Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.605
Cevap
44
Favori
268.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: savatager

Merhaba,

Aradığım özelliklerde bir receiver bulamadım, tavsiye ricasıyla.

Olmazsa olmaz:
    - TKGS
    - HDMI veya Scart bağlantılı
    - Wifi özellikli / Youtube
    - IPTV (mevcut üyeliğimle izleyeceğim)
    - Hızlı, donmayan şekilde kanal değişimi
    - 4K görüntüye gerek yok, HD/Full HD kalite çıkış olsa yeterli

Tercihen:
    - 2 adet LNB girişli olması
    - IPTV üyeliği (satın alırken zaten verilebiliyor; mevcutta sıkıntı olursa diye)
    - Video oynatma, Resim gösterme (USBden)
    - Video kaydetme

Aslında tüm bu saydıklarımın standartta olması gerektiğini,
    ya da tüm bu özelliklere sahip olanların yaygın olarak tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Ancak yaptığım araştırmalarda çok çeşitli özellikler ön plana çıkartılsa da bu temel ihtiyaçları karşılayan tek bir cihaz bulamadım nedense. Yani var görünse de, ürünle ilgili yorumlara baktığımda hep şikayetler karşıma çıkıyor.
    Yok mudur şöyle bu temel özelliklere sahip olup memnuniyetle çalışan bir cihaz?
    Olmazsa olmaz:
    1. TKGS
    2. HDMI veya Scart bağlantılı
    3. Wifi özellikli / Youtube
    4. IPTV (mevcut üyeliğimle izleyeceğim)
    5. Hızlı, donmayan şekilde kanal değişimi
    6. 4K görüntüye gerek yok, HD/Full HD kalite çıkış olsa yeterli

Tercihen:
    7. 2 adet LNB girişli olması
    8. IPTV üyeliği (satın alırken zaten verilebiliyor; mevcutta sıkıntı olursa diye)
    9. Video oynatma, Resim gösterme (USBden)
    10. Video kaydetme

TKGS özelliği, Türkiye'ye özgü bir özelliktir. Yerli ithalatçılar bu özelliği, markalı/markasız çok uygun fiyatlı işlemci bulunan cihazlarına eklediler. Uygun fiyatlı işlemci kullanılınca da, 5nci maddede belirttiğiniz üzere, cihazın hızlı olması mümkün değildir maalesef...

Hasılı; "Olmazsa olmaz"lar içinde TKGS özelliğinden vazgeçebilirseniz, şu cihazda aradığınız diğer özelliklerin tamamı var ;

https://tr.aliexpress.com/store/product/skysat-s2020-wifi-adapter-vs-Agenius-A1-h-265-free-iks-sks-LAN-port-av-support/926289_32850687003.html?spm=a2g10.search0104.3.31.43d12807PrOKR5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_5012015_10340_10341_10696_313_10084_10083_10618_5011915_10307_10059_100031_10103_10624_10623_10622_10621_529_10620,searchweb201603_16,ppcSwitch_5&algo_expid=cf60903e-3f4e-4b58-a507-c8ddec2098f5-7&algo_pvid=cf60903e-3f4e-4b58-a507-c8ddec2098f5&priceBeautifyAB=0

• Arkadaşlar sadece ailem in tv izlemek için kullanacağı kanal geçişleri hızlı ve kanal dizilimi kolay veya otomatik olan bir cihaz arıyorum stabil çalışması önemli umarım cevap gelir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiskinC kullanıcısına yanıt
    At-14700 modelini kullanıyorum, kanal geçişleri, görüntü kalitesi inanılmaz memnunum. Piyasada artık satılmıyor. Kardeşime next HD 5000 almıştım iki sene önce geçelerde bozuldu, tamir ettirdim. Görüntü kalitesi vasat, sunyy'nin yanında bildiğin çamur. Şimdi birtane daha almayı düşünüyorum. Sunny artık üretmiyor galiba uydu alıcısı . Pek model göremedim. A101 deki homtech ht1010 düşünüyorken bu modeli görünce fikrim değişti. Muhtemelen bu modeli Alicam. Sizin gibi bir arkadaşda çok iyi yorumda bulunmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

200 liraya kadar bir uydu alıcı arıyorum max 250'ye çıkabilirim. Goldmaster 1200 spark alacaktım ama biraz şikayetler gördüm vazgeçtim.

Önceliğim usbden veya bilgisayardaki filmleri tvden izlemek ve ip tvyi izlemek bu ikisine uygun bütçeme uygun ne alabilirim? scart çıkış olmalı uydu alıcıda mini uydu alıcılardan istemiyorum..

