filminin aldığı reytingler ve izleyicinin beğenisi ile 1998 yılında aynı kadro ile dizi olarak yayınlanmaya devam etmiştir. 2002 yılında Star TV'ye RTÜK tarafından 15 günlük kapatma cezası nedeniyle 2 bölüm Teleon'da yayınlanmış fakat 15 günlük cezasını bitirdikten sonra tekrar Star TV'de yayımlandı. Ancak Şemsi İnkaya 2002 yılında yayımlanan 143. bölümde diziden ayrılmıştır. 2003 yılında yayından kaldırılması planlanırken ani bir atakla Flash TV'ye transfer oldu. 2004 yılında 204. bölümü ile ekranlara veda etti. Toplam 6 sezon'dan oluşmaktadır. Kemalettin Tuğcu'nun Üvey Baba adlı romanından TV'ye uyarlanan dram türündeki dizisidir.(Vikipedi)

Dizi Jenerik Müziği :

Oyuncular :

Şemsi İnkaya - Halil Güneşli
    Burçin Abdullah - Lamia Onur
    Seda Çetin - Semiha Güneşli
    Betül Aşçıoğlu - Sabriye Güneşli Avcı

Işıl Yücesoy - Hanımağa
    Melike Öcalan - Avukat Özlem Davutoğlu
    Hakan Vanlı - Adnan Ersoy
    Sibel Gökçe - Fidan Soylu
    Tunca Yönder - Avukat Nazmi Kayhan
    İstemi Betil - Avukat Hulki
    Aylin Arasıl - Avukat

Kazım Kartal - Celal Ağa
    Yaşar Kutbay - Selim
    Mithat Tüzün - Avukat Recep
    Mete Dönmezer - Komiser Ahmet
    Mete Yavaşoğlu - Bakkal Osman
    Suat Ülhan - Süleyman
    Yeşim Yükselen - Nigar
    Yasemin Öztürk - Mehtap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 7 Aralık 2024; 1:19:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• semiha'yı oynayan seda çetin 2005 yılında istanbul üniversitesi tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümü'ne başladı. aynı sınıftaydık. cana yakın bir kızdı, hiç öyle oyuncu kaprisi, kibir yoktu kızda. iyi kötü çok izlenen bir dizinin başrol oyuncusuydu. muhabbetimiz iyiydi. kankası birce (akalay) onun tersine bizle pek muhatap olmazdı. bize cınım gibi üstencil hitap şekilleriyle hitap ederdi. biz de allah allah derdik, oyuncu olan seda şeker gibi. bu birce niye böyle? meğer kızın kariyer planı hazırmış. ikisi de yanlış hatırlamıyorsam pera lisesi'nden sınıf arkadaşı olarak gelmişlerdi. birce okulu bitirmeden bi güzellik yarışmasına katıldı, üçüncü oldu. oradan spor spikerliği, program sunuculuğu falan derken bir de baktık hiçbir dizide yan rol oynamadan direkt özcan deniz'le başrol oynadı bir dizide. sonra da aldı yürüdü zaten. okulu da en son bitirememişti, son durumu bilmiyorum. ikisiyle de görüşmüyoruz zaten okul sonrası. 15 yıl olmuş, neyine görüşeceksin. bizi hatırlamazlar bile. sınıfın yarısından fazlası zaten imamhatip bitirip ek puan mağduriyetinden dolayı başka okul kazanamamış sözel öğrencilerdi.

böyleyken böyle.

• Brucello B kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinin ne kadarı gerçek ne kadarı palavra bilemem.Ama
    Seda çetinin ünlü başka sınıf arkadaşları daha varmış.
    Kadının tipinden duruşundan belli samimi ve iyi bir insan olduğunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 21 Aralık 2024; 17:38:18 >
  • liseyi pera lisesi'nde birce'yle beraber okumuşlar. belki ünlü arkadaşları oradan olabilir. bizim dönemde ünlü kimse yoktu, hatta birce (akalay) o zaman daha ünlenmemişti de. ömer ilyas odman dans ve sanat camiasında ünlüdür ama siz pek tanımazsınız, tv veya sosyal medya ünlüsü değil. o da bizim sınıftaydı. öğrenci profili genelde imam-hatip ya da meslek lisesi öğrencilerinden oluşuyordu. çok tercih edilen bir bölüm olmamasının avantajını yüksek yüzdeli sözel öğrencileri kullanarak bu bölümü kazanabiliyordu. o zamanki puan sistemi maalesef böyleydi. imamhatip liselerinin önünü kesmek için çıkardıkları ek puan garabetinin sonuçlarıydı bunlar. bölüm konservetuar mantığında değildi, edebiyat fakültesine bağlıydı. ismi tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji. yani oyunculuk pratiği değil teorisi üzerine eğitim veriyordu. metin çözümlemesi, dramaturji, eleştiri gibi disiplinler üzerine eğitim aldık. sağlam tiyatrocular derslerimize girdi. yavuz pekman, kerem karaboğa gibi isimleri bilmezsiniz ama ikisi de hem oyunculuk hem metin hem akademi tarafında önemli isimlerdir. şahika tekand'dan ders aldık, belki onu bilirsiniz, sarı tebessüm.

neyse, konumuz seda çetin'di. cana yakın bir kızdı, hep gülen yüzüyle hatırlarım. birce'yi tam tersine asık suratıyla, aristokrat duruşuyla hatırlarım. şahika hoca'yı da müthiş dişil enerjisiyle ve aurasıyla hatırlarım. geçmiş 15-20 yıl.

böyleyken böyle.

• Brucello B kullanıcısına yanıt
    Bir roportajında GS lisesini kazandığını ama oyunculuk sevdası yüzünden Pera lisesine kayıt olduğunu yazıyor.
    Seda Çetin; Birce Akalay, Melisa Sözen ve Aslı Enver ile sınıf arkadaşı olduğunu da söyledi.

habertürk
    Üvey Baba dizisinin 'Semiha'sı Seda Çetin ile röportaj: Artık İBB'de çalışıyor - Aytekin Teker'e konuştu
    https://m.haberturk.com/uvey-baba-dizisinin-semiha-si-seda-cetin-ile-roportaj-artik-ibb-de-calisiyor-aytekin-teker-e-konustu-3684942-magazin/8

• ben fanı değilim, üniversiteden sınıf arkadaşıyım, öyle çok aşırı bir samimiyetimiz de yoktu. muhabbetimiz olmuştur ama bir yere gidip bir arkadaş grubu olarak çay kahve içmişliğimiz yoktur. ders aralarında küçük sohbetler işte. röportajlarını takip etmedim. doğrudur dedikleri. o dönem aslı enver ve melisa sözen de ünlü değildi. sonradan ünlü olunca "onlar da arkadaşımdı" demiştir. benim birce için dediğim gibi. aramızdaki fark; seda bir dönem ünlü olmuş, ben olmadım.

• küçükken ailem izlerdi. korkardım babama bişey olurda aha böyle biri gelir eve diye.

şimdi instagramda denk geliyorum lan diyorum sen ne adammışsın halil güneşli. adam süper ya.

adamın ailesine çektirdikleri umrumda değil adam komik Üvey Baba (1998) 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matrix'in Babası hatta Atası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.