Yardımcı olacak varmı? next nexstar veya goldmaster ürünlerinden biri olabilir?

Goldmaster 1040 , Next Nexstar 18500 hd cx bulduğum modeller
    yukarıda ki cihazlardan birini satın aldınız mı?

acil olarak benim de cihaz bulmam gerekiyor.
  • sakkin kullanıcısına yanıt
    Ben yatak odasında sunny at 16024 hd kullanıyorum. Hızlı kanal geçişi, 5sn de açılma gibi özellikleri mevcut. Ancak şu 3 aylık kullanım sonucu bazı eksikliklerini fark ettim. Mesela epg çok büyük bir sorun. Salonda humax filbox kullanıyorum onda epg hemen hemen tüm kanallarda var ve hatırlatıcıyı kullanıyordum. Lakin sunny bu özellik birkaç kanal dışında yok. Ayrıca 1 tane de bug mevcut, şöyle ki eğer el ile kanal ekleyip sonra program düzenlemeye ok tuşu ile girmezde sağ tuş ile girerseniz makine restart atıyor 😂. Yani tavsiyem amacınız sadece tv izlemek ve usbden kayıt veya film izlemek ise hakkını veriyor lakin epg istiyorsanız filbox humax tavsiye ederim.

• MiskinC kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızına önem veriyorum. Epg olmasada olur. Dediğim gibi ya bunu yada ht1010 düşünüyorum. Fazla satılan model değil ama burada arkadaş yorumlamış.

https://forum.donanimhaber.com/sunny-at-16024-fhd-pvr-fta-mini-hd-uydu-alicisi-mi-ariyorsunuz-iste-size-tavsiye--129904174#133208961

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Olmazsa olmaz:
    1. TKGS
    2. HDMI veya Scart bağlantılı
    3. Wifi özellikli / Youtube
    4. IPTV (mevcut üyeliğimle izleyeceğim)
    5. Hızlı, donmayan şekilde kanal değişimi
    6. 4K görüntüye gerek yok, HD/Full HD kalite çıkış olsa yeterli

Tercihen:
    7. 2 adet LNB girişli olması
    8. IPTV üyeliği (satın alırken zaten verilebiliyor; mevcutta sıkıntı olursa diye)
    9. Video oynatma, Resim gösterme (USBden)
    10. Video kaydetme

TKGS özelliği, Türkiye'ye özgü bir özelliktir. Yerli ithalatçılar bu özelliği, markalı/markasız çok uygun fiyatlı işlemci bulunan cihazlarına eklediler. Uygun fiyatlı işlemci kullanılınca da, 5nci maddede belirttiğiniz üzere, cihazın hızlı olması mümkün değildir maalesef...

Hasılı; "Olmazsa olmaz"lar içinde TKGS özelliğinden vazgeçebilirseniz, şu cihazda aradığınız diğer özelliklerin tamamı var ;

https://tr.aliexpress.com/store/product/skysat-s2020-wifi-adapter-vs-Agenius-A1-h-265-free-iks-sks-LAN-port-av-support/926289_32850687003.html?spm=a2g10.search0104.3.31.43d12807PrOKR5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_5012015_10340_10341_10696_313_10084_10083_10618_5011915_10307_10059_100031_10103_10624_10623_10622_10621_529_10620,searchweb201603_16,ppcSwitch_5&algo_expid=cf60903e-3f4e-4b58-a507-c8ddec2098f5-7&algo_pvid=cf60903e-3f4e-4b58-a507-c8ddec2098f5&priceBeautifyAB=0

Alıntıları Göster
    Teşekkürler, gayet net ve bilgilendirici bir yanıt oldu.

Yan oda için düşünüyorum ve kanal sıralamasının makul olması önemli.
    Bu nedenle TKGS'den vazgeçemeyeceğim, varsın kanal geçişleri biraz yavaş olsun.

Tek LNB de olabilir. İkiye çıkarmak istediğimizde seçenekler oldukça azalıyor.

IPTV özelliği (ve hatta yanında bedava server) da olan bir alternatif önerebilir misiniz?
    Türkiye'den satın almayı tercih ederim - teslim süresi, gümrükte takılması riski, vs. ile uğraşmak istemem.

200 - 300 tl arası bir bütçe belirledim. Doğru mudur bilemem tabi bu bütçenin.

• quote:

Teşekkürler, gayet net ve bilgilendirici bir yanıt oldu.

Yan oda için düşünüyorum ve kanal sıralamasının makul olması önemli.
    Bu nedenle TKGS'den vazgeçemeyeceğim, varsın kanal geçişleri biraz yavaş olsun.

Tek LNB de olabilir. İkiye çıkarmak istediğimizde seçenekler oldukça azalıyor.

IPTV özelliği (ve hatta yanında bedava server) da olan bir alternatif önerebilir misiniz?
    Türkiye'den satın almayı tercih ederim - teslim süresi, gümrükte takılması riski, vs. ile uğraşmak istemem.

200 - 300 tl arası bir bütçe belirledim. Doğru mudur bilemem tabi bu bütçenin.

Alıntıları Göster
    Eskidendi, yurtdışından alınan ürünlerin gümrükte takılması... Şimdilerde 35 Euro'nun üzerindeki ürünlere %18 KDV ödenmektedir.

Herneyse… TKGS zaruri ise, size yurtdışındaki ürünler uymaz zaten.

==========================

IPTV 'ye gelince;

Bir önceki önerdiğim cihazda IPTV özelliği zaten sınırlı idi.

TKGS özelliği olan cihazların tamamında IP TV özelliği sınırlıdır.

İşin içerisine IPTV girince, cihazın kapasitif donanımlar değerlerinin büyük olması icap eder.

RAM : 2 GB.

ROM( Flash Bellek ) : 16 GB.

gibi değerler yani...

Ayrıca cihazda IPTV çalıştırabilmek için, "Flash Player" programı cihaz yazılımı içinde çalışması gereklidir.

Önerdiğim cihazda ve TKGS özelliği aradığınız cihazların tamamının yazılımının içinde, "Flash Player" programı yoktur.

Peki flash player programı yoksa, IP TV özelliği nasıl çalışmaktadır ? IP TV uygulamalarına giriş, çıkış ve sayfalar arasında dolaşmak son derece yavaş olur.

Hasılı; IP TV sınırlı dediğim hususun açılımı budur.

=============================

IPTV 'yi pek kullanmıyorum. Bu nedenle IPTV server 'larını hiç kullanmadım.

Üstte izah ettiğim gibi sınırlı IPTV desteği ve TKGS özellikli cihaz olarak, Magbox Royal X sizin kullanımınıza uygun düşecektir.

• Selamlar, Magbox Noble ürünü nasıldır, aile kullanacak ısınma sorunu olmasın diye kasalı bakıyorum. Hd kanalları çeksin, biss şifresi çözsün yeterli. Bütçe 100-150 lira arasıdır.

urun.n11.com
    Uydu Alıcısı - Mini, HD Uydu Alıcıları - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/magbox-noble-full-hd-kasali-uydu-alicisi-tkgsli-P233931586

• quote:

Orijinalden alıntı: HardAware

Selamlar, Magbox Noble ürünü nasıldır, aile kullanacak ısınma sorunu olmasın diye kasalı bakıyorum. Hd kanalları çeksin, biss şifresi çözsün yeterli. Bütçe 100-150 lira arasıdır.

https://urun.n11.com/uydu-alicisi/magbox-noble-full-hd-kasali-uydu-alicisi-tkgsli-P233931586
    Isınma olmaması açısından kasalı almak daha doğru olur.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ürün için değerlendirmeniz olur mu ? ya da başka bir cihaz önerebilir misiniz bu aralıkta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardAware

Teşekkürler, ürün için değerlendirmeniz olur mu ? ya da başka bir cihaz önerebilir misiniz bu aralıkta?
    Valla ürünü değerlendirmek gerekirse, bu cihazlarda kullanılan işlemcilerin ürettiği görüntü kalitesi vasat kalmaktadır. Zaten kaliteli işlemci kullanılan cihazlar da pahalı olmaktadır.

Kullandığınız tv 40" ve altıysa, bu cihazlar da görüntü kalitesi olarak idare eder.

=================================

Bir de "Magbox Royal X" cihaz var. Bu cihazda normal uydu işlevlerine ilaveten IP TV özelliği de var. Isınma durumunu bilmiyorum.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    40 inç 720p HD bir tv için yeterli diye düşünüp aldım, destek için teşekkürler. Kullandıktan sonra yorumlarımı tekrar yazarım.
  • quote:

Eskidendi, yurtdışından alınan ürünlerin gümrükte takılması... Şimdilerde 35 Euro'nun üzerindeki ürünlere %18 KDV ödenmektedir.

Herneyse… TKGS zaruri ise, size yurtdışındaki ürünler uymaz zaten.

==========================

IPTV 'ye gelince;

Bir önceki önerdiğim cihazda IPTV özelliği zaten sınırlı idi.

TKGS özelliği olan cihazların tamamında IP TV özelliği sınırlıdır.

İşin içerisine IPTV girince, cihazın kapasitif donanımlar değerlerinin büyük olması icap eder.

RAM : 2 GB.

ROM( Flash Bellek ) : 16 GB.

gibi değerler yani...

Ayrıca cihazda IPTV çalıştırabilmek için, "Flash Player" programı cihaz yazılımı içinde çalışması gereklidir.

Önerdiğim cihazda ve TKGS özelliği aradığınız cihazların tamamının yazılımının içinde, "Flash Player" programı yoktur.

Peki flash player programı yoksa, IP TV özelliği nasıl çalışmaktadır ? IP TV uygulamalarına giriş, çıkış ve sayfalar arasında dolaşmak son derece yavaş olur.

Hasılı; IP TV sınırlı dediğim hususun açılımı budur.

=============================

IPTV 'yi pek kullanmıyorum. Bu nedenle IPTV server 'larını hiç kullanmadım.

Üstte izah ettiğim gibi sınırlı IPTV desteği ve TKGS özellikli cihaz olarak, Magbox Royal X sizin kullanımınıza uygun düşecektir.

Alıntıları Göster
    MAgbox Royal X aldım.
    Tavsiye için teşekkürler.

Açıkçası asıl ihtiyacımın Android Box olduğunu gördüm bunu alınca :)

Yine de idare ediyor.
    Tek sıkıntısı internete bağlayamamak oldu.
    Merter Elektronik ten Magbox wifi adaptör de almıştım. Gerek o, gerek mevcut Dark wifi adaptör modem sinyalini görse de bağlantı kurulamıyor. O sebeple internet uygulamalarını (IPTV, Youtube, vb) deneme şansım olmadı.

Android Box ihtiyacımın temelinde,
    altyazının rengini, boyutunu, yerini ayarlayabilmek yatıyor.
    Onda da TKGS yok.

Neyse Magbox Royal X ile idare edelim bakalım.

Teşekkürler tavsiye için

• quote:

MAgbox Royal X aldım.
    Tavsiye için teşekkürler.

Açıkçası asıl ihtiyacımın Android Box olduğunu gördüm bunu alınca :)

Yine de idare ediyor.
    Tek sıkıntısı internete bağlayamamak oldu.
    Merter Elektronik ten Magbox wifi adaptör de almıştım. Gerek o, gerek mevcut Dark wifi adaptör modem sinyalini görse de bağlantı kurulamıyor. O sebeple internet uygulamalarını (IPTV, Youtube, vb) deneme şansım olmadı.

Android Box ihtiyacımın temelinde,
    altyazının rengini, boyutunu, yerini ayarlayabilmek yatıyor.
    Onda da TKGS yok.

Neyse Magbox Royal X ile idare edelim bakalım.

Teşekkürler tavsiye için

Alıntıları Göster
    Cihaz hayırlı olsun.

Android cihaz almadığınız iyi olmuş. Zira android cihazların bir sürü püsürü var. Ayarla filan derken, tv izlemeye zaman kalmaz.

Tekrar TKGS'ye değinmek gerekirse; yılda bir kaç defalık yapılacak kanal sıralaması için, TKGS özellikli cihaz aramak, kanal sıralamasına gereğinden fazla önem vermek anlamını taşımaktadır, bana göre...

Hülasası; TKGS 'yi olmazsa olmaz görmeniz nedeniyle, hevc desteği olan ve scaling işlemi aldığınız cihaza göre nispeten daha iyi olan cihazdan vazgeçmiş oldunuz.

• Merhabalar,

Şu anda Vestel Codebox 35212 CI+ uydu alıcısı ile D-Smart modül kullanıyorum. Cihazın görüntü kalitesi güzel, kayıt anlamında çok büyük olanaklar sunmuyor lakin iş görüyor.

Ancak büyük bir sorun yaşıyorum. 11012 frekansında görüntü ve ses bir türlü çözülemiyor. İnternetten baktığım kadarıyla VU+ cihazlarda "Yüksek bit akışı" özelliği aktive edildiğinde düzeliyormuş. Bu da benim Vestel cihazla vedalaşmam anlamına geliyor ki cihazın son yazılımı 2012'de çıkmış ve bugün yazılımı olsa bile yüksek bit akışını desteklediğini zannetmiyorum.

Amma ve lakin bütçe düşük, 300 TL maksimum civarı diye düşünüyorum. Bende gerçekten linux cihazlara inanılmaz imreniyorum, kendim bizzat linux sistem yöneticisiyim dolayısıyla yapabileceklerimi tahmin edebiliyorum ama fiyatları inanılmaz uçuk durumda.

Görüntü kalitesi olarak Vestel Codebox'ı aratmayacak, çok ilkel PVR özellikleri sunan ve D-Smart CI+ modülünü sorunsuz çalıştıracak bir uydu alıcısı arıyorum.

Çok araştırdım. Lakin bulduğum ürünlerde bazı insanlar sorun yaşarken bazıları yaşamamış dolayısıyla şu anda elde var 0.

Bu fiyat seviyesine maalesef kurların bu denli yüksek olduğu bu dönemde bulunabilecek bir full hd uydu alıcısı var mıdır?

İyi günler dilerim,
    Berkin

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

Merhabalar,

Şu anda Vestel Codebox 35212 CI+ uydu alıcısı ile D-Smart modül kullanıyorum. Cihazın görüntü kalitesi güzel, kayıt anlamında çok büyük olanaklar sunmuyor lakin iş görüyor.

Ancak büyük bir sorun yaşıyorum. 11012 frekansında görüntü ve ses bir türlü çözülemiyor. İnternetten baktığım kadarıyla VU+ cihazlarda "Yüksek bit akışı" özelliği aktive edildiğinde düzeliyormuş. Bu da benim Vestel cihazla vedalaşmam anlamına geliyor ki cihazın son yazılımı 2012'de çıkmış ve bugün yazılımı olsa bile yüksek bit akışını desteklediğini zannetmiyorum.

Amma ve lakin bütçe düşük, 300 TL maksimum civarı diye düşünüyorum. Bende gerçekten linux cihazlara inanılmaz imreniyorum, kendim bizzat linux sistem yöneticisiyim dolayısıyla yapabileceklerimi tahmin edebiliyorum ama fiyatları inanılmaz uçuk durumda.

Görüntü kalitesi olarak Vestel Codebox'ı aratmayacak, çok ilkel PVR özellikleri sunan ve D-Smart CI+ modülünü sorunsuz çalıştıracak bir uydu alıcısı arıyorum.

Çok araştırdım. Lakin bulduğum ürünlerde bazı insanlar sorun yaşarken bazıları yaşamamış dolayısıyla şu anda elde var 0.

Bu fiyat seviyesine maalesef kurların bu denli yüksek olduğu bu dönemde bulunabilecek bir full hd uydu alıcısı var mıdır?

İyi günler dilerim,
    Berkin
    Görüntü kalitesini belirleyen cihazlardaki işlemcidir. Linux cihazlarda kaliteli görüntü üreten işlemci bulunmaktadır.

300 TL civarında ikinci el linux enigma2 cihaz bulunabilir diye değerlendirmekteyim. İnterneti araştırmanızda yarar var.

• quote:

Görüntü kalitesini belirleyen cihazlardaki işlemcidir. Linux cihazlarda kaliteli görüntü üreten işlemci bulunmaktadır.

300 TL civarında ikinci el linux enigma2 cihaz bulunabilir diye değerlendirmekteyim. İnterneti araştırmanızda yarar var.

Alıntıları Göster
    Serkan Hocam geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Evet, ikinci el piyasasına hiç bakmamışım. O fiyatlara bazı Dreambox modelleri, Vu Duo'lar var. En iyi dediğiniz gibi linux işlemcili bir cihaz alıp, oldukça sade bir yazılım ile modülü kullanmak olacaktır. Birde temiz bir kumanda alındı mı yeni, işlem tamamdır.

İlginiz için teşekkürler, iyi günler dilerim,
    Berkin

• Linux işletim sistemli yazacaktım, linux işlemcili yazmışım. Zamanında Android işlemcili diyen insanları düzeltirken hatayı ben yaptım.

Mesajı düzenleyemediğim için ikinci bir ileti atmak zorunda kaldım.

İyi akşamlar dilerim.
  • 100 TL civarı ailenin kullanacağı 720p uyumlu (10 yıllık 32" LCD TV) maçlarda şifre falan girmek gerektiğinde uğraştırmayacak bir uydu alıcısı bakıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Wifi, YouTube gibi özellikleri olan uydular için de minimum öneri alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceMan55 -- 8 Eylül 2018; 17:52:59 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.